Revija Nasvet strokovnjaka

Ploščice v dnevni sobi – izbira, ki je ne boste obžalovali

Svetle ploščice v dnevni sobi

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ploščice načeloma veljajo za obliko talne površine, ki spada zgolj v kopalnice in včasih kuhinje. Vendar je to prepričanje zgrešeno. Gre namreč za kakovosten material, ki s sabo poleg čudovite atmosfere prinaša tudi ogromno drugih prednosti. V nadaljevanju vam navajamo razloge, zakaj so ploščice v dnevni sobi nedvomno izbira, ki je ne boste nikoli obžalovali.


Pripravljeni najeti keramičarja?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih keramičarjev iz vaše okolice

Zahtevaj ponudbe preverjenih keramičarjev

1. Trajnost in trpežnost

Prva in največja prednost ploščic je brez dvoma njihova trajnost. Druge popularne talne površine, kot sta na primer parket ali tekstilne obloge/preproge, so precej občutljive. Hitro se obrabijo in imajo stalnega sovražnika v obliki različne umazanije, prask in razlitih tekočin. Ploščice so zelo odporne na tovrstne nesreče, kar tudi razloži naraščajočo popularnost za njihovo uporabo v kuhinjah. Že če odštejemo trpežnost do zunanjih okoliščin pa so ploščice tudi površina, ki vam bo ob pravilnem vzdrževanju služila več desetletij in neredko celo življenje.

starinske ploščice v dnevni sobi
Ploščice v dnevni sobi bodo v prostor prinesle čistočo ter občutek svežine

Preberite tudi: Ploščice v dnevni sobi?

2. Enostavno vzdrževanje

Dobro vzdrževanje je vsekakor najboljši način za podaljševanje življenjske dobe praktično česarkoli. Pri nekaterih talnih površinah to predstavlja problem, saj so občutljive na vodo in madeže, kar naredi čiščenje težje. Ne samo to – vsi vemo, da se v dnevnih prostorih rad polije kakšen kozarec. Ne samo, da vas bodo ploščice v dnevni sobi v takih primerih obvarovale pred madeži in odstopanjem parketa, tudi njihovo čiščenje bo veliko lažje, saj lahko uporabite praktično katerokoli tehniko, ponavadi pa zadostuje že topla voda. Ob slučajnih poškodbah površine prav tako ni potrebno menjati celotne površine – zamenjate lahko zgolj eno posamezno ploščico.

3. Raznolikost barv in materialov

Prepričanje, da so ploščice temne, hladne in monotone danes ne velja več. Ploščice so lahko oblikovane iz številnih najrazličnejših materialov, ki omogočajo tudi uporabo številnih barv. Vas bolj prepričajo enakomerni in svetli materiali, ali pa bi prostor raje podložili z nekoliko bolj organsko in pomirjujoče temno površino? Ploščice v dnevni sobi vam ne prinesejo zgolj obstojnosti, temveč tudi širok nabor opcij za lastno ekspresijo ter oblikovanje popolnega ambienta enega najpomembnejših prostorov v stanovanju.

Svetle ploščice v dnevni sobi
Z nekaj domišljije lahko ploščice v dnevni sobi postanejo tudi umetnina

Vas zanima več podrobnosti o različnih oblikah in prednostih ploščic? O vaših možnostih se lahko neposredno posvetujete z izkušenim strokovnjakom.


4. Ploščice v dnevni sobi in ekologija

Ploščice so narejene iz naravnih materialov in so praktično vedno dobre za recikliranje. Poleg tega so tudi zelo prijazne “zdravju” prostora. V poletnih mesecih omogočajo naravno hlajenje, z odpornostjo na prah in bakterije pa močno prispevajo k kvaliteti zraka v prostoru – sploh pri zadnji lastnosti gre za nekaj neprecenljivega, sploh kadar gre za dnevni prostor, v katerem boste preživeli večino svojega časa doma.

starinske ploščice v dnevni sobi
Poleg lepega izgleda so ploščice v dnevni sobi tudi zelo prijazne zdravju
Ob soočenju z izbiro primerne talne površine vam vsekakor svetujemo posvet s preverjenim keramičarjem iz vaše okolice. Na podlagi vaših specifičnih želj vam bo znal podati primeren nasvet ter različne alternative – če pa ste v svojo izbiro že prepričani, ga lahko preko omisli.si najamete kar takoj!

 


Pripravljeni najeti keramičarja?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih keramičarjev iz vaše okolice

Zahtevaj ponudbe preverjenih keramičarjev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno