Kako nanesti puder in poskrbeti za njegovo obstojnost

ocena bralcev
5 od 1

Puder je izdelek brez katerega številna dekleta nerada zapuščajo udobje svojega doma. Z njim lahko skrijemo številne nepravilnosti in znake utrujenosti. Vendar pa lahko te nepravilnosti, ob napačnem nanosu podlage, le še poudarimo. Kako nanesti puder in poskrbeti, da bo vaš make-up čudovit ves dan?

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)
Kako nanesti puder - Različni odtenki pudra
Izbiramo med več odtenki

1. Puder prilagodimo našemu tipu kože

Zelo je pomembno, da poznamo kakšen tip kože imamo. To, da je naša koža suha, mastna, normalna ali kombinirana, ima lahko velik vpliv na končen izgled našega make-upa. Zato se velikokrat pojavi vprašanje, kako nanesti puder, da bo nanos primeren za naš tip kože. Pri izbiri pudra moramo biti pozorni na to ali je ta kompatibilen z našim tipom kože. Prav tako obstaja veliko število znamk ličil, ki so oblikovala pudre za točno določene tipe kože. Bolj penasti puder je navadno bolj lahek in tako primeren za mastno kožo. Tekoči pudri imajo navadno številne sestavine, ki našo kožo nahranijo in vlažijo, posledično pa so tovrstne podlage bolj primerne za osebe s suho kožo.

2. Izbira odtenka in tipa pudra

Puder je temelj oziroma podlaga preostalemu make-upu, ki ga bomo nanesli na naš obraz. Če želimo poskrbeti, da bo naš celoten videz brezhiben, se mora naša podlaga točno ujemati s tenom naše kože. Pametno je, da v drogerijo oziroma trgovino gremo brez ličil in s testerjem preizkusimo odtenek pudra na našem obrazu. Puder v tem primeru ne vtiramo v našo kožo, ga ne razmažemo. Izberemo tisti odtenek, ki je najbližje našemu naravnemu odtenku kože. Če še zmeraj nismo prepričani, da nam odtenek ugaja, lahko stopimo iz trgovine in si odtenek ogledamo na naravni svetlobi.

Podlage so lahko tekoče, kremne, kompaktne in mineralne. Za določen tip pudra se lahko odločimo sami, glede na tip naše kože. Stopimo pa lahko tudi do prodajalke v drogeriji ali v trgovini in jo prosimo, da nam pomaga izbrati ustrezno podlago.

Kako nanesti puder - Puder in odtenek kože
Puder moramo prilagoditi odtenku kože

3. Pripomočki za lažji nanos pudra

Puder lahko nanašamo na različne načine. Čeprav veliko ljudi podlago še zmeraj nanaša kar s prsti oziroma dlanmi, je dobro, da si za nanos pudra priskrbimo ustrezne pripomočke, kot so čopiči in blending gobice oziroma gobice za nanašanje ličil. Z uporabo ustreznih pripomočkov onemogočimo prenašanje bakterij na naš obraz. Pripomočke moramo vsekakor redno čistiti, kar lahko storimo kar z mlačno vodo in šamponom ali milom.

Kako nanašamo puder
Čopiči za nanos pudra

4. Kako nanesti puder

Preden na naš obraz nanesemo podlago moramo poskrbeti, da je ta čist in navlažen. Pred nanosom si torej obraz umijemo in namažemo z našo najljubšo obrazno kremo. Nato počakamo nekaj minut, da se naša koža pomiri in da se krema dobro vpije. Preden na obraz nanesemo puder, uporabimo »primer« ali podlago za lažji nanos pudra. Ta podlaga bo poskrbela, da bo nanos pudra bolj gladek in dodatno bo skrila nepravilnosti naše kože.

> Preberite tudi: Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

Nanos pudra pričnemo na sredini našega obraza. Puder nato s pripomočki »tapkamo« in ga raznesemo po naših licih, nosu, bradi in čelu. Pri nanosu moramo biti pazljivi, da puder nanesemo enakomerno in zabrišemo kakršnekoli črte ali meje, ki bi jih puder lahko pustil. Pudra ne smemo nanesti preveč, saj bo tako naš obraz deloval nenaravno, čez nekaj ur pa se bo podlaga pričela luščiti. Nato lahko na bolj problematične predele, kot so podočnjaki, brazgotinice, akne, nanesemo še korektor. Našo podlago lahko še fiksiramo z rahlim zaključnim pudrom v prahu.

Z nekaj vaje bo vaša koža izgledala popolno vsak dan in na vsakem koraku. Ker pa lepotnih nasvetov ni nikoli preveč, lahko kontaktirate naše strokovnjake na omisli.si, ki bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja.


PRIPRAVLJENI NAJETI MAKE-UP ARTISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ARTISTOV ZA MAKE_UP (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za make-up (ličenje)
ocena bralcev
5 od 1