Avto storitve in oprema: Cena avto opreme in na koga se obrniti za montažo?

ocena bralcev
5 od 1

Nakup novega vozila še ni na seznamu investicij v bližnji prihodnosti, vi pa si želite spremembo in kar se da udobno vožnjo. V takšnih primerih so najboljša izbira avto storitve, ki poskrbijo za nadgradnjo vašega jeklenega konjička, s katerim osvajate svet. Ne izgubljajte več časa z vtikanjem ključa v zamrznjeno ključavnico pozimi – omislite si centralno zaklepanje. Potem pa sedite na ogret sedež, ki vam ga zagotovi gretje sedežev. Zakaj bi se vsako jutro pred službo obremenjevali s tem, ali boste ponovno zadeli parkirni količek na parkirišču? Nadgradite vaše vozilo s parkirnimi senzorji, kamero in zaslonom ter vedno parkirajte brez skrbi. Za še bolj udobno vožnjo pa montirajte asistenčne sisteme, ki bodo poskrbeli za maksimalno varnost in vas kot voznika malce razbremenili.

AVTO STORITVE – CENE

povprečne cene avto storitev

≈ 16-130 €/osebo

Kontaktirajte ponudnike avto opreme in storitev

VrstaCena
LED / Xenon svetilaOd 10 €/kos dalje
Webasto / ogrevanje / hlajenje vozilaOd 50 – 2.000 €/kos dalje
Radar detektor GPS sledilnikiOd 25 – 150 €/kos
TempomatOd 130 – 150 €/kos
Parkirni senzorji, kamere in zasloniOd 20 – 130 €
Avto / moto / moto alarmOd 50 – 450 €/kpl
Centralno zaklepanjeOd 15 – 150 €/kpl
Gretje sedeževOd 300 – 500 €/kpl
Čiščenje / razkuževanje zrakaOd 20 – 80 €/kos
Blokada vžiga vozilaOd 15 – 45 €/kos
Daljinski vžig vozilaOd 50 - 250 €/kpl dalje
Asistenčni sistemi (mrtvi kot)Od 3.000 €/kpl dalje
Odganjalec živaliOd 17 – 40 €/kos

Pridobite ponudbe za avto storitve in opremo

Koliko stanejo avto storitve, oziroma kakšna je cena za nadgraditev vašega rabljenega vozila?

Poskrbite za nadgradnjo vašega vozila in si omislite kvalitetne avto storitve. Raziskali smo njihove cene, na koncu prispevka pa ne spreglejte seznama najboljših ponudnikov, ki vam te storitve tudi izvedejo.

LED / Xenon svetila

Zamenjajte klasične halogenske žarnice z novimi xenon svetili. Imajo visoko moč svetilnosti ob nižji porabi, dolgo življenjsko dobo, ne potrebujejo visoke delovne temperature. Večina vozil ima že v osnovi nameščene xenon žarnice, še vedno pa na svojem avtomobilu lahko izberete nadgradnjo in si omislite tovrstne avto storitve. Posvetujte se s priznanimi izvajalci, v kolikor je za nadgradnjo vašega vozila s xenon svetili potrebno pridobiti dovoljenje za uporabo v cestnem prometu. Možna je tudi izbira barvnega odtenka žarnice, a pazite, da svetilnost žarnice ni previsoka (izrazito modra barva), kar bi bilo proti pravilom. Cena xenon žarnice okvirno znaša od 10 €/kos dalje, pri čemer nismo upoštevali stroškov montaže in drugih veznih elementov, ki so potrebni za vgradnjo.

Preberite tudi: CAR WRAPPING – CENA ZA POLEPITEV VOZIL (KOMBIJA, AVTA, …)

Webasto / ogrevanje / hlajenje vozila

Vaše parkirano vozilo lahko ogrejete z Webasto sistemom ogrevanja na gorivo, ali z električnim ogrevanjem. Webasto grelec je primeren za vse tipe vozil. Poleg zagotavljanja prijetne klime v vozilu, bodo pozimi z uporabo ogrevalnega sistema enostavno odtaljene tudi šipe vozila. Nič več se vam ne bo treba iz udobne postelje zjutraj pred službo vsesti v ledeno mrzlo vozilo. Webasto bo poskrbel tudi za gretje motorja vašega vozila pred vžigom. Da pa vozniki pridete na svoj račun tudi poleti, Webasto poskrbi za kvalitetne klimatske naprave, s katerimi boste zagotovili ustrezno temperaturo v vašem avtomobilu. Strešno klimo lahko namestite tudi na tovorno vozilo ali avtobus. Cene za webasto grelec ali klimatsko napravo so zelo različne. Če opredelimo okviren cenovni rang, bi ta znašal med 50 – 2.000 €/kos dalje. Za nižjo ceno lahko dobite na trgu tudi rabljeno opremo.

webasto-ogrevanje-cena-udobje
Vožnja v službo skozi zimsko pokrajino brez zaledenelih šip in mrzlega sedeža? Omislite si webasto ogrevanje in uživajte v udobju.

Radar detektor GPS sledilniki

Sledilnik lahko namestimo v notranjosti vozila, kjer sploh ne bo opazen. Na primer na senčnik nad voznikov ali sovoznikov sedež, pod avtomobilski sedež, nad pedalke za vožnjo ali v prtljažnik. Lahko pa ga damo na zunanjo stran, na podvozje ali v odbijač. GPS sledilnik je primeren za uporabo predvsem na službenih avtomobilih, ko lahko kot nadrejeni vedno preverite, kje se nahajajo vaša vozila. Prav tako lahko s tem dodatno zaščitite svoj osebni avtomobil. V primeru kraje boste s tem lahko pomagali policiji pri preiskavi. Sledilna naprava bo učinkovito rešila vašo težavo pozabljanja, kje ste parkirali avto. Ne zapravljajte časa z iskanjem avtomobila na velikem parkirišču ali v garažni hiši. Uporabite GPS sledilnik in vedno boste vedeli, kje se nahaja avto ter ga z lahkoto našli. Cena sledilnikov za vozila znaša od 25 € – 150 €/kos.

Tempomat

Avto storitve za še udobnejšo in prijetnejšo vožnjo. Odločite se za vgradnjo tempomata, ki okvirno stane od 130 – 150 €. Poleg klasičnega tempomata, ki ohranja konstantno hitrost vozila, poznamo tudi naprednejšo različico. Aktivni tempomat bo poleg konstantne hitrosti, opozarjal tudi na druge udeležence v prometu. Zaznava vašo oddaljenost od vozila pred vami in vas pravočasno obvesti na nevarnost naleta.

Radarski tempomat in branje prometnih znakov pride prav...
Radarski tempomat in branje prometnih znakov pride prav…

Parkirni senzorji, kamere in zasloni

Lahko izbirate med senzorji samo z zvočnim opozorilom, ali pa tistimi, ki vključujejo tudi kamero in zaslon, za še dodatno prednost. Naj vam vzvratna vožnja ali parkiranje na nepreglednih parkirnih mestih ne povzročata več preglavic. Rešite vsako situacijo s pomočjo parkirnih senzorjev. Če se odločite za nakup 4 ali 8 točkovnih parkirnih senzorjev, boste za komplet odšteli od 20 – 50 €. Za še večjo nadgradnjo vozila pa izberite vgradno vzvratno kamero z zaslonom. Cena kamer za vzvratno vožnjo se giblje med 20 – 35 €/kos*. Zasloni so malenkost dražji in sicer od 35 – 130 €/kos. Prav tako odvisno od naprednosti tehnologije zaslona in kvalitete izdelka.

Vzvratno kamero v avtu lahko tudi dokupite.
Vzvratno kamero v avtu lahko tudi dokupite.

*Stroški so okvirno preračunani za kamero na avtomobilu. Vzvratne kamere za kombinirana ali tovorna vozila so vsaj enkrat dražje. Odvisno tudi, ali izbirate med barvno kamero in kolikšen je največji možen nagib kamere.

parkirni-senzorji-kamera-zaslon-cenik-avto storitve
S pomočjo parkirnih senzorjev in kamere z LCD zaslonom boste brez težav parkirali avto v še tako zasedeni garažni hiši.

Avto / moto / moto alarm

Zlasti novejši avtomobili že imajo vgrajen avto alarm za maksimalno varnost pred tatovi. Če pa imate starejše vozilo, ki tega nima, ga nadgradite z vgradnjo alarmnega sistema in ga tako zaščitite. Poleg avtomobila pridejo v poštev tudi avtodomi, prikolice, kmetijski in drugi delovni stroji, ki prav tako lahko postanejo žrtev tatvine. Avto alarm se bo sprožil ob razbitju stekla, ob vdoru v parkirano vozilo kljub odprtem oknu ali strehi in z glasnimi zvočnimi opozorili vas ali druge mimoidoče opozoril na nevarnost. Najpogosteje so alarmi zasnovani tako, da jih upravljate z avtomobilskim daljincem. Je pa seveda odvisno od posameznega modela, prav tako je ključna izbira pravega modela alarma glede na letnik avtomobila. O vseh podrobnostih uporabe vas bo naročnik/proizvajalec seznanil ob nakupu. Okvirna cena od 60 – 450 €/kos. Cenovni rang je odvisen od kvalitete alarma, načina uporabe in zahtevnosti montaže. Vedno preverite, ali cena že vključuje montažo.

Kaj pa motoristični navdušenci, smo na vas pozabili? Ne, tudi vaš motor lahko učinkovito zaščitite s kvalitetnim alarmnim sistemom. Moto alarm je majhen in vas pri vožnji ne bo oviral, saj je skrit pod ohišjem, njegova montaža pa ni zahtevna. Okvirna cena alarma za motor znaša od 50 – 200 €/kpl.

Centralno zaklepanje

Omislite si avto storitve, ki vam omogočijo enostavno odklepanje in zaklepanje avtomobila. Če vaš avto ne vključuje centralnega sistema zaklepanja, ga lahko namestite naknadno. Cena mehanizma za zaklepanje okvirno stane med 15 – 150 €/kpl. Gre za elektronski pripomoček, ki ga namestite pod zadnji pokrov vozila. Z njim lahko enostavno zaklepate tako vrata kot tudi prtljažnik vozila. Stroški centralnega zaklepanja so odvisni od znamke avtomobila, ob tem pa možnosti montaže in nadgradnje vozila. V kolikor pa vaš avtomobil že ima vgrajeno centralno zaklepanje, a sistem ne deluje dobro, je mogoče težava v daljincu. Čimprej preverite pri mojstrih, ki vam lahko pomagajo rešiti problem.

Preberite tudi: TEMNENJE STEKEL: CENA, PREDNOSTI, SLABOSTI TER PREVERJENI PONUDNIKI ZA ZATEMNITEV STEKEL NA AVTU

Gretje sedežev

Kaj je boljšega, kot v mrzlih zimskih dneh sesti na ogret sedež v avtomobilu? Omislite si gretje sedežev in si zagotovite udobno vožnjo tudi ob nizkih temperaturah. Če vaš avto nima vdelanega gretja sedežev, ga lahko namestite naknadno. Pri izbranem proizvajalcu kupite komplet grelnih blazin vključno z namestitvenimi elementi. V kolikor vam je delo z elektroniko poznano, lahko gretje sedežev namestite sami, sicer to prepustite izkušenemu mojstru. Zanima vas še cena, kajne? Nakup in montaža gretja sedežev sta dostopna po zelo različnih cenah, predvsem odvisno od kvalitete in zahtevnosti montaže. Okvirno boste odšteli od 300 – 500 €/kpl. Nakup posamezne grelne blazine pa stane med 18 in 50 €/kos. A bodite pozorni, najcenejši izdelek ni nujno tudi najboljši. Pred vgradnjo zato dobro premislite in se posvetujte s poznavalci tovrstne opreme. Gretje sedežev je predvsem priporočljivo, v kolikor imate usnjene sedeže, ki so ob temperaturah pod ničlo še dodatno ‘’ledeni’’.

Čiščenje / razkuževanje zraka

Če veliko časa preživite med vožnjo v avtomobilu, poskrbite, da bo le ta kar se da udobna. Pozimi, ko imamo vključeno gretje, ali poleti, ko se hladimo s klimo, vedno hitimo zapirati okna, da hladen ali topel zrak obdržimo v vozilu. Težava pa nastane, kadar imate v avtomobilu slab zrak. Omislite si avto storitve, ki vključujejo čiščenje ali razkuževanje zraka. Gre za preprost čistilec, ki ga priključite v vtičnico znotraj vozila in prečistite zrak. Odstranjuje tako neprijetne vonjave, prah, cigaretni dim in druge bakterije. Uporaba je primerna tudi za alergike, saj odstranjuje cvetni prah iz kabine vozila. Je neslišen, zato ne bo motil vaše vožnje z glasnimi zvoki. Okvirno stane od 20 € – 80 €/kos in je na trgu dostopen v različnih, tudi zelo inovativnih oblikah. Lahko vključuje še LED lučko in vašo večerno vožnjo še dodatno popestri z barvnimi efekti.

Blokada vžiga vozila

Dodatno zavarujte vaše vozilo in si omislite nevidno blokado vžiga motorja oziroma imobilizator. Ta bo onemogočil vžig vašega vozila, če bodo to poskušali nepridipravi. Gre za napreden sistem, ki deluje zelo enostavno in je primeren tako za novejša kot tudi vozila, ki so že malce v letih. Uporaba imobilizatorja je preprosta, lahko ga upravljate celo s pomočjo mobilne aplikacije na pametnem telefonu. Sicer pa deluje po sistemu, da vi kot lastnik vozila imate poseben bluetooth obesek, ki ga tehnologija imobilizatorja zazna in takrat motor deluje normalno. V kolikor pa vam nekdo ukrade ključe avtomobila in želi prižgati motor, bo blokada vžiga motorja krajo preprečila. Cena blokade okvirno znaša od 15 – 45 €/kos.

Preberite tudi: PASTI IN PREDNOSTI ODKUPA VOZIL

Daljinski vžig vozila

Za daljinski zagon motornega vozila potrebujete poseben mehanizem, ki je na trgu dostopen po okvirni ceni od 50 – 250 €/kpl dalje. Njegova montaža ni zahtevna, a jo vseeno prepustite izkušenim strokovnjakom, da ne bi šlo kaj narobe. Daljinski vžig spada med avto storitve, ki vam olajšajo uporabo vozila zlasti v ekstremnih vremenskih razmerah. Poleti ga enostavno ohladite, pozimi pa segrejete in to kar z uporabo daljinca. Ko boste sedli v avtomobil, bo ta že ogret / ohlajen na primerno temperaturo. Daljinski sistem za vžig lahko vključuje tudi sledenje vozila preko GPS. Prav tako lahko spremljate tehnične podatke o vozilu, na primer kolikšna je raven goriva, koliko znaša temperatura znotraj vozila, ipd.

Asistenčni sistemi (mrtvi kot)

Napredna tehnologija, ki bo povsem spremenila vaš način vožnje. To so asistenčni sistemi, ki upravljajo vozilo namesto vas, ali vam povsem olajšajo vožnjo in zagotavljajo še dodatno varnost. Poznamo različne tipe asistenčnih sistemov. Na primer opozorilni sistem za mrtve kote, ki vas bo opozoril na približevanje vozila izven vašega vidnega polja. Samodejno zaviranje in vzdrževanje varnostne razdalje z vozili za in pred vami. Med vožnjo po avtocesti uporabite tempomat, ali sistem za ohranitev voznega pasu. To za potnike pomeni še dodatno varnost, predvsem pri vožnji na dolge razdalje. Avto storitve pa vključujejo tudi asistenčni sistem za prepoznavanje prometnih znakov, ki vas bo pravočasno opozoril na primer na delo na cesti, ali bral omejitve hitrosti.

asistenčni-sistemi-oprema-vozila-napredno
Asistenčni sistemi prispevajo k varnosti tudi med vožnjo po avtocesti. Poskrbijo, da vozilo ostane na svojem voznem pasu in vzdržujejo razdaljo med drugimi udeleženci. Zagotovite si maksimalno varnost na cesti tudi ob višji hitrosti.

Še ena od pomembnih storitev pa je gotovo asistenčni sistem za samodejno parkiranje. Napredni sistemi povsem prevzamejo nadzor nad volanom in parkirajo vozilo. Poslužujte se tega predvsem na ozkih in majhnih parkiriščih, da se izognete trku. Seveda asistenčni sistemi niso avto storitve, ki bi voznika povsem razbremenile. Še vedno je med vožnjo treba ostati zbran in pozoren, pa vendar vam tovrstna tehnologija lahko olajša vožnjo, jo naredi bolj udobno in zagotovi še večjo varnost na cesti. Stroški namestitve asistenčnih sistemov so različni. Točno ceno preverite pri izvajalcu servisnih storitev. Po pregledu različnih ponudnikov pa lahko rečemo, da okvirna cena za komplet asistenčnih sistemov znaša od 3.000 € dalje.

Odganjalec živali

Montaža odganjalca živali ni zahtevna, vam pa prinaša veliko prednosti. Predvsem težave povzročajo kune in podlasice. Te lahko vašemu vozilu povzročijo veliko škode, če pregrizejo izpostavljene kable na vozilu. Zato pravočasno ukrepajte in si preprečite nastanek nepotrebnih stroškov in slabe volje. Ločimo mobilne in ultrazvočne odganjalce. Poleg avtomobila in drugih vozil pa so primerni za uporabo tudi na podstrešjih stanovanjskih hiš, v garažah, vrtnih utah ali pod nadstreški. Okvirna cena za odganjalec živali, ki je primeren za uporabo v avtomobilih, znaša med 17 – 40 €/kos. Med vožnjo skozi ceste ob gozdovih pa se zaščitite z uporabo plašilca divjadi. Ta oddaja posebno frekvenco, ki jo slišijo samo živali in za ljudi ni moteča. Lahko pripomore k temu, da divjad ne pride v bližino vozečega avtomobila. Najcenejši plašilec divjadi lahko kupite že za 5- 10 €/kos.

Pogosta vprašanja in odgovori glede avto storitev in opreme

Odgovarjamo na nekatera vprašanja, vezana na avto storitve in nadgradnjo opreme za vaše vozilo. Preverite, zakaj so avto storitve prava izbira in na kaj morate biti pozorni.

Zakaj je smiselna investicija v napredne avto storitve?

Kvalitetne avto storitve vam lahko olajšajo vožnjo, zagotovijo večjo varnost in poskrbijo za udobno potovanje. Da bi imeli polno opremo vozila, ne potrebujete nujno kupiti novega avtomobila. Avto storitve lahko poskrbijo za nadgradnjo vašega avtomobila zdaj. Opremite vozilo s parkirnimi senzorji, tempomatom, centralnim zaklepanjem in webasto ogrevalnim ali hladilnim sistemom in vožnja bo prijetna ne glede na vreme, gnečo na cesti ali druge okoliščine. Poskrbite za varnost z namestitvijo sledilne naprave, blokado vžiga motorja, alarmnim sistemom, ali drugih asistenčnih sistemov. Za piko na i pa zamenjajte žarnice za xenon svetila.

Kaj pa avto storitve za motorna kolesa? Si lahko omislim tempomat?

Da, poleg avtomobilov, je naknadna namestitev tempomata možna tudi na motornem kolesu. Tempomat ni zahteven za montažo, prav tako ga lahko enostavno odstranite, če ga ne potrebujete več. Gre za ročni mehanizem, ki ga montirate na ročico za plin. S tem razbremenite svojo roko med dolgo potovalno vožnjo. Tempomat je varen in ročice za plin ne bo popolnoma zaklenil. Cena je ugodna, lahko ga kupite že od 8 €/kos dalje, pri ponudnikih motoristične opreme. Ustrezno se pozanimajte pri prodajalcu o pravilni uporabi in namestitvi ročnega tempomata.

Ali lahko za montažo dodatne opreme na vozilu poskrbim kar sam?

Seveda, v kolikor imate vsaj nekaj znanja s področja avtoelektronike in se radi lotevate izzivov, lahko za nekatere avto storitve poskrbite kar sami. To so na primer namestitev GPS sledilne naprave, parkirnih senzorjev, čiščenje in razkuževanje zraka v vozilu, itd. Kupljena oprema vedno pride z navodili in napotki za uporabo in montažo. Pa vendar, se montaže lotite samo, če ste res suvereni, da veste, kaj počnete. Za namestitev alarmnega sistema, gretja sedežev, asistenčnih sistemov, xenon svetil in drugih zahtevnejših storitev se raje obrnite na priznanega mojstra. Tako preprečite dodatne stroške in skrbi glede pravilne in kvalitetne montaže.

Seznam ponudnikov avto opreme in storitev

Avtostoritve Zajc, Avtostoritve Rogelj, Andrej Končar s.p., Avtostoritve Kokalj, Škoflek, Ms avtostoritve, Franci Palčič s.p., Rogelj Romat, Avtostoritve Asm, Matic Lemut s.p., Kamnikar Avtostoritve, Avtostoritve Moki, Lah s.p., Urušula Zagoričnik s.p., Luka Omejec s.p., Kenk Andrej s.p., Jure Lavrič s.p., Avtostoritve Srša, Franc Vrh s.p., Darko Viršek s.p., Jože Razoršek s.p., Rudi Javornik s.p., Marko Beranič s.p., Murko Alojz s.p., Avtohiša Čepin, Ms Avto, Bagera avtostoritve, Emilijan Lepko s.p., Simon Lavrin s.p., Drago Benčin s.p., Gregor Ferjan s.p., Davorin Cizej s.p., Jernej Tašler s.p., Sešek Janko s.p., Veselič Tomaž s.p., Jože Jerlah s.p., AS Perger avtoličarstvo, Aleš Kragl s.p., Grega Jesih s.p., Gumar trgovina in storitve, Matic Golob s.p., Avtomehanika Janez Zakrajšek s.p., Avto storitve Blatnik, Marko Jović s.p., …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?

pridobivanje strank omisli.si


… Iztok Šerbinek s.p., CAGR avto storitve, Mutec Branimir s.p., Simon Pančur s.p., Avtoservis B&M, Avtoservis K&J, Avtomehanika Simč, Franc Brancelj s.p., Avtostoritve Štingl, Avto storitve Drofenik, Vzdrževanje vozil Zdenko Bostič, Avtoservis Rona, Andena avtostoritve, Avto-Storitve Saša Jakopin s.p., Anže Ambrožič s.p., Janez Barle s.p., Avto 13, Avtomehanika Litrop, Avtoservis Muc, Gk avtostoritve, Krašovc Ivan avtokleparstvo s.p., Gč avtostoritve, B Val storitve in trgovina, Samo Petrič s.p., F.A.B.I. carservice, Vw Avtodelavnica Evstahij Mesojedec s.p., CVS, Track, Avtocenter Avtostop, Conrad, VidaXL, S-car in mnogi drugi ponudniki za avto storitve in opremo vozil. Obrnite se na Omisli.si/avto-storitve za celoten seznam preverjenih izvajalcev in ne zapravljajte časa ter denarja z iskanjem pravega.

Pridobite ponudbe za avto storitve in opremoocena bralcev
5 od 1

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja