Revija Nasvet strokovnjaka

Uvoz avtomobila iz Nemčije, Avtrije in Itjalije: Popoln vodnik za uvoz vozil

Uvoz vozil iz Nemčije, Italije in Avstrije.

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Uvoz avtomobila iz Nemčije, Avstrije, Italije ali iz drugod iz tujine, je lahko zelo privlačna možnost za tiste, ki iščejo večjo vrednost za svoj denar. Mnogi se za to odločijo zaradi dostopnosti širšega izbora avtomobilov, boljših cen ali boljše opremljenih modelov. Vendar pa je proces uvoza vozil lahko zapleten in zahteva veliko načrtovanja in razumevanja. V tem vodniku bomo raziskali ključne korake, ki so potrebni za uvoz avtomobila iz Nemčije, Avstrije ali Italije, da vam pomagamo pri vašem naslednjem nakupu.

Pošlji povpraševanje za uvoz avtomobila iz tujine

Če iščete zaneslive ponudnike storitev, ki vam lahko pri tem pomagajo, pa pošljite povpraševanje na Omisli.si/prevoz-vozil.

Zakaj se odločiti za uvoz avtomobila iz Nemčije, Avstrije in Italije?

Uvoz avtomobilov iz Nemčije, Avstrije in Italije postaja vedno bolj priljubljen iz različnih razlogov. Glavni razlog je, da so avtomobili v teh državah običajno bolje ohranjeni in opremljeni, kar pomeni, da dobite več za svoj denar. Uvoz vozil iz teh držav vam lahko prinese tudi široko izbiro avtomobilov, ki morda niso na voljo v vaši državi.

Poleg tega so stroški uvoza avtomobila iz teh držav postali bolj dostopni. Številne agencije zdaj ponujajo storitve prevoza vozil, ki vključujejo vse od logistike do carinskih postopkov, kar olajša celoten postopek. Čeprav je uvoz avtomobila lahko zahtevna naloga, je s pravim vodnikom in podporo strokovnjakov postopek lahko preprost in brez stresa.

Na koncu, uvoz avtomobila iz Nemčije, Avstrije ali Italije lahko pomeni tudi večjo vrednost za vaš avtomobil na dolgi rok. Avtomobili iz teh držav imajo pogosto višjo preprodajno vrednost zaradi kakovosti izdelave in dobre ohranjenosti, kar pomeni, da bi lahko ob prodaji avtomobila dobili več denarja.

Uvoz vozil iz Nemčije, Italije in Avstrije.
Uvoz vozil iz Nemčije, Italije in Avstrije.

10 prednosti za uvoz avtomobila iz tujine

 1. Večja izbira: Pri uvozu avtomobilov iz tujine imate na voljo široko paleto modelov, ki jih morda ne boste našli v domačem trgu.
 2. Kakovost in ohranjenost: Avtomobili iz Nemčije, Avstrije in Italije so pogosto bolje ohranjeni in imajo višjo kakovost izdelave.
 3. Konkurenčne cene: Zaradi večje konkurence na tujih trgih so cene avtomobilov pogosto nižje.
 4. Boljša oprema: Tuji avtomobili so pogosto bolje opremljeni z napredno tehnologijo in luksuznimi značilnostmi.
 5. Večja vrednost ob preprodaji: Avtomobili, uvoženi iz tujine, imajo običajno višjo preprodajno vrednost.
 6. Dostopnost storitev prevoza: Številne agencije ponujajo storitve prevoza vozil, kar olajša postopek uvoza.
 7. Ugodne finance: Obstajajo možnosti financiranja, ki so posebej namenjene uvozu avtomobilov.
 8. Redek in edinstven model: Uvoz vam omogoča lastništvo redkih in edinstvenih modelov, ki niso na voljo na lokalnem trgu.
 9. Novi avtomobili: Možnost uvažanja najnovejših modelov avtomobilov, ki še niso na voljo v vaši državi.
 10. Zanesljivost: Avtomobili iz teh držav so običajno zanesljivi, kar zmanjšuje potrebo po rednem vzdrževanju in popravilih.

8 korakov za uvoz avtomobila iz Nemčije, Italije ali Avstrije: Odločitev do nakupa

Uvoz avtomobila iz tujine vključuje več ključnih korakov, ki jih je treba upoštevati. Tu je seznam, ki vam bo pomagal razumeti postopek:

 1. Izbira avtomobila: Prvi korak je najti avtomobil, ki ustreza vašim potrebam in željam. Upoštevajte model, leto izdelave, kilometrino, stanje avtomobila in ceno.
 2. Preverjanje zgodovine vozila: Zbrane podatke o avtomobilu preverite. To vam bo pomagalo ugotoviti morebitne skrite težave ali pretekle nesreče.
 3. Dogovor o ceni: Ko najdete pravi avtomobil, se dogovorite o ceni z prodajalcem. Pogajanje je ključno, da boste dobili najboljšo možno ceno.
 4. Plačilo avtomobila: V naslednjem koraku plačate avtomobil. To je običajno mogoče izvesti preko mednarodnega bančnega nakazila.
 5. Organizacija prevoza: Po nakupu je treba urediti prevoz avtomobila do vaše države. To lahko storite sami ali uporabite storitve agencije za prevoz vozil.
 6. Carinske formalnosti: Ko avtomobil prispe v vašo državo, je treba izvesti carinske formalnosti. To vključuje plačilo carin in davkov ter pridobitev ustreznih dokumentov.
 7. Registracija avtomobila: Po carinjenju je treba avtomobil registrirati v vaši državi. To vključuje tehnični pregled in pridobitev registrske tablice.
 8. Zavarovanje: Končni korak je zavarovanje avtomobila. Izberite zavarovalnico in zavarovalni paket, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

S temi koraki si lahko zagotovite gladko in uspešno uvoz avtomobila iz tujine.

Kako izbrati pravilno vozilo za uvoz?

Izbira pravilnega avtomobila za uvoz je ključnega pomena za zagotovitev, da boste dobili največ za svoj denar. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri:

 1. Določite svoj proračun: Prvi korak pri izbiri vozila za uvoz je določitev proračuna. To vam bo pomagalo omejiti možnosti in se osredotočiti na avtomobile, ki so v vašem cenovnem razredu.
 2. Raziskave: Opravite temeljito raziskavo o različnih modelih avtomobilov, njihovem stanju, ceni in ocenah zanesljivosti. Pomembno je, da se osredotočite na avtomobile, ki so priljubljeni v državi, iz katere uvažate, saj so ti avtomobili običajno bolje ohranjeni.
 3. Preverite zgodovino vozila: Preden se odločite za nakup, si oglejte celotno zgodovino vozila. To vključuje preverjanje, ali je bil avtomobil vpleten v nesreče, stanje servisne knjižice in morebitne pretekle popravke.
 4. Opravite tehnični pregled: Če je mogoče, naj strokovnjak opravi tehnični pregled avtomobila. To vam bo pomagalo ugotoviti morebitne skrite težave, ki bi lahko vplivale na delovanje avtomobila.
 5. Upoštevajte stroške uvoza: Pri izbiri avtomobila za uvoz upoštevajte tudi stroške uvoza. To vključuje stroške prevoza, carinjenje in morebitne takse.
 6. Izberite trgovca zaupanja vredno: Pri uvozu avtomobila je pomembno, da sodelujete s trgovcem, ki je zaupanja vreden in ima dobre ocene.

S sledenjem tem korakom boste bolj verjetno našli avtomobil, ki je pravi za vas in vaše potrebe.

Država Najbolj priljubljene znamke vozil za uvoz Prednosti za uvoz iz te države
Nemčija Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW Odlično ohranjene in kakovostno izdelane avtomobile, širok izbor modelov, konkurenčne cene
Avstrija Volkswagen, Audi, BMW Dobra kakovost in ohranjenost avtomobilov, razmeroma nizke cene, dostopnost storitev prevoza
Italija Fiat, Alfa Romeo, Ferrari Širok izbor modelov, edinstveni in redki modeli, dostopnost storitev prevoza

Logistika in prevoz vozila do Slovenije

Organizacija logistike in prevoza avtomobila do Slovenije je eden izmed ključnih delov procesa uvoza avtomobila. Obstajajo različne možnosti, ki so na voljo, vključno z osebnim prevzemom avtomobila, uporabo storitev prevoza vozil ali pa uporabo mednarodnih prevoznikov.

 1. Osebni prevzem: Če imate čas in želite doživeti avanturo, se lahko odločite za osebni prevzem avtomobila. To pomeni, da boste potovali do lokacije prodajalca, prevzeli avtomobil in ga sami pripeljali nazaj v Slovenijo. Ta možnost lahko prinaša dodatne stroške, kot so potni stroški, nočitev in prehrana.
 2. Storitve prevoza vozil: V Sloveniji deluje več podjetij, ki ponujajo storitve prevoza vozil iz tujine. To je enostaven in učinkovit način za prevoz avtomobila, saj podjetje prevzame vso odgovornost za prevoz vašega avtomobila.
 3. Mednarodni prevozniki: To so podjetja, ki se specializirajo za mednarodni prevoz vozil. Ponujajo celovite storitve, ki vključujejo vse od prevzema avtomobila na lokaciji prodajalca, prevoza do Slovenije in dostave avtomobila na vaš naslov.

Ne glede na to, katero možnost izberete, je pomembno, da se predhodno pozanimate o vseh potrebnih dokumentih in zahtevah, ki jih morate izpolniti za prevoz avtomobila. Prav tako je priporočljivo, da se zavarujete za morebitne poškodbe, ki bi lahko nastale med prevozom.

Registracija uvoženega avtomobila v Sloveniji

Po uspešnem uvozu in prevozu avtomobila v Slovenijo sledi ključni korak – registracija avtomobila. Ta postopek vključuje več faz:

 1. Tehnični pregled: Prvi korak je tehnični pregled, ki ga je treba opraviti na eni izmed postaj za tehnični pregled. Na tem pregledu se preveri tehnična brezhibnost avtomobila in ugotavlja, ali izpolnjuje vse potrebne pogoje za registracijo.
 2. Pridobitev homologacijskega potrdila: Če avtomobil izpolnjuje tehnične standarde, se izda homologacijsko potrdilo. To je dokument, ki potrjuje, da avtomobil ustreza tehničnim zahtevam in standardom.
 3. Zavarovanje: Pred registracijo je treba skleniti avtomobilsko zavarovanje. To je lahko obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti ali kasko zavarovanje.
 4. Registracija: Ko so vsi prejšnji koraki zaključeni, lahko avtomobil registrirate na enem od registracijskih mest. Za registracijo je potrebno predložiti vse potrebne dokumente, vključno s homologacijskim potrdilom in potrdilom o zavarovanju.
 5. Prevzem registrske tablice: Po uspešni registraciji avtomobila se izda registrska tablica. S tem je postopek uvoza avtomobila v Slovenijo zaključen.

Zavedajte se, da je za celoten postopek registracije potreben čas in potrpljenje, saj se lahko različne faze izvajajo na različnih lokacijah. Prav tako je pomembno, da se predhodno pozanimate o vseh potrebnih dokumentih in taksah, da bi postopek potekal čim bolj gladko.

Pogoste napake pri uvozu avtomobilov in kako se jim izogniti

Uvoz avtomobila je lahko zapleten proces, ki zahteva natančno načrtovanje in izvedbo. Pogosto se zgodi, da ljudje delajo napake, ki lahko povzročijo nepotrebne stroške ali težave. Tukaj so nekatere najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri uvozu avtomobilov, in nasveti, kako se jim izogniti:

 1. Nepopolna ali nepravilna dokumentacija: To je ena izmed najpogostejših napak. Vedno preverite, da imate vse potrebne dokumente in da so ti pravilno izpolnjeni. Pred odhodom preverite seznam potrebnih dokumentov in se prepričajte, da ste vse pridobili.
 2. Neupoštevanje stroškov uvoza in carine: Mnogi niso pripravljeni na dodatne stroške, ki jih prinaša uvoz avtomobila. Stroški uvoza, carine, davki in drugi stroški lahko hitro povečajo končno ceno avtomobila, zato je pomembno, da te stroške upoštevate v svojem proračunu.
 3. Nezadostno raziskovanje o avtomobilu: Pred nakupom avtomobila je pomembno, da opravite temeljito raziskavo. Preverite zgodovino vozila, opravite tehnični pregled in se prepričajte, da je avtomobil v dobrem stanju.
 4. Neupoštevanje stroškov prevoza: Prevoz avtomobila je lahko drago, zlasti če uvažate avtomobil iz države, ki je daleč stran. Upoštevajte te stroške v svojem proračunu in razmislite o različnih možnostih prevoza.
 5. Neznanje o postopku registracije: Postopek registracije je lahko zapleten, zato je pomembno, da se s tem vnaprej seznanite. Preverite, kaj je potrebno za registracijo, kakšni so stroški in koliko časa traja postopek.

Z izogibanjem teh napak boste lahko uvozili avtomobil bolj gladko in učinkovito. Pomembno je, da ste pripravljeni in dobro informirani, da se lahko izognete morebitnim težavam in nepredvidenim stroškom.

Preverite tudi: Vse avto storitve na enem mestu

Kje najti seznam avtomobilov, ki so primerni za uvoz iz Nemčije, Italije in Avstrije?

Če iščete seznam primernih avtomobilov za uvoz iz Italije, Nemčije in Avstrije, so za vas številne spletne platforme, ki to omogočajo. Spletne strani kot so AutoScout24, Mobile.de in Autoscout24.it ponujajo obsežne sezname avtomobilov iz teh držav, ki so na voljo za uvoz. Uporabite lahko tudi spletna mesta posameznih avtomobilskih proizvajalcev, ki imajo pogosto sekcijo z rabljenimi vozili. Poleg tega obstajajo tudi spletna mesta, specializirana za uvoz avtomobilov, kot je AutoDNA, ki omogoča preverjanje zgodovine avtomobila, kar je še posebej koristno pri uvozu.

Uvoz avtomobila je dolgotrajen in kompleksen postopek, ki zahteva natančno načrtovanje in pozornost do detajlov. Od izbire pravega avtomobila, skrbnega preverjanja vseh potrebnih dokumentov, izbire načina prevoza, do končne registracije vozila – vsak korak je pomemben za uspešen in brezhiben uvoz. Kljub izzivom, ki jih prinaša, pa je uvoz avtomobila lahko tudi zanimiva avantura, ki vam omogoča, da pridobite avtomobil, ki povsem ustreza vašim potrebam in željam. Bodite dobro informirani, pripravljeni in potrpežljivi, saj boste tako lahko uživali v vožnji z vašim novo uvoženim avtomobilom.

Pošlji povpraševanje za uvoz avtomobila iz tujine

Seznam preverjenih podjetij, ki vam lahko pomagajo pri prevozu vozil, avtovleki in uvozu vozil, najdete na Omisli.si/prevoz-vozil.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno