fb
Barbara Zalaznik Matos- violinistka
5,0
(1)
Glasbeni nastopi
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Sem akademska glasbenica-violinistka in igram raznovrstne skladbe popularnih klasičnih skladateljev.

Opis

Violinistka Barbara Zalaznik Matos se je violino pričela učiti na vrhniški glasbeni šoli v razredu učiteljice Darinke Fabiani. Že kot 9. letna učenka violine je večkrat snemala skladbe za Radio Slovenija in sodelovala v oddaji za mlade nadarjene glasbenike Odskočna deska.

Pouk violine je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Cirilu Veroneku. Pri rosnih 16. letih je uspešno opravila avdicijo in bila dve leti študentka v razredu Ozimovega učenca, prof. Briana Finlaysna na Konzervatoriju za glasbo v Celovcu.

Leta 2000 je z odliko diplomirala na AG v Ljubljani pri prof. Dejanu Bravničarju in prof. Vasiliju Meljnikovu. Akademija za glasbo jo je kot obetavno violinistko večkrat izbrala za predstavnico na mednarodni akademiji Praga-Dunaj-Budimpešta. Med študijem violine se je udeleževala številnih mednarodnih poletnih šol violinske in komorne igre, glasbenih revij, državnih in mednarodnih tekmovanj ter prejela več nagrad in priznanj. Večkrat se je izpopolnjevala na mednarodnih mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih: prof. Igorju Ozimu, prof. Vaslav Snitilu na mednarodnem tečaju v Semmeringu, prof. Tomažu Lorenzu, prof. Vasiliju Meljnikovu, prof. Christiane Hutcap…

Med pomembnejše nastope uvršča finalni koncert mednarodne violinske šole s Sarasatejevimi Ciganskimi napevi, Prokofjevim koncertom za violino v g-molu, Bruchovim koncertom za violino v g-molu, dva solistična nastopa v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije z virtuozno Sarasatejevo Navarro… Večkrat je koncertirala tudi v ciklu Mladi mladim in v Cekinovem gradu. Imela je koncertno turnejo po Sloveniji v organizaciji Jeunesses Musicales – GM oder ( pet samostojnih recitalov v petih dneh). Imela je številne koncerte s klavirskim triom po Sloveniji in tujini. Solistično je tudi večkrat nastopila z Vrhniškim godalnim orkestrom. Violinistka Barbara Zalaznik Matos je na mednarodnem glasbenem festivalu Violina – Bled prejela posebno nagrado za osebno noto pri izvedbi Mozartove violinske sonate.

Ob zaključu študija pa je prejela štipendijo za podiplomski študij violine ustanove Imago Sloveniae. Koncertirala je doma in v tujini v klavirskem triu in godalnem kvartetu. Bila je koncertna mojstrica Komornega simfoničnega orkestra študentov Akademije za glasbo Savitra. Sodelovala je z ansamblom Slavka Osterca in Camerata Slovenica, ki ga vodi prof. Primož Novšak.

Svojo glasbeno raznolikost dopolnjuje z igranjem v All capone Štrajh Triu in s priznanim tolkalistom Zlatkom Kaučičem. Posnela je glasbo za nagrajeni film V leru. Leta 2002 pa je sodelovala pri snemanju dokumentarnega filma režiserja Boštjana Mašera Čisto blizu nas , kjer je igrala Sarasatejeve Ciganske napeve. 8 let je bila redna članica Orkestra slovenske filharmonije. Posebno mesto v njenem srcu pa zasedata skladatelja N. Paganini in W. A. Mozart, katerima posveča še posebno pozornost. Violinistka Barbara Zalaznk Matos se sedaj posveča samostojni glasbeni poti.

Zvrst in repertoar:

Klasična popularna glaba svetovno znanih skladateljev od Bacha, Mozarta, Paganinija, Montija, Piazzolle in številnih drugih.

Člani zasedbe:

Barbara Zalaznik Matos, po dogovoru z drugimi glasbeniki.

Uradni naziv podjetja
Aleš Matos, s.p. - Zdravstvene Storitve, Aleš Matos, s.p.
Kontakt
Pokliči
Spletna stran
Storitve
Glasbeni nastopi
Velikost ekipe
1 zaposlen
Leta izkušenj
5+ let (Datum ustanovitve: 2012)
Finančno stanje
Bonitetna ocena: A TRR račun je preverjen
Glavna dejavnost podjetja
Q86.220 - Specialistična zunajbolnišnična zdravstvena dejavnost
Status podjetja
Trenutno posluje
Vsi podatki preverjeni
12. Jan. 2021
Lokacija
Preglov trg 1, 1000 Ljubljana

Ocene

Ocena: 5,0 od 1 uporabnika.
  • Barbara Z. 24. Avg. 2016

Vrhunski nastop in temperamentno igranje! Poglobljena izvedba posameznega glasbenega stila od Bacha do Piazzolle.

0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.

Glede na vaše želje vam bo Barbara Zalaznik Matos- violinistka poslal konkretno ponudbo