fb
Sita sistem super učenja d.o.o.
Učenje jezika · Alternativne metode zdravljenja
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Fiziološko ravnovesje, Počivaš dihaš in se učiš
Garancija zadovoljstva

Opis

OBLADOVANJE STRESA, TESNOBE IN STRAHU

Narava nam je podarila 2 stvari - obrambni mehanizem BORBA - BEG, ki se aktivira ob strahu in občutku nemoči. V strahu se naše dihanje spremeni, je plitvo, zadržano, ali skoraj ne dihamo. Postanemo razpršeni, poveča se tesnoba in naši možgani to plitvo dihanje razumejo kot fizično nevarnost, paniko zato 80% naših kognitivnih sposobnosti izklopijo. Te naše reakcije so nezavedne.

KAKO LAHKO ZAVESTNO VPLIVAMO NA NAŠ ODZIV IN ŽIVČNI SISTEM? - Udobno se namestimo v miren kotiček. -Z zavestnim dihanjem, vdih in podaljšan izdih, skozi nos, s trebušno prepono, ne z vršički pljuč, povežemo srček in možgane, med njima ustvarimo povezavo, harmonijo. -To izvajamo 2 krat dnevno po 30 min. Lahko samostojno ali s pomočjo Sita mentorja.

KDAJ SMO V FIZIOLOŠKEM RAVNOVESJU?

  • Vsi naši notranji ritmi (srčni, živčni, žilni, hormonski) se umirijo, občutek strahu in tesnobe zamenja mir, občutimo cono ugodja, poveča se fokus na ta trenutek. Odziv živčnega sistema je tako nadzorovan.

  • Harmonizator dihanja merljivo zaznava naše dihanje in ga preoblikuje v svetlobni signal. Omogoča prehod iz aktivnega stanja možganskega valovanja v stanje KOHERENCE. Ponazarja cirkadijalni ritem Zemlje (izmenjava dneva in noči s pomočjo dihanja). To omogoči v našem telesu več endorfinov in melatonina, kar je ključno za naš imunski sistem, dobro zdravje, počutje, zbranost in odlično spanje.

Metoda SITA vključuje medicino, nevrologijo in psihodinamske pristope za opolnomočenje posameznika in tima za učinkovito delo. Vzpostavitev KOHERENCE - fiziološkega ravnovesja je namenjeno: - nadziranju odziva na stres in zavestnemu vplivu na naš živčni sistem - povečanju življenjske energije, regeneraciji in sprostitvi - možganski vitalnosti in krepitvi spomina - večji produktivnosti/učinkovitosti, zdravju in sreči zaposlenih - preprečevanju bolniških staležev ter zmanjševanju absentizma in prezentizma

Za učinkovito delovanje vsakega posameznika in s tem organizacije je ključno, da razvija dve pomembni strateški konkurenčni sposobnosti: SENZIBILNOST – sposobnost hitrega zaznavanja, razumevanja in soustvarjanja sprememb v okolju in FLEKSIBILNOST – sposobnost hitrega notranjega prestrukturiranja za izvedbo potrebnih sprememb, ki jih zahtevajo vsakodnevne stresne situacije.

Te veščine so povezane s fiziološkim stanjem posameznika (kaos ali koherenca).

OBVLADOVANJE PSIHOSOMATSKIH TEŽAV: nespečnost, glavoboli, migrene, tesnoba, depresija, čustvena napetost, nervoze, čustvene,telesne in mentalne blokade, napadi panike, prenajedanje in druge »neljube« navade – npr. življenjski vzorci, ki nam ne služijo več. Izboljšamo svojo samopodobo, dvignemo samozavest. Na osebnem-psihičnem nivoju vzpostavlja zaupanje in veselje do življenja. Postanemo dojemljivi in povezani. Vzpodbudi entuziazem, ciljno naravnanost in uravnoteženost. Povečuje se občutek sreče in miru. KREPITEV SPOMINA demenca, OBVLADOVANJE STRESA Izgoretost, Izčrpanost. - Rehabilitacija po možganski ali srčni kapi, težavah s srcem in ožiljem, povišanim krvnim tlakom, ščitnico, z ledvicami in mehurjem. - Je odlična podpora pred in po operativnimi posegi ter hitrejša rehabilitacija po nevroloških, ortopedskih ter ostalih operacijah. - Preventiva in rehabilitacija za dekalcinacijo epifize - češarike. - Pri sladkornih bolnikih, epilepsiji, - Pri čiru na želodcu, alergijah, utrujenih očeh, kot tudi pri znakih predčasnega staranja. - Pri vplivu sproščanja nosečnic in mladih mamic. - Za boljše učenje, vedenjske težave, neprilagodljivost, motnje okrnjene pozornosti in nizek prag strpnosti.

Pri učenju po metodi SITA skladno uporabljamo desno in levo polovico možganov. Njena prednost je, da zagotavlja hitrejše učenje v stanju koherence - globoke sproščene budnosti, pripomore pa tudi k razvoju trajnejšega pomnjenja. Že v 40 šolskih urah se naučite toliko elementov tujega jezika, kot bi se ga po običajnih metodah naučili v enem letu (120 urah). V desetih dneh boste osvojili 3-4 krat več znanja v primerjavi s konvencionalno metodo in se kot popoln začetnik že znali sporazumevati, predstaviti sebe, poklic, podjetje in družino.

Reference

Velika evropska in Slovenska podjetja ter tisoče posameznikov.

Kako smo drugačni

Metoda SITA je avtorsko delo skupaj z Harmonizatorjem dihanja-biofeedback maska ter Sita certificiranimi strokovnjaki s področja medicine, nevrologije, andragogike in sociologije.

Uradni naziv podjetja
Blanka Gašperlin s.p. - Predzakonsko, Zakonsko In Družinsko Svetovanje, Blanka Gašperlin s.p.
Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Učenje jezika, Alternativne metode zdravljenja
Velikost ekipe
Ni podatka o zaposlenih
Leta izkušenj
15+ let (Datum ustanovitve: 2005)
Finančno stanje
Bonitetna ocena: / Preveri TRR!
Glavna dejavnost podjetja
P85.590 - Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje
Status podjetja
Trenutno posluje
Vsi podatki preverjeni
18. Avg. 2020
Lokacija
Bleiweisova cesta 2, 4000 Kranj

Ocene

Še nima ocen.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.

Glede na vaše želje vam bo Sita sistem super učenja d.o.o. poslal konkretno ponudbo