Revija Nasvet strokovnjaka

UREDITEV IN DEKORACIJA LASTNEGA VRTNEGA KOTIČKA

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Za kvalitetno preživljanje prostega časa, sproščanja in uživanja, je za naš zunanji bivalni kotiček pomembno, da je urejen in dekoriran v skladu z našimi željami, potrebami in preferencami, kajti le tako se bomo resnično na terasi ali vrtu počutili kot doma.

IZBIRA VRTNEGA POHIŠTVA

Ker vrtni kotiček v toplih poletnih mesecih mnogim predstavlja najpomembnejši del stanovanjskega kompleksa, je izredno velike pomena, da zunanji bivalni prostor uredimo in dekoriramo po lastnem okusu in željah. Za to pa v prvi vrsti potrebujemo primerne kose vrtnega pohištva, ki obsega najrazličnejše izdelke, ki jih lahko najdemo v mnogih barvah, oblikah in materialih.

Jedro našega zunanjega vrtnega kotička zagotovo predstavlja vrtna miza, brez katere si dejanskega zunanjega prostora ne moremo zamisliti. Vrtna miza lahko služi mnogim namenom in najbolje se izkaže v kombinaciji s podobnimi vrtnimi stoli. Zraven slednjih lahko teraso oz. vrt popestrimo z raznimi ležalniki, paviljoni in vrtnimi utami. Če imate na terasi streho, lahko nanjo postavite tudi oblazinjen fotelj.

Če imate zimski vrt, lahko vanj postavite tudi tradicionalno domače pohištvo, na primer kotno sedežno kavč.

DEKORACIJA VRTNEGEGA KOTIČKA

Da izbrana vrtna garnitura resnično pride do izraza, je potrebno naš zunanji bivalni kotiček tudi primerno dekorirati z raznimi dodatki majhnega in velikega obsega. Teraso lahko okrasimo z raznim rastlinjem, blazinami na ležalnikih in stolih, raznimi okrasi in dekorativnimi lučmi.

Kot izredno zanimiv in priljubljen dekorativni dodatek se je v zadnjih časih uveljavila tudi vrtna klop, ki ima na eni strani praktično kot na drugi strani tudi dekorativno funkcijo. V kasnejših fazah dekoracije lahko vrtnemu oz. zunanjemu bivalnemu kotičku dodamo razne kipce različnih velikosti, okrasno kamenje in mnoge druge dodatke, ki jih lahko izberemo po lastnem okusu in željah.

KAKO IZBRATI PRIMERNO VRTNO GARNITURO IN DEKORACIJO?

Ob izbiri in nakupu vrtne garniture in dekoracije moramo najti primerno razmerje med željami, preferencami, potrebami in ceno. Da ureditev vrtne garniture ne bi predstavljala ogromnega finančnega zalogaja, je priporočljivo vrtno pohištvo izbirati in kupovati v nesezonskem času in ne tik pred zdajci. Ob pregledu ponudbe raznih ponudnikov vrtne garniture v Sloveniji, lahko ugotovite, da imate na trgu res veliko izbire.

– Sponzorirana objava

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno