Revija Nasvet strokovnjaka

Polaganje ploščic – Cena in 3 faktorji, ki bodo nanjo vplivali

polaganje ploščic cena mozaik

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 4

Izbrali smo popolne ploščice za izbrani prostor, sedaj pa je na vrsti iskanje keramičarja. Zato ste verjetno pogooglali najprej “polaganje keramike cena” ali kaj podobnega, ne? Spremenljivk, ki vplivajo na cenik polaganja ploščic, je tukaj kar nekaj. Pa vendar za polaganje ploščic cena v osnovi stoji na treh pomembnih faktorjih. Kaj je torej treba upoštevati, ko računamo, kakšna bo za polaganje ploščic cena, ki jo bo zahteval keramičar?

1. Velikost površine

Velikost površine je vsekakor prvo, kar bo vplivalo na strošek, ki ga boste morali odšteti za polaganje ploščic iz keramike. Cena se v veliki večini primerov računa na kvadratni meter položenih ploščic, in se v Sloveniji giblje tam okoli 10 do 15 evrov. Določeni keramičarji dodatno zaračunajo obloge za npr. kopalno kad. Za majhne prostore (recimo 3 kvadratne metre) pa se ponavadi doplača 10% končne cene. Kot vedno je tudi ko gre za polaganje ploščic cena odsev tega, kako kvalitetno bo opravljeno delo. In sploh v primeru talnih površin, za katere verjetno želite, da se ohranijo čim dlje, velja rek: “Nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni”. Tudi če bo za polaganje ploščic cena nizka, vam lahko slabo opravljeno delo v prihodnosti prinese še veliko dodatnih stroškov.

2. Velikost ploščic

Morda se zdi nekoliko smešno, pa vendar bo tudi velikost vaših izbranih ploščic močno vplivala na končno ceno. Če so večje od 30×30 centimetrov, bo za polaganje ploščic cena verjetno približno enkrat večja kot v primer ploščic standardne velikosti. Enako bo v primeru polaganja mozaika, se pravi zelo majhnih ploščic. Če ne želite uporabiti ploščic običajne velikosti računajte, da se bo cena gibala okoli 25 evrov na kvadratni meter.

Preverite tudi: POLAGANJE STENSKIH PLOŠČIC: KJE ZAČETI?

polaganje ploščic cena mozaik večja
Polaganje ploščic – cena za mozaik bo večja kot za ploščice standardne velikosti

3. Za polaganje ploščic cena ne vključuje lepila (polaganje keramike cena)

Prav ste prebrali – ko plačate polaganje ploščic na kvadratni meter, ta cena še ne vključuje lepila, s katerim bojo prilepljene, temveč zgolj delo keramičarja. Ceno lepila torej plačate posebej, odvisna pa je od podlage. V primeru, da uporabljate talno gretje, vas bo lepilo stalo okoli 3 evre na kvadratni meter. Brez talnega gretja bo strošek približno pol manjši – računajte evro na kvadratni meter. Zato lahko za polaganje keramike cena na koncu odstopa od tistega, kar ste pričakovali.

polaganje ploščic cena kopalnica
Kot vedno je tudi ko gre za polaganje ploščic cena odsev tega, kako kvalitetno bo opravljeno delo.
Nihče ne more zares natančno predvideti, ali bo za polaganje ploščic cena na koncu ustrezala kvaliteti rezultata. Zato se je pomembno pozanimati o izkušnjah in referencah keramičarja. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč spletna stran Omisli.si. Pošljite svoje povpraševanje in povezali vas bomo z najboljšimi izvajalci na področju polaganja ploščic. Tako si boste lahko hitro in enostavno zagotovili najbolj zanesljivega izvajalca za vaše potrebe.


Pripravljeni najeti keramičarja?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih keramičarjev iz vaše okolice

Pridobite cene / ponudbe preverjenih keramičarjev za polaganje ploščic

ocena bralcev
4.5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno