fb

Omisli.si/solidarnost

Preverjene ponudnike storitev na Omisli.si smo vprašali “kako koronavirus vpliva na vaš posel?” 

Odgovori so nas presenetili. In zaskrbeli: 


Kako koronavirus vpliva na poslovanje obrtnikov / ponudnikov storitev v Sloveniji

Kako koronavirus vpliva na poslovanje obrtnikov / ponudnikov storitev v Sloveniji


Nemudoma smo sklenili, da moramo malim obrtnikom (ponudnikom storitev) v Sloveniji nekako pomagati. Ne z brezplačnimi spletnimi vsebinami, nasveti, svetovanji, … Ampak tako, da bi lažje premostili krizo obrtništva ponudnikov storitev, ki je pred nami vsemi. 

Zato bomo ponudnikom storitev, ki so ostali brez projektov (dela) zaradi omejitev širjenja koronavirusa, brezplačno posredovali stranke, ki te dni načrtujejo nove projekte: 

1) Vpišite svojo dejavnost (brezplačno) tukaj >
2) Pišite na info@omisli.si za aktivacijo brezplačnega paketa


Kako točno se bomo tega lotili in zakaj? 

Nekatera nenujna dela in projekti se za nekaj časa zaustavljajo, prestavljajo ali celo odpovedujejo. Pričakovati bo pestro poletje in jesen, seveda, a trenuten izpad prihodkov bo treba premostiti. A vsi projekti ne stojijo.

Pri Omisli.si imamo mnogo projektov strank, ki predvidevajo veliko usklajevanja preko emailov in telefonov, pred samo izvedbo. Mnogo pa je tudi takšnih, ki se lahko opravljajo na daljavo (grafično oblikovanje, programiranje in razvoj, lektoriranje, prevajanje, ...). 

V luči solidarnosti do vseh ponudnikov storitev v Sloveniji, smo torej sklenili sicer plačljivo pridobivanje strank preko Omisli.si ponuditi povsem brezplačno, brez omejitev ali provizij. 

To pomeni, da bomo za določen čas, sprva mesec dni, vso komunikacijo s strankami (klici, sporočila, ponudbe), torej pridobivanje novih poslov omogočili brezplačno. In sicer po ključu “brezplačno tam, kjer je višek strank, oziroma manjko ponudnikov storitev”

Samo tako lahko zares pomagamo celotnemu trgu. Tudi v času, ko izvajanje storitev stoji. 


Pri Omisli.si namreč zagovarjamo t.i. “uravnavanje konkurence”. Sproti izračunavamo ter usklajujemo število strank, ki išče določene storitve in ponudnikov, ki takšne storitve nudi. 


Zato da: 

- imajo vsi ponudniki dovolj dela, 

- stranke niso preplavljene s ponudbami, 

- ponudniki ne izgubljajo časa s pisanjem ponudb tam, kjer to ni smiselno, 

- preprečujemo dumpinške cene storitev, 

- lahko zares dostavljamo vrednost strankam in ponudnikom storitev, 

... 


Zakaj (še)? 

Poleg misije učinkovitega povezovanja povpraševanja in ponudbe v Sloveniji, so razlogi širši. Večina ponudnikov storitev (obrtnikov) v Sloveniji, glede na analizo storitvenih podjetij na Omisli.si, svojo dejavnost opravljajo kot s.p.-ji. 

Medtem ko je podjetjem in zaposlenim napovedana finančna pomoč, država še nima vzdržnega načrta za samozaposlene, ki bodo izgleda zopet potegnili "ta kratko". Mimogrede, samozaposlenih je v Sloveniji preko 119.000! Govori se o zamiku plačila davkov in prispevkov oz. plačilu na obroke. Govori se tudi o poceni kreditih. A to niso prave rešitve (seveda, tudi pomagajo) za male obrtnike in ponudnike storitev v Sloveniji. 

Ponudniki storitev potrebujejo aktivne projekte. Stranke. Prihodke. Posel. Solidarnost. 

Zato... 


Ste ponudnik storitev in bi radi izkoristili brezplačno solidarno pomoč brezplačnega posredovanja strank, ki iščejo vaše storitve preko Omisli.si?

Včlanite svoje podjetje oz. dejavnost tukaj >, nato pa pišite na info@omisli.si, da preverimo, za katera področja vam lahko aktiviramo brezplačno posredovanje strank.


Pazite nase in ostanite zdravi.

- Ekipa Omisli.si
Uporabne povezave: 

Digitalna-solidarnost.si - Seznam solidarnostnih ponudb podjetij

Delamdoma.si - Napotki za delo od doma in brezplačno svetovanje