fb

3D/4D ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice)

Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za ultrazvočni pregled - 3D/4D ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice) ter pridobite cene in ponudbe.

229.365
povpraševanj strank
8.516
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ultrazvočni pregled (3d/4d ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice))

Preverjeni specialisti za ultrazvok
Petra Zupet s.p.
Ultrazvok
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ponudnik izbran že 2 krat
Storitve
Ultrazvok (Ultrazvok trebuha (UZ abdomna), UZ trebušne stene in organov (ultrazvok ledvic, jeter, vranice, jajčnikov, ....), Nuhalna svetlina, morfologija, potrditev nosečnosti, presejalni test (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok srca, Ultrazvok dojk / mamografija, Ultrazvok mehkih tkiv (mišice, kite, tetive), Ultrazvok vratu, UZ vratnih žil (ultrazvok ščitnice, bezgavk, žleze slinavke), Ultrazvok rame, revmatološki ultrazvok sklepov in obsklepnih struktur, 3D/4D ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice), Ultrazvok prostate, endoskopski ultrazvok, Ultrazvok testisov, mod, Ginekološki ultrazvok, Transkranialna Dopplerjeva preiskava (TCD), Ultrazvok arterij in ven nog in rok, Ultrazvok vratnih žil, Ultrazvok dojk, Ultrazvok dimelj, Ultrazvok trebušne stene, Ultrazvok sklepov, Ultrazvok sečnega mehurja z merjenjem zaostanka urina)
Lokacija
Zgornje Pirniče 112A, 1215 Medvode

Storitve opravljamo v
Jugovzhodna regija (Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk), Savinjska regija (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec), Goriška regija (Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Renče - Vogrsko, Šempeter pri Gorici, Tolmin, Vipava, Vipavski Križ), Obalno-kraška regija (Ankaran, Divača, Hrpelje - Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana), Primorsko notranjska regija (Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna), Zasavska regija (Hrastnik, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi), Koroška regija (Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica), Pomurska regija (Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej), Posavska regija (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (3d/4d ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice)) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2022. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ultrazvočni pregled in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

3d/4d ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice) — iskanje po mestih

Pogosta vprašanja (3d/4d ultrazvok, morfološka preiskava (ultrazvok za nosečnice))

Kaj je 3d/4d ultrazvok?

Gre za 3d/4d ultrazvok in ko govorimo o 3d ultrazvoku, govorimo o ultrazvočni tehniki, ki je medicinska in je sposobna prikazovanja digitalne ultrazvočne slike, sestavljene iz volumskih ultrazvočnih odbojev. 4d ultrazvok posnetki pa so v bistvu 3d ultrazvok posnetki, ki so predstavljeni v realnem času. 4d ultrazvoku rečemo tudi 3d ultrazvok v realnem času. Le-ta se najpogosteje uporablja pri fetalnih, srčnih, transrektnih in intravaskularnih primerih. Gre za preiskavo, ki je neobvezna. Se pravi, da ne gre za običajen prenatalni test. Res je, da tudi vsi zdravniki nimajo dostopa do 3d/4d ultrazvokov, saj gre le za bolj napredne, zahtevne in dražje naprave.

Tudi 3d/4d ultrazvok velja kot varen način preiskave, saj ne govorimo o različnih sevanjih, ampak o pošiljanju visokofrekvenčnega zvoka v telo in nato poslušanje odmeva.

Kako sonograf zbira podatke pri 3d/4d ultrazvoku?

Pri 3d ultrazvoku sonograf lahko zbira ultrazvočne podatke na različne načine.

Eden izmed le-teh je prostoročni način. To pomeni, da je potrebno natančno premikati pretvornik, sondo premikati in nagibati tako, da bo zajela pravilen niz ultrazvočnih slik. Naslednji način, ki ga poznamo je mehanski. V takšnih primerih notranji linearni nagib sonde upravlja motor znotraj sonde. Potem za 3d ultrazvok sliko lahko uporabimo tudi endoprondo, ki ustvari prostornino z vstavljanjem sonde in nadzorovanim odstranjevanjem pretvornika. Še eden izmed načinov pa je z uporabo matričnega pretvornika matrike, ki uporablja krmiljenje snopa za vzorčenje točk po celotni prostornini v obliki piramide.

Kako poteka 3d/4d ultrazvok za nosečnice?

3d/4d ultrazvok poteka tako kot običajni ultrazvok za nosečnice. Z zvočnimi valovi, ki jih oddaja in prejema, ustvari podobo otroka v maternici. Razlika je v tem, da 3d ultrazvok ustvari tridimezionalno podobo otroka, 4d ultrazvok pa ustvati posnetek z tridimenzionalno podobo otroka v živo. S pomočjo le-tega je mogoče opazovati tridimenzionalno gibanje otroka v maternici. 3d/4d ultrazvok tako omogoča, da se vidi otrokov obraz. Zaradi tega mnogo staršev želi 3d/4d ultrazvok preiskavo.

3d/4d ultrazvok zdravnikom dopušča zelo podroben pregled otroka. S pomočjo te tehnologije lahko zelo nazorno prikažejo kakšne nepravilnosti pri otroku, če je takšna situacija, in s sliko oziroma posnetkom to lažje razložijo.

3d/4d ultrazvok naj bi bil varen in neškodljiv, a nosečnicam vseeno svetujemo, da se pred odločitvijo o samem pregledu posvetujejo s svojim zdravnikom.

Kdaj v nosečnosti se je najboljše odločiti za 3d/4d ultrazvok?

Nosečnice se za 3d/4d ultrazvok lahko odločijo kadarkoli. Poleg navadnega ultrazvoka, ki prikazuje dvodimenzionalne slike oziroma ponetke, tako lahko izberejo tudi 3d/4d ultrazvok pregled. Vseeno pa se pred odločitvijo posvetujte s svojim zdravnikom. Nekateri zdravniki namreč svetujejo, da se 3d/4d ultrazvok pregledi opravljajo med približno 24. in 34. tednom nosečnosti. Drugi trdijo, da se pregled opravi med 18. in 32. tednu nosečnosti. Ker so mnenja razpeta, svetujemo, da so o tem dobro pozanimate pred odločitvijo. V prej omenjenih tendih naj bi bili otroci dovolj razviti, da ga bo ultrazvok dobro prikazal.

Kaj pričakovati od 3d slik ultrazvoka za nosečnice?

Vsaka nosečnica ali vsak starš ima neka pričakovanja, kakšne bodo slike, ki jih bo prejel po 3d ultrazvoku za nosečnice. Verjetno je kakšne takšne slike že videl pri prijatelih ali na spletu. Ampak takšna pričakovanja ni nujno, da bodo uresničena.

Pri 3d ultrazvoku in pridobivanju slik je potrebno tudi nekaj sreče. Seveda je slika odvisna tudi od tega, kako je otrok postavljen v maternici. Zaradi nenavadnih položajev ali pa, da bo v njegovem okolju veliko tekočine, obstaja možnost, da bo pretvornih potrebno ustaviti večkrat in da vse skupaj lahko traja več časa. Nekateri 3d posnetki niso takšni kot so si jih predstavljali starši, a to še ne pomeni, da je tako zares v trebuhu. Zaradi dinamičnih in spremenljivih okoliščin je težko posneti sliko, ki bo pravilna, jasna in še lepa za po vrhu.

Pravijo, da najlepše slike 3d ultrazvoka nastanejo med 24. in 28. tednom nosečnosti, ko otrok ne bo več izgledal tako koščen, okoli njega pa bo dobra količina tekočine, kar pripomore k lepši sliki.

Pomagali vam bomo najti pravega specialista za ultrazvok

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.