10 nasvetov, da se boste ponovno zaljubili v vaš dom

ocena bralcev
0 od 0

V zadnjem letu ste doma preživeli več časa kot kadarkoli prej. Verjetno vam vaše stanovanje ni več všeč, kot vam je bil takrat, ko ste prvič stopili vanj. Vas moti postavitev vašega pohištva v dnevni sobi ali pa se sprašujete, če so bile rdeče stene v kopalnici dobra ideja? Vam manjka udoben kotiček, v katerega se lahko skrijete po dolgem napornem dnevu in v katerem lahko preberete dobro knjigo ob skodelici kave?

Spodaj si preberite 10 nasvetov, kako v vaš dom ponovno prinesti svežino in udobje. Če pa že točno veste, kaj je za postoriti, lahko za pomoč povprašate preverjene mojstre na Omisli.si.

1. Zamenjajte dekoracije ali pohištvo

Včasih je razlog, da nam naše stanovanje ni več všeč, stara slika, ki že 10 let stoji na istem mestu. Dodajte v vaše stanovanje moderne dekoracije ali pa zamenjajte pohištvo, ki bo odsevalo vašo osebnost.

Sprehodite se čez vaše stanovanje in premislite, katerih dodatkov ste se naveličali ali vam preprosto niso več všeč. Svežino v vaš dom bodo prinesle minimalistične slike, šopki iz suhega ali svežega svetja in vaze v zemeljskih odtenkih.

[contact-form-7 id=”17319″ title=”naroči se na eRevijo”]

2. Prineste svežino v hišo z zelenimi rastlinami

V zimskih dneh, ko narava počiva in je zunaj mrzlo, si lahko svoje dnevne prostore popestrite z zelenimi rastlinami. Poleg tega, da zelo lepo izgledajo so tudi vir kisika in svežega zraka. Izberite med rastlinami kot so taščin jezik, monstera, fikus ali pa evkaliptus.

Prenova stanovanja, zelene rastline

3. Osvetlite svoje dnevne prostore

Spustite sončno svetlobo tudi v najbolj temne kotičke svojega stanovanja. To bo imelo dobre učinke na vaše počutje in produktivnost. Morda očistite okna, ali pa zamenjajte težke rolete za lahkotne in svetle zavese. Za temo v vašem stanovanju so lahko krive tude temačne barve sten, ki jih lahko prepleskate v svetle in kremne odtenke.

4. Ustvarite si udoben kotiček

Vaš dom si zasluži prostor, v katerem se lahko sprostite, spočijete ali pa popijete kozarec dobrega vina s prijatelji. Kletne prostore lahko spremenite v hišni kino, igralno sobo ali pa v sobo za druženje s kavči in drugimi dodatki. Garažo lahko spremenite v domači fitnes, opremljen s tekaško stezo in utežmi.

Najemite notranjega oblikovalca, ki vam bo znal svetovati, kako najbolj optimalno preurediti svoje notranje prostore.

5. Prenovite zunanjo okolico svojega doma

Nič ni boljšega kot preživljanje toplih poletnih večerov zunaj na terasi v dobri družbi. Okolico vaše hiše lahko preuredite tako, da naredite letno kuhinjo, kjer boste pekli meso na žaru ali pa zamesili dobre napolitanske pice.

Za pomoč pri preurejanju vaše zunanje okolice najemite lokalne ponudnike, ki pa so v zadnjem letu precej zasedeni, saj se je zelo veliko ljudi odločilo za prenovo doma, prav tako pa se je podaljšal rok dobave surovin.

6. Ustvarite si udobno domačo pisarno

V zadnjem letu je bila vaša domača pisarna prostor v hiši, kjer ste verjetno preživeli največ svojega časa. Zato je zelo pomembno, da je to prostor, ki je v stanovanju najbolj udoben.

Pomembno je, da je delovni prostor svetel in zračen. Obnovite ga tako, da bodo stene v njem svetlih barv ter dodajte kakšno zeleno rastlino. Prav tako ne pozabite na udoben stol, saj bo tudi od njega odvisna vaša raven produktivnosti in zbranosti.

Prenova domače pisarne v stanovanju

7. Prepleskajte stene

Ne boste verjeli, kakšno spremembo naredijo sveže prepleskane v stanovanju. Razmislite, kateri prostori v vaši hiši najbolj potrebujejo spremembo barve. To so pogosto sobe, v katerih preživimo največ svojega časa. Ko se odločite, katere stene bodo dobile novo podobo, poiščite lokalnega slikopleskarja, ki vam bo to delo opravil hitro in učinkovito.

8. Temeljito očistite dom

Kljub natrpanemu urniku si vzemite čas in očistite svoj dom. Verjemite, ni boljšega občutka kot je temeljito očiščena hiša. Če sami ne zmorete, najamite čistilni servis, ki bo očistil vsak, še tako skrit kotiček vašega stanovanja.

9. Reorganizirajte svoje omare

Na deževen dan se lotite pospravljanja svojih omar z oblačili. Premislite, katerih kosov že dolgo niste oblekli in ki vam morda niso več všeč, ter jih odstranite ven iz omare. Prav tako se znebite vseh drugih stvari, ki jih ne potrebujete več. S tem boste našli prostor za nove dodatke, ki so vam všeč.

Sprva se lotite velikih stvari, ki zasedejo veliko prostora. Potem se sprehodite še enkrat po vsaki sobi in poglejte, katerih majhnih stvari ne boste pogrešali. Nato organizirajte preostalo pohištvo.

10. Ambientirajte svoje stanovanje

Da vzljubite svojo hišo ni potrebno, da jo prenovite v celoti. Včasih je dovolj, da zvečer na mizi prižgete svečko ali pa zakurite kamin. Nič ne naredi stanovanja bolj domačega kot presketanje ognja ob mrzlih zimskih večerih ali pa svež šopek v vročih poletnih dneh.

 

p.s. Če ste prezaposleni in vam primanjkuje časa ali volje, se obrnite na preverjene mojstre na Omisli.si/gradnja-obnova.
ocena bralcev
0 od 0

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja