Predstavitev
Cene se gibljejo od 30€/osebo dalje. Minimalno obiskovalcev: 40.
Pred leti je Simon kot solastnik postal del uspešne zgodbe Lars & Sven, ki je sčasoma prerasla v verigo priljubljenih točk ljubiteljev dobrih hamburgerjev, nato pa se - kot se to rado zgodi tudi v priljubljenih rock'n roll bendih - odločil za svojo solo kariero in zapustil do takrat že dobro uglašen team. Nov izziv je našel v catering storitvah z dogodki in se meril v peki 'dobrot iz dima' na mednarodnih BBQ tekmovanjih, ki jih je obiskoval z ekipo The Rebel BBQ Brothers.
Naša posebnost je priprava sveže hrane na samem dogodku. To kar ostali pripravijo v sodobnih aparatih mi naredimo na odprtem ognju.
Iščete nekoga, ki bo poskrbel za hrano na vašem dogodku?
Prav ste prišli! Smo drugačni od ostalih.
Hrane na vaš dogodek ne bomo le pripeljali v toplih posodah, lepo okrasili in razdelili. Z našo kuhinjo na kolesih se bomo pripeljali k vam in hrano za vaše goste sproti pripravljali.
Na žaru ne bomo spekli le čevapov ali šnicla, razen seveda, če si boste prav tega zaželeli. Poskrbeti znamo za vse okuse in zagotavljamo vam, da vas bo naša kuha presenetila in navdušila. Uporabljamo preverjene lokalne dobavitelje mesa, zelenjave in pekovskih izdelkov.
Ste ljubitelji primorskih vin? Ali prisegate na craft piva? Poskrbimo tudi za pijačo po vaših željah!
Gonilna sila, Mojster žara in ustvarjalni možgan Mobigrilla je Simon Ceglar. Pri njegovem delu ga žene ljubezen do kulinarike in želja biti drugačen od povprečja.
Službene zabave, sprejemi, dogodki? Seminarji in izobraževanja? Poroke? Drugi osebni jubileji? Smo profesionalni in imamo izkušnje z zelo različnih, formalnih in sproščenih, osebnih dogodkov. Pripeljemo se kamor koli in ustrežemo vašim željam.
TISTI, KI NAS SPOZNAJO, SE K NAŠIM STORITVAM TUDI VRAČAJO. VABLJENI V KROG NAŠIH ZADOVOLJNIH STRANK TUDI VI!
MENU >> Na odprtem ognju pripravimo različne vrste jedi, ki jih pospremijo sveži prigrizki! Preberite si kako jedi nastajajo in kaj vam lahko ponudimo.
SMOKER: Na drugem koncu sveta v obeh Amerikah, se je od 700 let nazaj do danes izoblikovala posebna počasna oblika pečenja večjih kosov mesa. Staroselci so kopali jame, v katerih so kurili ognje in segrevali kamne. Na kamne so polagali v široke liste zavito meso in vse skupaj spet pokrili z zemljo. Njihovi sosedje so preko podobnih jam in žerjavice na dnu položili palice in na palice položili meso in ribe in spet vse prekrili z listi. Takšna peka je vzela veliko časa. Lahko od nekaj ur do celega dneva. Še danes so vse te tehnike prisotne na širokem področju od južne do severne Amerike. Prevzel pa jih je tudi beli človek in so se tako še razširile in ohranile.
Približno 200 let nazaj pa se je v južnih državah ZDA oblikovala tehnika, ki je danes najbolj prepoznavna in jo uporabljamo tudi pri nas. Dimljenje mesa pri nizkih temperaturah ali takoimenovani low&slow BBQ. Tradicionalno znanje spoštujemo in ne uporabljamo bližnjic ali umetnih dodatkov. Velike kose mesa vseh vrst natiramo s soljo in poprom ali bolj kompleksno mešanico začimb, polagamo jih na rešetke smokerja in dolge ure pripravljamo na nizki temperaturi nad ogljem v dimu lesa sadnega drevja in hrasta.
Na koncu se meso spremeni v posebno kulinarično izkušnjo. Mehko in zelo okusno tako vedno prepriča ljubitelje in tudi vsakega, ki naš BBQ prvič poizkusi.
SAČ: Sač, peka ali črepnja so tri izvedenke posode za podoben namen, ki so se tradicionalno uporabljale od juga do severa balkana, ko še nismo poznali pečic. Težka litoželezna peka, glinena črepnja ali tradicionalni in najbolj priljubljeni kovani sač nam pričarajo prav posebne okuse. Vse vrste mesa, ribe in hobotnica so v spremljavi krompirja in zelenjave z ogljem spečena specialiteta, ki jo mojstri s ponosom postavljajo na mizo. Ljudje se zberejo in jedo iz skupne posode, kar pričara poseben duh povezanosti.
Iz sača lahko pričaramo tudi pito, burek, kruh in pizzo, ter mnogo drugih dobrot izpod rok mojstrov z veliko domišljije. Tisti, ki poznajo skrivnost, pa si vedno prihranijo še malo prostora in, ko se sač sprazni uživajo v pomakanju svežega kruha v najboljšo omako tega sveta.
KOTLIČEK: Potem, ko so naši predniki ugotovili pomen posode v kuhinji in uporabljali lončeno posodo, so bili gotovo najbolj veseli ob odkritju, da se kovinski lonci ne razbijejo. Vsako staro ognjišče in črna kuhinja pa sta dobila nad kurišče obešen kotliček.
Od navadnih železnih, do modernih emajliranih in še vedno najboljših bakrenih kotličkov, so danes spet vedno bolj v uporabi za pripravo dobrot na žlico. Mojstri v pripravi golaža, pasulja, ribjega brodeta, sataraša in drugih specialitet še vedno mešajo z veliko leseno žlico in dokler jed ni gotova budno pazijo na ogenj.
ŽAR: Naš pra-bratranec Homo Erectus je miljon let nazaj prišel v dolino, kjer so umirali še zadnji zublji gozdnega požara. Prvič se je opogumil in se približal ožganim in smodečim se deblom ter brskal v pepelu. Ko je odmaknil večje deblo, ga je presenetil prijeten vonj, ki ga še ni poznal in odtrgal je košček z ožganega jelenovega stegna, kar je spremenilo potek našega razvoja. Ukrotil je ogenj in si začel pripravljati kuhano hrano.
No ... kot je še danes v navadi, je le prinesel domov ulov, ženke pa so bile tiste, ki so kuhale. Primitiven žar, meso na palici ali razgretem kamnu je postal sestavni del družbe. Omenjen že v Iliadi in Odiseji, v Svetem pismu stare zaveze pa najdemo celo tehnične napotke za pripravo žara za peko.
RAŽENJ: Če smo pozorni bomo v vsaki stari zgodbi od Antične Grčije do danes lahko zasledili praznično peko mesa na ražnju. Dolg kol, na katerem se meso vrti nad ognjem je eden najboljših in najlepših načinov priprave mesa, ki se mu težko izognemo na pravih družinskih ali širših praznovanjih.
Še posebno pri nas in v širši okolici Balkana in Mediterana je način med najbolj priljubljenimi in na ražnju odvisno od lokacije zavrtimo vse od kralja prašička, jagenjčkov, kozličkov do perutnine in velikih rib. Čas pričakovanja, dokler se raženj še vrti, pa dvigne razpoloženje vseh sodelujočih.
SOLATE: Najbolj razkošne in bogate so poleti. V mislih imamo tiste hrustljave, sveže, katerim je potrebno dodati le ščepec začimb ter domačo olivno ali bučno olje in normalno domač jabolčni kis. Res je, da se nobena dobra zabava ne začne s solato, vendar brez nje ni popolnega obroka.
FINGERFOOD: Mali zalogajčki, kateri so idealna rešitev za vsako zabavo. Lahko so hladni, topli, sladki ali slani. Lepa in okusno obložena miza je začetek v pravo kulinarično razvajanje. Postrežemo vam tortilije, obložene kruhke, mini burgerje, sadne čolničke, sadna nabodala in ostale male dobrote.
Po čem se razlikujemo?
Hrane na vaš dogodek ne bomo le pripeljali v toplih posodah, lepo okrasili in razdelili. Z našo kuhinjo na kolesih se bomo pripeljali k vam in hrano za vaše goste sproti pripravljali.
Reference
Slovenska tiskovna agencija, FDV, SIQ, Robni trakovi Blažič, IECD Bled, Adria Kombi, Jungheinrich, Toleranca Marketing, ......
Galerija
Storitve
Lokacija
Mavsarjeva cesta 16, 1357 Notranje Gorice
Storitve opravljamo po celotni Sloveniji:
S Simonom oz. Arvvenom sodelujemo ze vrsto let in smo nad kakovostjo storitve vsakic izjemno zadovoljni
Odlicna izkusnja, catering pogostitev je bila izpeljana zelo profesionalno! Odlicna hrana, prijazno osebje.
Vse odlicno in kot dogovorjeno! :)
Povezave