Poročna torta – izognite se najpogostejšim napakam

ocena bralcev
5 od 1

Po težkem odločanju o barvah rož, kroju nevestine obleke in poročnih prstanih vaju čaka še zadnja odločitev. Poročna torta sicer nikoli ni predstavljala obveznega elementa na poročnem slavju, a se je kljub temu venomer znašla na meniju. Pri iskanju idealne sladice, ki bo obenem zadovoljila vaju, vajine goste, ostala znotraj vajinega proračuna, upoštevala zdravstvene zahteve povabljenih in predstavila vaju kot par, lahko naletita na številne težave.

Na kratko povedano, izbiranje torte za vajin posebni dan in sam končni rezultat vama lahko kaj hitro uniči živce. Če pa sta že vnaprej pripravljena na mnoge prepreke, ki vama že v samem začetku stojijo na poti, se lahko le-tem z malo do nič truda preprosto izogneta.


PRIPRAVLJENA NAROČITI POROČNO TORTO?

BREZPLAČNO PRIDOBITA PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH SLAŠČIČARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene za poročno torto

Poročna torta postavlja lastna pravila

Ne dodajajta preveč podrobnosti

Ker je poroka edinstven trenutek v vajinem skupnem in posameznem življenju, želita s torto zagotovo prikazati kdo sta po vsem tem času postala, kaj vse je na vaju vplivalo ter vaju izoblikovalo kot posameznika in par. Naš nasvet je, da v ospredje postavita največ dva elementa in se izogneta pretiranim podrobnostim. Vzorec nevestine poročne obleke, vajine najljubše barve (ki se skorajda zagotovo razlikujejo), lokacija vajinega prvega zmenka ter vajin hišni ljubljenček bodo kljub velikemu pomenu, ki ga dajejo vajini zvezi, torto spremenili v kup sladkorja, smetane in zmede.

> Preverite tudi: Cena poročne torte (ideje, slike, trendi)

Ne pozabita na prehrambene zahteve

Na dogodku, velikem kot je poroka, se zagotovo najde najde nekaj povabljencev z različnimi dietami. Upoštevati morata različne alergije, intolerance na gluten, laktozo ter osebne izbire glede prehranjevanja – vegani se namreč izogibajo vsem živalskim izdelkom, med katerimi so tudi jajca. Glede različnih prehrambenih zahtev se je potrebno dovolj hitro informirati in poiskati primerno rešitev.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Ne pozabita pokazati barvnih vzorcev

Ko se s slaščičarjem dogovarjata glede dekoracije in okusa, ne spreglejta osnovnih barv, ki bodo krasile vajino torto. Modra ali rdeča žal ni dovolj natančen opis odtenka, ki si ga sami predstavljate. Zato s sabo prinesite barvne vzorce, ki kar se da najbolje predstavljajo vašo vizijo.

Prav tako ne izbirajta preveč živih in barvitih odtenkov. Ti lahko povzročijo obarvane jezike in zobe, ki pa lahko v najslabšem primeru popestrijo skupinske fotografije. Da se izogneta nepotrebnemu razočaranju gostov, se usmerita v bolj pastelne odtenke.

Poročna torta z nežnimi, ujemajočimi in ne preveč vpadljivimi odtenki sprejem poveže v celoto
Poročna torta z nežnimi, ujemajočimi in ne preveč vpadljivimi odtenki sprejem poveže v celoto

Ne spreglejta stojala za torte

Četudi bo vajina torta profesionalno izdelana, lahko stojalo zaradi monotonosti dekoracije vajino torto skrije pred očmi množice. Da bi torta zasijala v vsej svoji lepoti, mizo okrasita z čudovitim svečano okrašenim prtom, sladko kreacijo pa postavita na dekorativno stojalo.

Ne odločita se za preveliko število okusov

Res je, da je zaradi nešteto odličnih okusov za poročno torto težko izbrati le enega. Dobro pa je vedeti, da bo preveliko število okusov zvišalo ceno torte, otežilo odločitev vajinih gostov in delo catering službe spremenilo v nočno moro. Pogosto pa kombiniranje različnih okusov predstavlja nočno moro tudi slaščičarju, zato se je najbolje odločiti za klasično poročno torto. Sestavljata jo naj dva klasična okusa, ki drug drugega komplementirata.

Če vaju kljub temu premami več okusov, kot bi jih lahko naštela na prste ene roke, se lahko odločita za samopostrežni desertni bar. Tam bodo goste čakali različni manjši kosi sladic.

Poleg torte lahko gostom ponudite tudi drugačne sladice.
Poleg torte lahko gostom ponudite tudi drugačne sladice.

Ne puščajta torte na soncu

Ta zapoved velja predvsem za pare, ki načrtujejo poroko na prostem. V poletnih mesecih je potrebno dobro premisliti o lokaciji, na kateri se poročna torta ne bo stopila. Za ljubitelje sonca je torej stojalo vključno s torto najpametneje postaviti na voziček. Tega lahko natakarji na prosto pripeljejo šele, ko bo čas za sladico. Tako bo prenos lažji, obenem pa se izogneta možni nerodnosti natakarja, zaradi katere bi torta v najslabšem primeru pristala na tleh.

Ne pozabita prihraniti kosa zase

Zdi se vama nemogoče, ampak ob zahvaljevanju gostom, plesu in splošnem uživanju v trenutku lahko nemudoma pozabita na trud, ki sta ga vložila v kreiranje popolne torte. Svoje družice ali pričo že pred slavjem prosita, naj vas opomni ali pa vam sam prihrani kos torte.

Za več strokovnih nasvetov glede poročnih tort kontaktirajte strokovnjake na Omisli.si!


PRIPRAVLJENA NAROČITI POROČNO TORTO?

BREZPLAČNO PRIDOBITA PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH SLAŠČIČARJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene za poročno torto
ocena bralcev
5 od 1