Revija Nasvet strokovnjaka

Kako izbrati najprimernejšega operaterja za internet, televizijo in telefonijo?

two babies and woman sitting on sofa while holding baby and watching on tablet

Kazalo

ocena bralcev
4.2 od 5

Telekomunikacijski operaterji so v modernih časih postali naši stalni zavezniki. Brez njih ne bi mogli dostopati do interneta, poklicati svojih najdražjih ali pa se sprostiti ob večernem gledanju televizije. Imajo torej veliko večji vpliv na naše življenje kot bi si mislili. Omogočajo nam, da imamo stalen dostop do informacij že v nekaj sekundah. Kaj se bolj splača za internet pri vas doma? Je možna optika? Kaj je ceneje? Kateri TV paketi so optimalni za vaše potrebe? Kakšni mobilni paketi obstajajo in kateri je najboljši za vas in za vašo družino?

Katere stroške bi pocenili?

Ker operaterji s svojimi paketi tako močno prispevajo h kvaliteti vsakodnevnega življenja, si moramo zanje nameniti več časa in jih dodobra spoznati. Znati moramo presoditi, kateri od njih nam najbolj odgovarja in kateri nam prinaša največ vrednosti. Iskreno, ali veste kaj vse vam nudijo A1 paketi? Kaj pa Telemach ali Telekom paketi? Ali pa T2 mobilni paketi? Je pri vas doma kabelska TV? Se vam bolj splača trojček ali dvojček ali kaj tretjega?

Optispin vam pri tem pomaga in to brezplačno! Poiščejo vam najboljši paket za internet, televizijo ali telefonijo in z njimi boste hitro prihranili do 200 € letno! Več o tem v nadaljevanju…

optispin paketi internet tv telefon

Tehnologija napreduje, kaj pa vaš paket za internet, TV in telefonijo?

Zadnje čase lahko preberemo veliko stvari o internetu, omrežju 5G, storitvah v oblakih in drugih tehnoloških premikih. Ti nam prinašajo boljšo izrabo vseh internetnih in mobilnih storitev ter napredne funkcije pametnih naprav. Na tem mestu pa imajo največjo vlogo operaterji, ki se samostojno odločijo, če in kdaj bodo katero od storitev ponudili zasebnim uporabnikom. Po drugi strani  pa nekatere stvari ponuja le optika.

Preverite, ali vam operater ponuja vse najnaprednejše opcije, ki jih v modernih časih lahko, in po kakšni ceni. To še zagotovo velja preveriti pri pravnih osebah, kjer je opravljanje dejavnosti pogojeno z uporabo telekomunikacijskih orodij. Pri menjavi paketa ali operaterja jih raziščite do te mere, da ugotovite ali pri trenutnem operaterju te opcije sploh imate, pod kakšnimi pogoji in kakšen bi bil mesečni strošek uporabe.

Cona udobja ima lahko dolgoročno gledano negativen vpliv

Velikokrat uporabniki na vprašanje: “Zakaj ne bi menjali operaterja za internet?” odgovorijo, da so enostavno dovolj zadovoljni, saj nimajo večjih tehničnih ali drugih težav in da jim je prijetno sodelovati z njimi.

Na dolgi rok pa seveda to zagotovo ni pravi pristop, razen če operater že redno posodablja svojo tehniko in vsebino paketov. V večini primerov pa se zgodi, da se TV paketi in mobilni paketi ne posodabljajo redno, ampak se raje lansira nov paket, ki je sicer pogosto dražji, a zagotovo bistveno prispeva h kakovosti same storitve. Zato razmišljanje na način: “Sem pri istem operaterju že 10 let in sem zadovoljen” ni najboljše, saj vas postavi na točko stagnacije in v izgubo priložnosti imetja boljših storitev.

internet, optika, tv paketi, mobilni paketi in optispin
Optispin poišče najbolj optimalnega operaterja za TV, Internet in telefonijo namesto vas! Izpolnite obrazec in privarčujte do 200 € letno.

Ko iščete internet, TV ali mobilnega operaterja in paket, je razmerje med ceno in kvaliteto pomembno

Vsem, ki ne prisegajo na svojega dolgoletnega operaterja in jim je mar za družinske finance, se bo primerjava paketov zdela najbolj smiselna in učinkovita odločitev.

Da pa se pridobi največ za svoj denar, je potrebno vložiti kar nekaj časa in energije v raziskovanje vseh operaterjev in njihovih paketov ter na podlagi vseh informacij izbrati najbolj optimalno rešitev. Dobro, na to ali je pri vas na voljo optika ali kabelska TV, ne more vplivati nihče. Rešitev med slovenskimi ponudniki internetnih, mobilnih in televizijskih storitev je brezplačni primerjalnik Optispin, s katerim lahko razmerje med ceno in kakovostjo ugotovimo že v roku enega dneva.

Primerjajte operaterje z različnih zornih kotov

Čeprav sta cena in kvaliteta glavni vodili pri izbiri najprimernejšega paketa, ne smemo pozabiti še na druga aspekta primerjave, kot sta hitra tehnična pomoč in odzivnost klicnih centrov. V primeru, ko na primer zmanjka internetne povezave in internet ter televizija ne delujeta, je najbolj pomembno, da tehnična služba operaterja napako popravi v najkrajšem možnem času.

Priporočljivo je, da se pred odločitvijo o operaterju prebere čim več forumov in se o mnenju in izkušnjah vpraša znance ali prijatelje.

Najlažja primerjava paketov z Optispin (internet paketi, TV paketi in mobilni paketi)

Operaterji so si torej med seboj v veliki meri podobni, a imajo hkrati vsi svoje prednosti in slabosti. Zato je primerjalnik Optispin najbolj primerna rešitev za vsa gospodinjstva v Sloveniji, ki si želijo na hiter in enostaven način priti do vseh informacij. S samo nekaj kliki lahko izpolnite obrazec in si s tem zagotovite možnost privarčevanja do 200 € letno z uživanjem v najboljših storitvah na trgu.

ocena bralcev
4.2 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno