Revija Nasvet strokovnjaka

FAQ CENE: /tisk/tiskanje-knjige-revije-kataloga/cene – copied

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

#Od česa je odvisna cena tiskanja knjige?

Cena tiskanja knjige je najbolj odvisna od tega ali gre za trdo ali mehko vezavo knjige. Hkrati pa na ceno vplivajo še velikost formata knjige, ali gre za črno-bel tisk ali za barvnega, ali knjiga vsebuje slike ali zgolj besedilo ter tehnika tiska. Največkrat lahko pri tehnikah tiska izbirate med digitalnim ali offset tiskom. Pri offset tisku manjše naklade tiskanih knjig največkrat niso mogoče oz. se je potrebno o tem individualno dogovoriti s ponudnikom.

#Kakšna je cena tiskanja knjige z mehko vezavo?

Pri mehki vezavi knjige A5 formata boste za naklado 10 izvodov brez slik natisnjenih v črno-beli tehniki odšteli med 110€ in 135€, odvisno od števila strani v knjigi. Za isto naklado in format z barvnim tiskom pa boste odšteli med 125€ in 180€, odvisno od števila strani v knjigi.  Za naklado 10 knjig formata A4 v črno-beli tehniki tiska in z mehko vezavo boste, odvisno od števila strani, odšteli med 120€ in 155€. Za barvni tisk ob enaki nakladi in formatu pa bo cena tiska narastla na vsoto med 140€ in 250€, odvisno od strani v knjigi.

Kakšna je cena tiskanja knjige s trdo vezavo?

Cena za tisk knjige v nakladi 10 izvodov, formata A5 s trdo vezavo v tehniki črno-belega tiska bo znašala med 340€ in 370€, odvisno od tega, koliko strani ima knjiga. Za barvni tisk enake naklade in formata pa bo cena tiska znašala med 355€ in 420€, prav tako odvisno od števila strani knjige. Za deset izvodov knjige formata A4 v črno-beli tehniki tiska pa boste odšteli med 340€ in 390€, glede na število strani knjige. Od števila strani knjige je odvisna tudi cena barvnega tiska za 10 izvodov knjige formata A4 v barvni tehniki, kjer se cena giblje med 360€ in 490€.

#Kaj vključuje cena tiskanja knjige?

Cena tiskanja knjige največkrat vključuje pripravo na tisk, kar pomeni pošiljanje oblikovanih strani za tisk in knjižnih platnic. Pri samem tisku besedila v knjigo so vključeni enostranski barvni tisk platnice in črno-beli ali barvni obojestranski tisk knjižnega bloka, enostransko plastificiranje knjižnih platnic ter mehko ali trdno vezavo knjiženega bloka ter platnic.

Pri knjigah s trdo vezavo pa cena tiskanja knjige vključuje še enostranski tisk veznega lista na začetku in koncu knjige, kapitalni trak in način trde vezave.

#Kakšne so cene za tisk kataloga?

Cena za tisk kataloga oz. brošure je odvisna od formata in načina tiska. Večji format in barvni tisk pomenita višjo ceno tiska. Na ceno pa vpliva tudi število strani kataloga. Za 10 izvodov črno-belo natisnjenega kataloga formata A5 se cena giblje med 110€ in 130€. Če gre pri istih pogojih za barvni tisk, je cena med 125€ in 180€. Pri nakladi 10 črno-belo natisnjenih katalogov formata A4 se cene, odvisno od števila strani, gibljejo med 149€ in 250€.

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno