Revija Nasvet strokovnjaka

Kako je epidemija spremenila trende notranjega oblikovanja?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Notranje oblikovanje ves čas doživlja spremembe. V zadnjem letu so se zaradi dela od doma čez noč pojavile potrebe po domači pisarni. Spodaj si preberite kakšni so najnovejši trendi urejanja vašega domačega delovnega kotička in preverite, če vaša notranja oprema hiše sledi zadnjim trendom.

Pripravili smo vam tudi seznam vseh notranjih oblikovalcev.

notranje oblikovanje-domača pisarna

Kako urediti domačo pisarno?

Eden največjih izzivov med epidemijo je zagotovo bil, kako preurediti kotiček v domačo pisarno.

Pomembno je, da se v vašem delovnem kotičku počutite prijetno in produktivno. Zato mora biti domača pisarna vedno urejena in svetla. Če ste bili pred epidemijo za računalnikom eno uro na dam, se je to lahko naenkrat spremenilo v veliko več. Zato je prav tako pomembno, da imate udoben stol, ki ustreza vaši telesni drži.

Vaš delovni kotiček naj bo urejen, vanj lahko postavite velike zelene rastline, ki poleg dobrega izgleda prinašajo tudi svežino. Pazite, da bo vaš stol dovolj oddaljen od ekrana in miza nastavljena na ustrezno višino.

Trajnost

Naravni materiali so in bodo vedno v stilu. Uporabljajte materiale, ki niso škodljivi okolju ter predelajte vaše staro pohištvo in s tem zmanjšajte količino odpadkov. Leseno mizo pobrusite in jo prebarvajte ali pa ponovno oblazinite vaš kavč v dnevni sobi. Tako lahko z minimalnim posegom v okolje še vedno sledite najnovešjim trendom notranjega oblikovanja.

Pri izbiri materialov, ki so trajnostni vam lahko pomga notranji oblikovalec, ki ima veliko izkušenj in vam bo zagotovo znal svetovati najboljše za vaše stanovanje.

Stik z naravo

V zadnjem letu smo v hiši preživeli več časa kot kadarkoli prej. Stik z naravo smo bili zato primorani prinesti v notranjost hiše. Zelene rastline vas bodo ponesle bližje narave, poleg tega pa imajo tudi izjemne zdravstvene koristi. Ne samo, da izgledajo lepo, ampak tudi zapolnijo interier s čudovitim listjem.

Zelene rastline so v zadnjem letu zagotovo največji trend notranjega oblikovanja.

notranje oblikovanje-dnevna soba

Večnamenski prostori

Epidemija nas je prisilila, da smo po najboljši močeh prilagodili naše prostore potrebam družine. Ravno zato letošnji trendi notranjega oblikovanja predstavljajo več večnamenskih prostorov, kot smo jih imeli prej.

Pri urejanju prostora bodite pozorni, da ne boste imeli nereda, saj vas bo le ta razdražil. Prednost dajte minimalistični ureditvi prostora in odstranite drobnarije, ki jih ne potrebujete več. Tako bo zaživela vaša najljubša notranja oprema.

Pri preurejanju vaših dnevnih prostorov preverite seznam preverjenih ponudnikov.

Velika in prijetna jedilnica ter udobna dnevna soba

Jedilnica je srce hiše, prostor, kjer se zbere cela družina. V času epidemije, ko smo bili ves čas zaprti v hišo, je bilo še posebej pomembno, da je jedilnici vladala pozitivna energija. Trendi notranjega oblikovanja so se vrnili k klasičnim in sodobnim slogom – klasične mize in stoli s skrbno izbranimi tkaninami. Prav tako so se vrnile vitrine, v katere lahko pospravite svoj najljubši jedilni komplet.

Dnevna soba je ikona udobja in sprostitve, kar se je še posebej izkazalo v času epidemije. S tem namenom se je marsikdo odločil za prenovo dnevne sobe in kupiti udobnejše sedeže. Po zadnjih trendih so sestavljeni kavči ter naslanjači tradicionalnega dizajna, najbolj iskani. Vse skupaj dopolnite z mehkimi blazinami in odejami. Udobje zagotovljeno!

Prav tako vam priporočamo, da knjižne omare, vitrine in TV stojalo postavite tako, da imate vse na dosegu roke. Pri postavitvi pohištva vam lahko pomaga notranji oblikovalec.

notranje oblikovanje-jedilnica

Pri urejanju vašega stanovanja pa je bolj pomembo da sledite vašim željam kot pa najnovešjim trendom. Zapomnite si, da je notranje oblikovanje lahko užitek, če se ob njem sprostite in poslušate sebe.

Tukaj pa preverite, kako so se med in po epidemiji spremenile poroke.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno