Ključavničarstvo: Cene in storitve ključavničarjev

cnc-obdelava-kovin-cena

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ključavničar je mojster, ki se ukvarja s strojnim oblikovanjem različnih materialov s pomočjo za to primerne mehanizacije. Njegovo delo obsega razrez pločevine, struženje in rezkanje, CNC obdelavo materiala, izdelavo kovinskih konstrukcij, peskanje, razrez kovin, graviranje na kovino, ter mnoge druge storitve. Ključavničarstvo je zanimiva panoga, ki se v zadnjih desetletjih precej razvija. Poznana je tako na področjih avtomobilske industrije, obrambnih sil, kot tudi v medicinskih in digitalnih krogih. Za vas smo predstavili okvirne cene storitev ključavničarjev in najboljše mojstre s tega področja združili na seznam v nadaljevanju prispevka. Ker je za vsak postopek obdelave kovine potrebna natančna priprava načrta, je smiselno, da to prepustite izkušenim rokam ključavničarja. Zlasti, če ste vezani na določen dobavni rok.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ključavničarjev.

KLJUČAVNIČARSTVO – CENE

povprečne cene ključavničarskih storitev ter ceniki

≈ 8-130 €/h

Kontaktirajte preverjene ključavničarje

Vrsta storitveCena
Klasično struženje in rezkanje kovinod 35 – 50 €/h
CNC obdelava kovinod 15 – 25 €/h
Prašno barvanjeod 8 – 15 €/h
Peskanjeod 30 – 100 €/h
Graviranje na kovinood 50 – 90 €/h
Razrez kovineod 15 – 130 €/h
Kovanjeod 30 €/h dalje
Kovinske konstrukcijeod 12 – 15 €/m2 dalje

Pridobite ponudbe ključavničarjev

V nadaljevanju preverite, kdo so najboljši mojstri za ključavničarstvo v Sloveniji in jih pravočasno kontaktirajte, kot tudi ostale mojstre za gradnjo.

ključavničar-storitve-ročno-strojno-obdelovanje-kovin
Ključavničar bo z ročnim ali strojnim obdelovanjem kovin poskrbel za kvalitetno opravljeno storitev. Preverite, kakšne so cene posameznih storitev in koliko mojstri ključavničarji okvirno računajo za uro opravljenega dela.

Klasično struženje in rezkanje kovin

Okvirna cena za CNC struženje in rezkanje kovin znaša od 35 – 50 €/h. Pri tem stroški ne vključujejo materiala. S struženjem mojstri oblikujejo aluminij, jeklo, medenino, nerjaveče jeklo, kaljene materiale in celo plastiko. Stroški so predvsem odvisni od vrste in velikosti materiala ter načina njegove obdelave. Delo na zahtevnejših in večjih projektih temu primerno tudi več stane.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

CNC obdelava kovin

S CNC strojem je mogoče obdelati različne vrste kovine in drugih materialov. Stroški so odvisni od dimenzij izdelka, vrste materiala in zahtevnosti obdelave. Prednost CNC obdelave kovin je zlasti v tem, da je upravljanje stroja računalniško, torej avtomatizirano, kar bistveno olajša delo in prispeva k hitrosti obdelave. Prav tako tovrsten proces omogoča, da izdelamo na tisoče popolnoma identičnih izdelkov, brez dodatnega napora. Cena za CNC obdelavo kovine okvirno znaša med 15 – 25 €/h.

cnc-obdelava-kovin-cena
Z uporabo CNC stroja je natančna obdelava različnih kovinskih izdelkov, ki so med sabo identični, bistveno olajšana. Prihranite čas in si zagotovite kvalitetno opravljeno storitev.

Prašno barvanje

Kot že samo ime nakazuje, postopek prašnega barvanja pomeni suh nanos barve na izbran material. To je poleg kovine lahko tudi plastika, beton, jeklo, itd. Izdelek je po nanosu toplotno obdelan, kar omogoči trajnost in obstojnost barve. Okvirni stroški prašnega barvanja kovine znašajo med 8 – 15 €/h. Ločimo strojno in ročno prašno barvanje. Cena ročnega prašnega barvanja je višja, sicer pa je skupna količina stroškov odvisna od dimenzij izdelka in zahtevnosti površine. Stroški so lahko višji, v kolikor je pred nanosom barve potrebna kompleksna priprava izdelka, vključno s peskanjem ali struženjem / rezkanjem površine.

Preberite tudi: Cenik gradbenih del: Koliko stanejo gradbene storitve (+izvajalci za gradbena dela)

Peskanje

S peskanjem lahko učinkovito pripravimo različne materiale za nadaljnjo obdelavo. Lahko odstranimo ostanke starih, dotrajanih premazov, na takšen način očistimo površino, ali pa peskanje uporabimo v namen dekoracije izdelka. Končni stroški peskanja so odvisni od površine in tipa materiala, zahtevnosti obdelave in samega namena peskanja. Odstranjevanje več plasti starih materialov, rje ali umazanije je lahko zahtevnejši in tako tudi dražji proces, kot na primer dekorativno peskanje detajlov na že pripravljeni površini izdelka. Ljubitelji jeklenih konjičkov se pogosto odločijo za peskanje kovinskih avtomobilskih platišč ali podvozja. Prav tako pa lahko postopek peskanja uporabite na fasadi, tlakovcih, škarpi, dekorativnem kamnu, ipd. ter s tem popestrite okolico vašega doma. Sicer pa okvirna cena peskanja znaša od 30 – 100 €/h.

Graviranje na kovino

Graviranje kovinskih konstrukcij različnih dimenzij okvirno stane od 50 – 90 €/h. Če ste podjetnik in še iščete promocijski material, ali morda poslovna darila za partnerje in zaposlene, se je smiselno obrniti na priznanega ključavničarja. Ta bo poskrbel za graviranje na različne oblike in dimenzije kovinskih izdelkov, kot so na primer pisala, tablice, jedilni pribor ter mnogi drugi produkti. Prav tako pa je lasersko graviranje na kovino uporabno za namen industrije in tehnične proizvodnje. Ključavničarstvo vam bo zagotovilo unikatne izdelke.

graviranje-na-kovino-cena
Stroški graviranja na kovino so odvisni od formata kovinske podlage in zahtevnosti gravure. Preverite pri izbranem ponudniku in mu sporočite svoje želje.

Razrez kovine

Okvirna cena za CNC razrez kovine različnih profilov znaša od 15 – 130 €/h. Odvisno je predvsem od dimenzij izdelka in zahtevnosti vaših želja. Z novodobnimi CNC stroji je mogoče temeljito obdelati različne formate pločevine, medenine, kovine, aluminija in drugih materialov, pri čemer se izognete večjim količinam odpadnega materiala oziroma odrezkov. Za razrez kovine manjših dimenzij in nezahtevnih projektov je cena izvedbe nižja. Sicer pa ločimo dve vrsti CNC rezanja. Storitev z uporabo vodnega curka je običajno cenejša in znaša med 50 – 90 €/h, med tem ko boste za lasersko CNC rezanje odšteli nekaj več, od 90 €/h dalje.

Preberite tudi: Rezanje, vrtanje, sušenje in brušenje betona: Cene in seznam izvajalcev

Kovanje

Proces, pri katerem kovino oblikujemo v določen izdelek izbrane dimenzije in oblike, je kovanje. Za oblikovanje se uporabljajo lokalizirane tlačne sile. V postopku kovanja se materiali segrevajo na različnih temperaturah, zato ločimo hladno, toplo in vroče kovanje. Mojstri se lahko poslužijo ročnega ali strojnega kovanja. Okvirna cena za ročno kovanje znaša od 45 €/h, strojno kovanje pa je nekoliko cenejše, od 30 €/h dalje.

Kovinske konstrukcije

Izdelava kovinskih konstrukcij zajema zelo različne projekte. Od montaže kovinskih prizidkov, montažnih balkonov, streh, kovinskih stopnic, ograj, itd. Težko je določiti točno ceno, saj je za vsak posamezen projekt ključno upoštevati številne dejavnike. Od tega, za kakšne vrste kovinske konstrukcije gre, kakšne so njene dimenzije, zahtevnost izvedbe in montaže. Na podlagi pregledanih ponudb različnih izvajalcev  smo izračunali, da okvirna cena za izdelavo manjših kovinskih konstrukcij kot je montaža kovinske ograje znaša od 12 – 15 €/m2.

Koliko računa ključavničar?

Ključavničarstvo pa poleg vseh že naštetih storitev vključuje tudi popravila različnih strojev, kmetijske mehanizacije, izdelavo montažnih garaž, kovinskih nadstreškov in drugih vrst kovinskih konstrukcij. Cene tovrstnih projektov so odvisne od zahtevnosti posamezne konstrukcije, njenih dimenzij in vseh elementov. Okvirna cena ključavničarja za uro dela znaša med 15 – 40 €. V ceno ni vštet DDV, prav tako tudi ne nabava in dobava materiala. Skupna višina stroškov pa je poleg že omenjenega odvisna tudi od zahtevnosti projekta in njegove izvedbe. Lahko gre za ročno ali strojno delo v delavnici, ali pa delo na terenu. Pri tem upoštevajte, da so stroški višji, kadar gre za terensko delo, saj ključavničar upravičeno zaračuna tudi stroške prevoza.

Kdo so najboljši mojstri za ključavničarstvo?

V Sloveniji imamo zelo pester nabor dobrih ključavničarjev, ki so poleg drugih gradbenih mojstrov v tem času lahko zelo zasedeni – preverite zakaj.

Med priznanimi ključavničarji pa najdete: Špica d.o.o., Univerzal d.o.o., Kovinc, Ključavničarstvo Jože Jerše s.p., Strojno ključavničarstvo Ivan Burkelc s.p., Ključavničarstvo Petrin Pavel s.p., K-Print, Ključavničarski servis Krila, Ključavničarstvo Majda Rode s.p., Ključavničarstvo Šalej d.o.o., Strojno ključavničarstvo in KV oblikovanje Peter Vrbetič s.p., Ključavničarstvo Ježovnik, Ključi Nardin, Strojno ključavničarstvo Bitenc Pavel s.p., Ključavničarstvo Kuret Iztok s.p., Ključavničarstvo Damjan Grzinčič s.p.,  Ključavničarstvo Aljaž Zupanc s.p., Osolnik Martin s.p.,…


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📈 
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


… Simk Ključavničarstvo, Ključavničarstvo Boris Zdešar s.p., Kovinc d.o.o., Sofran ključavničarstvo, Ključavničarstvo Matjaž Grenc s.p., Ključavničarstvo Boštjan Čistar s.p., Ključavničarstvo Gumb, Ključavničarstvo Andrej Tušek s.p., Ključavničarstvo Trapear, Alum ključavničarstvo obdelava kovin d.o.o., Vavtar Mitja s.p., Strojno ključavničarstvo Ciril Podržaj s.p., Koritnik Kovinarstvo Peskanje, Marijan Bartolj s.p., Zvonko Papež s.p., Kovinc ključavničarstvo d.o.o., Margo, Ključavničarstvo Maček, Nemec Peter s.p., Ključavničarstvo Marjan Oblak s.p., ter številne druge priznane ključavničarje, ki jih najdete na Omisli.si.

ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno