Revija Nasvet strokovnjaka

Izguba kilogramov: s tenisom do dobrega počutja

Izguba odvečnih kilogramov

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Nasveti za najučinkovitejše hujšanje in informacije o najboljši shujševalni dieti preplavljajo internetne strani, revije in televizijski program. V tej poplavi informacij je težko izbrati optimalno rešitev, hkrati pa so številne shujševalne vaje dolgočasne in diete učinkovite le dokler se jih striktno držimo. Zakaj ne bi skrbeli za svoje telo, se učili novih spretnosti in pri tem tudi uživali? Izguba kilogramov, učvrstitev mišic, izboljšanje kondicijske pripravljenosti, povečanje vzdržljivosti, izboljšanje počutja in posledično kvalitete življenja, vse to so pozitivne posledice rednega ukvarjanja s tenisom.

Izguba odvečnih kilogramov


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

Zakaj tenis?

Tenis spada med športe, ki v največjem obsegu združujejo fizične sposobnosti in mentalno čvrstino. Na ta način ne vpliva le na telesno vzdržljivost, motorične sposobnosti in mišično aktivnost, temveč odločilno prispeva tudi k psihološkim zmožnostim posameznika. Zahteva in posledično izboljšuje osredotočenost, koncentracijo, samozaupanje, motivacijo, samokontrolo čustev preko aktivacije (vzburjenja) in relaksacije. Igranje tenisa vključuje delo celotnega telesa, zaradi česar je izguba odvečnih kilogramov toliko preprostejša.

 

Izguba kilogramov.
Izguba kilogramov: pri tenisu je vključeno celotno telo.

Čeprav na prvi pogled ne deluje tako, je tenis šport, ki lahko z nami ostane vse življenje. Zaradi razporejanja energije po celotnem telesu omogoča igranje dolgo v starost, s čimer predstavlja tudi pomembno socialno komponento in priložnost za druženje s prijatelji. Toplejši meseci pa so še posebej primerni za pričetek ukvarjanja s tenisom, saj se iz dvoran in pokritih balonov šport preseli na prosto in na ta način omogoči pobeg iz utesnjenih pisarn, stanovanj in drugih zaprtih prostorov. Poleg tega pa poleti zaradi manj zahtevnega vzdrževanja pade tudi cena najema teniških igrišč.

>> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Biomehanika v tenisu

Izguba odvečnih kilogramov
Zaporedje vključevanja delov telesa v kinetično verigo in njihova funkcija.

Biomehanika se ukvarja s preučevanjem gibanja posameznika. Pri tenisu gre za pomembnost primerne časovne uskladitve gibov celotnega telesa. Proces, ki omenjeno zahtevo najbolje opisuje se imenuje kinetična veriga. Pomeni, da deli telesa delujejo kot zaporedni členi v verigi, pri čemer se sila, ki jo ustvari en člen v ustreznem in določenem zaporedju prenese na naslednji člen verige. Pri tem je pomembna tudi časovna usklajenost mišičnih skupin, ki sodelujejo pri izvedbi udarca.

Tenis je torej šport, ki nudi celostno obravnavo telesa in razvija tudi motorične sposobnosti.

Koordinacija: Sposobnost izvajanja kompleksnejših gibalnih nalog kot posledica usklajevanja živčnega in mišičnega sistema. Dobro razvita koordinacija zahteva učinkovito naučene raznolike gibalne sposobnosti in njihov prenos v nove situacije ali naloge. S številnimi vajami lahko opazneje izboljšamo koordinacijo.

Hitrost: Sposobnost hitrega izvajanja zahtevanih gibov. Velik odstotek hitrosti posameznika je fiziološko prirojen.

Ravnotežje: Sposobnost ohranjanja mirnosti telesa v stanju mirovanja in tudi gibanja. Na ta način ločimo statično in dinamično ravnotežje. Slednje je še posebej pomembno pri izvajanju športnih aktivnosti, saj nam omogoča uspešnejše izvajanja motorične zahteve tudi med premikanjem.

Izguba kilogramov in zdravje

Vključevanje celotnega telesa pripomore k večjemu nadzoru in zavedanju položaja telesa, krepi mišice in učvrščuje postavo. Izguba odvečnih kilogramov in poraba okoli 270 kalorij v pol ure, odvisno od starosti, spola in intenzivnosti igranja pripomorejo k zdravemu življenjskemu slogu in zmanjšujeta nastanek srčno-žilnih bolezni. Poraba kalorij, znižanje krvnega pritiska, zmanjšanje nivoja stresa so le nekatera izmed pozitivnih posledic. Ker pa je pri tenisu močno prisotna tudi umska komponenta, nenehno učvrščevanje uma pripomore k močnejšim živčnim povezavam, manjša izgubo spomina, stimulira učenje in pripomore k uspešnejšemu delovanju na mentalni ravni.

Izguba odvečnih kilogramov

Izguba odvečnih kilogramov je z izbiro prave vrste rekreacije veliko lažja kot bi pričakovali. Kontaktirajte  trenerja tenisa ali preglejte pestro ponudbo raznovrstnih trenerjev drugih športov na naših spletnih straneh in poiščite svojega strokovnjaka. Vsi, ki vas zanima tudi pomembnost zdrave prehrane, pa se preko Omisli.si obrnite še na strokovnjake nutricioniste, ki vam bodo izdelali kakovostne jedilnike ter vas naučili vse kar morate vedeti o značilnostih posameznih hranil.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno