Revija Nasvet strokovnjaka

Ideje za kopalnice – Starinska eleganca ali sodobna drznost

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Še preden se vržete v izbiro ploščic, kopalniških armatur in pohištva ter načrtujete njihovo razporeditev, morate vedeti, kakšne so prostorske možnosti in želeni stil vaše nove kopalnice. To je vaše vodilo. Vse ostale izbire bodo sledile tej prvi odločitvi. Mnoge ideje za kopalnice se na prvi pogled zdijo sanjske izbire, vendar se kasneje izkaže, da ne odgovarjajo prostoru, ki ga imate na voljo.

Mimogrede, tukaj so zbrani vsi preverjeni mojstri za prenovo kopalnice.

Pridobite ponudbe za prenovo kopalnice

Kako uresničiti ideje za kopalnice?

Pri načrtovanju nove kopalnice je pomembno, da odkrijete kompromis med svojimi predstavami in prostorsko omejitvijo. Dovolite, da vtis, ki ga kopalnica pusti ob prvem pogledu nanjo, povzema vaš značaj. Ideje za kopalnice v katalogih nihajo od odbitih sodobnih postavitev do umirjenih starinskih predlogov. Ne bojte se poseči izven okvirja, bodite drzni in odločni ali pa rezervirani in tradicionalni. Zavedajte se, da besede prepovedano ni v dizajnerskem slovarju, če je le nepričakovani detajl bistroumno umeščen v celoto. V pomoč pri iskanju sanjskega sloga so pred vami ideje za kopalnice, ki vas ne bodo pustile ravnodušne.

Modern dizajn

Pri kopalnici v modernem slogu se lahko igrate z različnimi materiali, oblikami in celo barvami, čeprav moderni dizajni najpogosteje vključujejo nevtralne barve. Tovrsten stil zlahka deluje prestižno, urejeno in prefinjeno. Ploščice so pogosto v temnejših odtenkih in ne prekrivajo vedno celotne stene. Večnamenski elementi, kot je nosilec za brisačo, ki hkrati služi kot polica, je dekorativna in uporabna popestritev prostora. Tudi veliko ogledalo nima le estetske vrednosti, ampak s pomočjo optične iluzije poveča prostor.

Preverite tudi: Koliko stane prenova kopalnice

Minimalističen slog

Manj je več. To je glavno vodilo minimalističnih kopalnic. Ne ponujajo predalčkov in skritih prostorov za shranjevanje, saj prav na njihov račun dobijo čist in eleganten videz. Priročnost, preprostost in širina so dosežene z minimalno uporabo predmetov in kopalniškega pohištva. To je slog preprostih oblik, nevtralnih barv in ravnih črt, ki se lahko prelevi tudi v surovo futuristično podobo.

Starinska kopalnica

Kraljica kopalnice v starinskem slogu je banja, najpogosteje kar samostoječa, poleg nje pa tradicionalno kopalnico zaznamuje še ena stalnica, zmernost. Številne ideje za kopalnice v starinskem slogu vsebujejo svetlejše ploščice, ne prevelika ogledala, proste ali vgrajene umivalnike in veliko predalnikov. Starinska kopalnica predstavlja domačnost, prijetnost, toplino in zagotavlja družinsko udobje.

Kopalnica v tropskem stilu

Zaznamuje jo modern dizajn, še bolj pa zelenje, ki ji daje ime. Kopalnice ustvarjajo videz tropskih krajev, ki simbolizirajo počitek in oddih, s prisotnostjo rastlin in tropskih materialov, kot sta kamen in bambus. Kopalnica lahko vsebuje zgolj nekaj tropskih detajlov ali pa daje občutek, da ste vstopili v resnične trope. Izbira rož je povsem vaša, pazite le, da jim ustreza vlažen in topel kopalniški zrak.

Lesena kopalnica

Če imate pomisleke, kako se bosta med sabo spoprijateljila les in voda, niste prvi. Toda ta presenetljiva kombinacija s primerno lesno zaščito ponuja čudovit dizajn in prijetno okolje. Les kot topel material poskrbi za domačnost, hkrati pa v moderni preobleki zagotavlja izbrano elegantnost.

Drzen dizajn

Drznost lahko predstavljajo odtenki živih barv, razgibane oblike kopalniškega pohištva, stenske poslikave, tla v več nivojih, nenavadne postavitve ali uporaba dodatkov, ki se v kopalnici ne znajdejo pogosto. Takšna je denimo preproga, ki tja na prvi pogled resda ne sodi, vendar jo v sodobnih kopalnicah srečamo vse pogosteje.

 


Kopalnica ni zgolj prostor, kjer poskrbite za osebno higieno, temveč se tam srečajo tudi udobje, intima in sprostitev. Vse to lahko dosežete zgolj v estetsko dovršenem prostoru, v katerem se dobro počutite. Opremite kopalnico v novi hiši ali prenovite svojo staro s pomočjo zanesljivih strokovnjakov, ki neuresničene ideje za kopalnice oživijo v ponosne lepotice.

Pridobite ponudbe za prenovo kopalnice
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno