fb

Vila Podvin, Radovljica

Najem prostora za dogodke
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
restavracija, vrt, sobe, kuharska chefa UrošŠa Štefelina

Opis

Vila Podvin se nahaja na posestvu Podvin, ki se omenja v dokumentih že v 14. stoletju.

Vilo Podvin, ki je bila konjušnica, so leta 1968 preuredili v restavracijo s sobami. V Vili Podvin raziskujemo tradicijo (lokalne sestavine, lokalne proizvajalce sestavin, lokalne jedi, rokodelce in obrtnike, običaje). Ponosni smo, da našo hišo krasijo vitraži umetnika Staneta Kregarja, da lokalne jedi, naš kuhar Uroš Štefelin z ekipo nadgrajuje v jedi nove slovenske kuhinje, da vsako 1. soboto v mesecu na našem vrtu gostimo Podvinsko tržnico in v živo predstavljamo naše partnerje, sestavine, avtohtone sorte, da smo v hiši uredili atelje keramike s starim lončarskim vretenom, kjer v živo prikazujemo izdelavo posode in na naših hišnih posodah oživljamo motive Lubenskih čpinarjev, da delimo svoje znanje v kuharski šoli Uroša Štefelina (za otroke, odrasle, profesionalce), da se povezujemo z Radolškimi gostilnami v Okuse Radolce..., da preko raziskovanja in kreiranja spoznavamo naše bistvo, ga delimo z našimi gosti in vsi skupaj postajamo bolj samozavestni in ponosni, da smo Slovenci. Ne nazadnje je bila na posestvu Podvin napisana slovenska ustava.

Naša hiša je članica združenja Hiš s tradicijo.

Chef Uroš ohranja stik s tradicijo, opozarja na avtohtone sorte rastlin, tradicionalne jedi ..., ki izginjajo, saj jih pozabljamo. Tepka je simbol povezave s tradicijo in postavili smo jo na častno mesto, kjer uteleša vse kar je najboljšega v Sloveniji. Geslo: ni vrta brez tepke!

Kontakt
Pokliči
Spletna stran
Storitve
Najem prostora za dogodke (Piknik prostor)
Lokacija
Linhartov trg 17, 4240 Radovljica

Storitve opravljamo v
Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica)
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.

Glede na vaše želje vam bo Vila Podvin, Radovljica poslal konkretno ponudbo