Revija Nasvet strokovnjaka

Kako ustvariti kakovostno fotografijo s telefonom?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Fotoaparati in kamere postajajo vse manj priljubljeni, naši mobilni telefoni pa nam skoraj vedno počivajo v žepu hlač ali torbice, navadno pa so opremljeni tudi s kamero. Zato nas večina za ustvarjanje nepozabnih fotografij uporablja kar kamero na telefonu. Ob ustvarjanu fotografij s telefonom pa je tako kot pri ustvarjanju fotografij s kamero, potrebno upoštevati določena pravila. Za vas smo pripravili nekaj osnovnih nasvetov – upoštevajte jih in vaša fotografija s telefonom bo čudovita!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE / CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih fotografov

Dobra fotografija s telefonom bo nastala, če:

  • Se osredotočite na objekt fotografiranja: Navadno odlične fotografije vsebujejo le en glavni objekt. Prav tako ne pozabite izostriti objekta, ki ga fotografirate.
Dobra fotografija s telefonom bo nastala, če se osredotočite na objekt!
Dobra fotografija s telefonom bo nastala, če se osredotočite na objekt!
  • Poskusite z različnimi perspektivami: Predmet fotografije bo različno izražen v različnih perspektivah. Naj vam ne bo težko poigrati se s postavitvijo predmeta in same fotografije v prostor.
  • Ustvarite zrcalno sliko: Če imate priložnost uporabite površine, ki ustvarjajo zrcalno sliko in jih izkoristite. Uporabite mirno gladino jezera ali morja, odličen učinek pa lahko ustvari tudi luža ob cesti.
  • Se izognete zumiranju: Zumiranje ne pripomore h kvaliteti fotografije – prav nasprotno, kvaliteto zniža. Bolje je, da se željenemu objektu dejansko približate.
  • Izkoristite naravno svetlobo: Osvetlitev na fotografiji je izjemnega pomena. Izkoristite čim več naravne svetlobe in naredite vašo fotografijo še lepšo.
  • Ne pretiravate z učinki: Vsi vemo, da nam mobilni telefoni omogočajo ogromno možnosti urejanja fotografij. Urejanje fotografij na telefonu je odlična možnost izboljšanja fotografije, vsekakor pa z uporabo učinkov ne smete pretiravati, saj boste ob pretirani uporabi umetnih učinkov fotograijo naredili umetno.
Ne pretiravajte z učinki!
Ne pretiravajte z učinki!

Kot vidite, lahko odlično fotografijo s telefonom naredite kar sami. Fotografija bo tako posneta hitro, ujamete pa lahko pravzaprav vsak trenutek, ki vam veliko pomeni in bi se ga v prihodnje radi spomnijali. Ob različnih pomembnih dogodkih, kot so maturantski ples, poroka ali rojstnodnevna zabava, pa je veliko bolj priporočljiv najem profesionalnega fotografa, ki bo ustvaril čudovite in kvalitetne fotografije, vam pa med zabavo na fotografiranje sploh ne bo potrebno misliti. Več o profesionalnih fotografih lahko zasledite na naši spletni strani Omisli.si.


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih fotografov

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno