Revija Nasvet strokovnjaka

Akupunktura – Cena, učinki in preverjeni akupunkturisti

akupunktura cena

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 4

Akupunktura je stara kitajska medicinska tehnika in varna metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke. S pomočjo akupunkture odpravite bolečine (protibolečinski / analgetski učinek – najpogostejši), vzpostavite ravnovesje v telesu in sprostite napetost. Že, vendar ali deluje? DA! Uspeh zdravljenja z akupunkturo se pokaže kar pri 90 odstotkih pacientov. V tem članku preverite ceno akupunkturo in preverjene akupunkturiste.

AKUPUNKTURA – CENA

povprečne cene akupunkture

≈ 20-65 EUR/obisk

Kontaktirajte preverjene akupunkturiste blizu vas

* Povprečne cene akupunkture so brez DDV. Cene smo izračunali na podlagi javnih cenikov ter preko 195 ponudb preverjenih akupunkturistov na Omisli.si/alternativno-medicino. Ceniki niso fiksni in veljajo za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od ponudnika, števila terapij in dodatnih storitev. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom akupunkture blizu vas – zeleni gumb zgoraj.

akupunktura cena
Akupunktura je stara kitajska medicinska tehnika in varna metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke.

Kaj je to akupunktura?

Akupunktura je široko sprejeta in varna metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke z določenimi tehnikami. Tanke iglice zdravnik akupunkturist zabode v točno določene točke na telesu in s tem uravnava pretok vitalne življenjske energije (qi) po meridianih, z namenom da bi v telesu ponovno vzpostavili ravnovesje oz zdravje. Iglice so sterilne in za enkratno uporabo.

Mreža meridianov je sestavljena iz poti ali kanalov, ki prenašajo biopotencial (qi) in kri po telesu. Večji navpični in manjši vodoravni meridiani sestavljajo mrežo, ki povezuje notranjost in površino celega telesa. Meridiane so (stari) zdravniki odkrivali v procesu zdravljenja in neprestano povezovali izkušnje in povzemali dognanja in tako utrdili koncept mreže meridianov. Po več kot tisoč letih raziskovanja je postal ta koncept vodilni, ne samo pri terapijah, ampak tudi, kot osnovni koncept teorije tradicionalne kitajske medicine.

Qi (biopotencial) je osnovni element stare kitajske filozofije. Qi pomeni življenjsko silo ali vitalno energijo, ki prosto teče po telesu zdravega človeka, po kanalih imenovanih meridiani. Kadar je pretočnost oslabljena, ovirana ali blokirana, človek zboli. Zato je bolezen posledica nepretočnosti in neravnovesja.

> preverite tudi: ALTERNATIVNA MEDICINA: CENA IN ALI DELUJE? (BIORESONANCA, HOMEOPATIJA, REIKI, …)

Podobne tehnike akupunkturi

Akupresura

Akupresura je tehnika, kjer se s prsti pritiska na določene akupresurne točke na meridianih. Je medicinska masaža, ki se uporablja za sproščanje ali razvajanje, kot tudi za resne terapije kot so na primer športne poškodbe, kronične bolečine v sklepih in mišicah, ter odlično deluje tudi kot preventiva, saj krepi imunski sistem. Bolniku se ni treba sleči, ampak je lahko oblečen v tanko bombažno obleko ali prekrit z rjuho. Bolnik sedi na stolu ali leži na masažni mizi, izvajalec pa obdeluje mehka tkiva.

Moksibustija

Moksibustija je terapevtska metoda z tako dolgo zgodovino kot akupunktura. Temelji na uporabi mokse oz tleče cigare. Tleča cigara daje toploto, ki učinkuje na akupunkturne točke. Njena lastnost je, da odpira kanale, ureja kroženje krvi in qi-ja, izganja mraz in vlago, greje maternico, greje vranico in želodec, ipd.

Moksibustija

Moksibustija je zelo enostavna zdravilna ali preventivna metoda, ki jo lahko skoraj vsak izvaja sam. Tlečo mokso iz zelišč divjega pelina (ima izrazite yang lastnosti) približamo določeni akupunkturni točki. Z mokso se ne smemo dotikati kože, točke samo ogrevamo, pri tem nas koža ne sme peči. Toplota prodira globoko v mišice, učinek pa je podoben kakor pri akupunkturi.

Preverite tudi: Ayurvedske masaže – katera je prava za vas?

Ventuze / vakuumski kozarci

Ventuze ali vakuumski kozarci so okrogli kozarci različnih velikosti. Z zažiganjem iz njih izsesamo zrak, da nastane podtlak, ki deluje terapevtsko. Z njimi izboljšamo prosti tok qi-ja in krvi po kanalu, zmanjšamo otekline in bolečine.

akupunktura za nosečnice cena
Vedno več nosečnic se pred porodom odloči za akupunkturo.

Akupunktura: Pogosta vprašanja glede akupunkture

Koliko stane akupunktura?

Akupunktura stane med 20 in 65 € na obisk, odvisno od ponudnika in dodatnih storitev.

Je akupunktura varna?

Da, akupunktura je povsem varna in ima številne blagodejne učinke.

Zakaj se za akupunkturo odločajo tudi nosečnice?

Nosečnice se za akupunkturo večinoma odločajo pred porodom, da bi zmanjšale porodne bolečine.

Kakšni so učinki akupunkturnega zdravljenja

Akupunktura pomaga odpraviti številne težave, njeni učinki pa so izjemni. Najpogosteje se z akupunkturo zdravi:

  • migrene (glavobole)
  • vnetja živcev
  • alergije
  • močenje postelje in hiperaktivnost (otroci)
  • stres (kroničen)
  • motnje v menopavzi in težave z menstrualnim ciklom (tudi neplodnost)
  • odvisnost od kajenja in prekomernega uživanja hrane (debelost)
  • bolečine v mišicah in sklepih (kronične)

Ali so kakšni stranski učinki akupunkture?

Stranski učinki so zelo redki, lahko pa vključujejo zaspanost, vrtoglavico, blago omotičnost, slabost, mravlinčenje in občutek težkih nog.

akupunktura noga cena
Akupunktura odpravlja tudi bolečine v sklepih in mišicah.

Kako poteka zdravljenje z akupunkturo?

Za razliko od tradicionalnega zdravljenja, vas tukaj najprej čaka razgovor s terapevtom, ki navadno postavi energetsko diagnozo. Tukaj se uporabljajo različne tehnike, od tipanja jezika, pulza, itd. Cilj je identifikacija energetske porušenosti, da bi lahko ponovno vzpostavili energetsko ravnovesje. Zatem vam akupunkturist namesti različno dolge in debele igle iz različnih kovin.

Ali zbadanje igel z akupunkturo boli?

Ne, akupunkturist igle v kožo zabode hitro in le nekaj milimetrov globoko. Zabadanje je popolnoma neboleče.

Kako dolgo traja akupunktura?

Igle v koži ostanejo 10 do 20 minut. Svetuje se, da se terapija nekajkrat ponovi, če bi želeli doseči dolgotrajen učinek.

Kateremu akupunkturistu lahko zaupam?

V Sloveniji obstaja ogromno akupunkturistov (seznam izvajalcev akupunkture), med drugim tudi: DOKTOR M d.o.o., DIVINA MEDICA d.o.o., HOLMED d.o.o., Shi Yingqiang s.p., SARA STUDIO d.o.o., Ka Pik Cheng s.p., BAIHUI d.o.o., AKUGIN MARIJA OCVIRK S.P., QUALITAS VITAE, Gregor Gričar s.p., Akupoint, Lidija Letonja Jaušovec, dr. med. s.p., ANMIAN, d.o.o., Sandi Kosmač, Maša Maruša Cvelbar, Dr. Rudi Škapin, Mag. Janez Osojnik, Zdravstveni center FLIS, Dr.Gubič, Dhatu center, Tradicionalna Kitajska medicina, akupunktura, Terapevtska masaža in zdravilna zelišča, ka pik Cheng, s.p., Qualitas vitae, laser acupuncture, Gregor Gričar SpATradicionalna kitajska medicina PE Ljubljana, CENTER TKM – akupuntura – kitajski in slovenski specialisti, Tkm, alternativne oblike zdravljenja, Maša Maruša Cvelbar s.p., Preventivno Akupresurno in Zeliščno svetovanje Osojnik Janez s.p., Komplemed, alternativne oblike zdravljenja, Elad Einav s.p., Akupunktura in masaža, Baihui Igor Razinger s.p., Altmed, akupunktura, Ksenija Šlibar, s.p., Baihui d.o.o., akupunktura in masaža, Mag. Branka Geczy Buljovčić, dr. med., Akugin Marija Ocvirk s.p., Hiša Tkm, alternativne oblike zdravljenja, d.o.o., Dr. Pirnat zdravstvene storitve d.o.o., Li Furu s.p., Alternativne oblike zdravljenja Andreja Ročnik s.p. in še bi lahko naštevali. Akupunkturisti so združeni tudi v združenju.

Svetujemo vam, da akupunkturista poiščete preko Omisli.si/alternativno-medicino, kjer ponudnike preverjamo, da bi vi, poleg odlično opravljene storitve, prihranili čas in denar.


AKUPUNKTURA?

PREVERJENI AKUPUNKTURISTI in ZDRAVILCI (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite 7 ponudb


ocena bralcev
4.5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno