fb

Povprečne cene: pravno zastopanje v sporih

Hitro povprašajte vse preverjene pravnike za pravno svetovanje in storitve - zastopanje v sporih ter pridobite cene in ponudbe.

Cene za kategorijo „zastopanje v sporih“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji zastopanje v sporih, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Zastopanje v sporih: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za zastopanje v sporih in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.937
povpraševanj strank
8.530
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (zastopanje v sporih)

Koliko stane zastopanje v sporih?

Cene nihajo glede na zahtevnost vašega primera ter porabljenega časa. Večina ponudnikov vam bo okvirno ceno povedala takoj po prejemu povpraševanja, v primeru, da se postopek zavleče oz. zaplete, pa se cena lahko spremeni.

Cena je odvisna tudi od velikosti podjetja, izkušenj posameznega pravnika, njihovega ugleda, izobrazbe, uspešnosti, ipd.

Cena za zastopanje v sporih je minimalno nekaj sto evrov, odvisno od vrste spora, zahtevnosti obravnave, itd.

Od česa je odvisna cena za zastopanje v sporih?

Cena je odvisna od različnih dejavnikov, npr. od velikosti podjetja, izkušenj posameznega pravnika, njihovega ugleda, izobrazbe, uspešnosti … Prav tako je odvisna tudi od vašega primera – kolikšna je njegova zahtevnost, koliko časa bo potrebnega, katero storitev pravzaprav iščete, itn.

Kaj vse je všteto v ceno?

V ceno, ki jo boste našli v ceniku, je običajno vključena le tista storitev, za katero je cena navedena. Pri zastopanju v sporih je cena seštevek odvetniških storitev in izdatkov, ki jih ima odvetnik na račun nudenja pravne pomoči.

V ceno po navadi niso vključeni morebitni dodatni stroški (notarske storitve, sodne takse, ipd.) oz. stroški, ki morebiti nastanejo v procesu obravnave.

Ali je ta storitev všteta v brezplačno pravno pomoč?

Da. Do brezplačne pravne pomoči ste upravičeni, če vam materialni položaj ne omogoča plačila sodnih stroškov in stroškov odvetnika. Glede na trenutni zakon to pomeni, da vaš mesečni prihodek oz. povprečni mesečni dohodek na člana gospodinjstva ne presega 2-kratnega osnovnega zneska minimalnega dohodka, ki znaša 402,18 €.

Če želite uveljavljati brezplačno pravno pomoč, morate zanjo vložiti vlogo. Če imate odprtih več različnih sodnih postopkov, to pomeni, da morate vlogo vložiti za vsak postopek posebej.

Na koga naj se obrnem?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. V njihovih opisih boste našli vse potrebne informacije, na podlagi katerih se boste lažje odločili, kdo je pravi naslov za vas. Pošljite jim povpraševanje in izvedeli boste ali vam lahko pomagajo in koliko bo točna cena storitve.

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — zastopanje v sporih — cene in ceniki

C.I. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Slovenske Konjice)

Ločitev s tožbo zanima me kakšen je postopek in kolik je približen strošek.

M.G. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Ljubljana)

Pozdravljeni, Prišlo je do nesoglasja s sosedi, zato iščemo odvetnika, ki bi nam dal pravni nasvet in nas zastopal v komunikaciji s sosedi. Hvala in lep pozdrav

M.G. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Ljubljana)

Pozdravljeni, Prišlo je do nesoglasja s sosedi, zato iščemo odvetnika, ki bi nam dal pravni nasvet in nas zastopal v komunikaciji s sosedi. Hvala in lep pozdrav

T.B. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Izola)

Zaradi zelo slabo opravljene storitve ( organizacija dogodka ) imamo v sredo 19.10.2022 ob 18h v Izoli sestanek z izvajalcem. Radi bi imeli zraven pravnika ki bi nam bil kot opora na sestanku ki bi naj trajal okvirno 1uro.

V.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Koper)

Pozdravljeni, potrebujem bpp, brezplačno pravno pomoč, zaradi nepremičnine. Lepo prosim za pomoč. Hvala, lp.

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šempeter)

Svetovanje delovno pravo

A.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje)

Potrebujem pravno svetovanje glede pogodbenega prava. Pred kratkim sem z gradbenim podjetjem podpisal pogodbo o izvedbi gradbenih del, kjer sem predal polovico investicijskega denarja za nakup materiala. Od takrat se podjetje ni oglasilo na moja sporočila in klice. Želel bi pomoč glede povratka tega denarja in tožbe tega podjetja.

S.Š. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Potrebujem pravno pomoč s področja obligacijskega prava, ugovor na sklep sodišča. Z današnjim dnem prične teči 8 dnevni rok. Gre za upnika(banko) iz leta 2007. V isti zadevi je sodišče že odločalo 2017 in postopek ustavilo, v celoti in ne delno. Upnik oz zakoniti zastopnik je ponovno vložil tožbo za isto zadevo ki se je vodila pod isto opr. št iz leta 2007.

P.S. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Pobegi)

Pozdravljeni sem brezposelna oseba ki ima v lasti nepremičnino in ima klavzulo zapisano v zemljiški knjigi sem naveden kot lastnik ampak v klavzuli piše da ne smem prodajati odsaljait najemati odtujiti brez dovoljenja očeta Milana stuve .toa stvar se vleče že več kot 10 let preko vrhovnih sodišč in občina mi je kot fizični osebi čim se bom zaposlil zahtevala od mene 20.000.eur dolga oz.kazni jaz tega denarja nimam in nisem nikoli aktivno sodeloval pri tej stvari .zadeva je v cetorah nad Maliji občina Izola in je več parcel ki so razdeljene na v mojo korist 1/10 vseh parcel razen ene ki je 2/10. Problem je ker oče tega objekta noče prodati da bi mi izplačal moj delez kar ponuja občina .skratka niti ne vem kakšen znesek ponuja občina .objekt je bil ocenjen na približno 240.000 Eur ampak se ne znajo zmeniti za ceno .jaz bi rad da se čimprej zaključi ta postopek da vem pri čem bom ali bom kaj iztržil ali bom vse izgubil .problem je ker če se zaposlim je odvetnica občine meni nakazala kazen 20.000 Eur za plačati .v vsej tej zadevi jaz nikoli nisem aktivno sodeloval .sem samo preko kar mi je rekel oče hodil do raznih odvetnikov in notarjev in mu podpisal 4 liste in Bianco z mojim podpisom .z tem listom vem da en list je uporabil da me je pod pretvezo rekel da me od sedaj v tej stvari bo zastopal odvetnik Miro sinica .ne vem kaj se dogaja in kaj dela on v mojem imenu .rad bi če se bi dalo kaj urediti brez da bi to izvedel oče ker če ne bo še kaj naredil da ne bom dobil prav nič ..problem je ker bom drugi teden začel delati in vem da se mi bodo vsedli na moj račun in dokler ne plačam 20.000 Eur bom imel blokiran račun .mi lahko prosim kako pagate

D.B. išče pravnika (Priprava in pregled pogodb, vlog, zahtevkov opominov in drugih listin / Maribor)

Pozdravljeni, potrebujem odvetniško zastopanje v sporu glede plačila kupnine. Prejela sem sklep o izvršbi zato potrebujem odvetnika čimprej.

P.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Maribor)

Prometne kazni, ADr predpisi, kadri, gospodarsko pravo, zavarovalnica, zastopanje pri sodnih sporih

R.R. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Ljubljana)

Spoštovani, na vas se obračam, ker je to moja zadnja možnost oziroma izhod it precej zapletene zadeve. Poskušal sem se zagovarjati in se pritoževati sam, a mi sodišče vse ugovore zavrača. Naj na kratko opišem težavo. Dne, 13.6.2016, sem se v UKC LJ zatekel s tujkom v požiralniku. Najprej sem pomoč zaman iskal na Metelkovi. Ker mi niso znali pomagati, sem se obrnil na stomatološko, potem še na travmatologijo, nazadnje so me v oskrbo, v poznih večernih urah, sprejeli v KO za gastroenterologijo. Ne spomnim se imena in priimka zdravnika, ki mi je tujek odstranil iz požiralnika, vem le, da se je ob tem rutinskem postopku zgodila huda napaka, zaradi katere sem pristal na intenzivnem oddelku omenjene klinike. Zaradi neprevidnosti mi je zdravnik namreč s kleščami preluknjal del tkiva v požiralniku. Živo se spominjam bolečin, zaradi katerih tisto noč na intenzivni nisem zatisnil očesa. Ker sem zjutraj še vedno jokal od bolečine in klical na pomoč, me je nek zdravnik le pogledal. Pretipal me je v zgornjem delu prsnega koša in po vratu in začutil mehurčke zraka, ki so se nabirali izven pljuč. Takoj so me odpeljali na preiskave in me kasneje priklopili na infuzijo. Na intenzivni sem zaradi zgolj majhnega koščka mesa, ostal cel teden dni. Predstavljajte si povsem zdravega mladega fanta, športnika, na intenzivnem oddelku gastroenterologije.To je zagotovo še danes najbolj travmatična izkušnja v mojem življenju. Tam nisem pristal po svoji krivdi. Že ob odpustu iz klinike, sem bil obveščen o nezavarovanosti. Tega ne zanikam. Na kakšen način je do nezavarovanosti prišlo, še danes ne razumem. Leta 2016 sem bil namreč star 25 let (rojen sem 29.8.1990), delal kot študent, torej sem imel status dijaka/študenta. Zavarovanje po očetu je resda bilo preko ZZZS-ja na Vrhniki urejano za nazaj, a sem vse dokumente pridobil in jih po pošti poslal neposredno na KO za gastroenterologijo v Ljubljani. Od tedaj nisem prejel več nikakršnega obvestila o kakršnihkoli dolgovih in sem smatral, da je teh zares travmatičnih 20 dni končno za mano. Očitno temu le ni tako. Maja letos, sem namreč dobil sklep o izvršbi za plačilo teh storitev z vsemi obrestmi za teh 5 let. Na izvršbo sem se pritožil z vsemi dokazili in plača sodno takso. Ugovor na izvršbo je sodišče zavrnilo, ker je bil vložen nekaj dni prepozno, prepozno je bila plačana tudi sodna taksa. Kljub temu sem sodišče prosil, da zadevo vseeno obravnava, razlog za zamudo plačila pa je povsem človeški. Trenutno namreč prebivam v Ljubljani in ne na stalnem naslovu v Borovnici, kamor dobivam sklepe sodišč. Pošte enostavno ne utegnem prevzeti pravočasno. Tudi to pritožbo oziroma prošnjo so zavrnili, ker je bila neupravičena. Razlog vseh zavrnitev torej ni domneva, da sem dožan upniku ampak dejstvo, da sem iz povsem človeških razlogov zamujal pritožbene roke. Lepo bi vas prosil, da mi poveste, če mi sploh še ostaja kakršna koli možnost, ali naj enostavno plačam izvršbo, ki enostavno ni upravičena (znesek skoraj 2000 eur predstavlja dve moji plači). Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. Rok Rabič

M.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Nova Gorica)

Napaka zdravniška

A.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Pozdrav, potreboval bi patentnega zastopnika za mednarodno področje. Prototipa še ni, saj potrebujem podjetje, ki mi ga bo realiziralo (to pa baje ne smem izdati, ker bi izgubil možnosti za pridobitev patenta). Potrebujem torej osebo, ki mi bo znala dobro svetovati.

V.H. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Dornava)

Pozdravljeni. Ime mi je Vasilij, prišel sem iz Ukrajine. Od leta 2018 delam v Republiki Sloveniji kot keramičar. Od leta 2019 sodelujem z drugim delodajalcem na podlagi pogodbe (okolica Ptuj). Namen pritožbe: Od začetka leta 2020 do danes zaradi krivde delodajalca čakam na delo in ne prejemam popolnoma plače. 18.3.2020 sem izvedel, da me je delodajalec 31. januarja 2020 odjavil iz prijave za zdravstveno zavarovanje.Se pravi, delodajalec krši zakon in pogoje pogodbe, mi ne zagotavlja dela, mi 2,5 meseca ni izplačeval plače in me nezakonito umaknil iz prijave obveznega zdravstvenega zavarovanja.

N.R. išče pravnika (Zastopanje v sporih)

Potrebujem pomoč za nameravano zastopanje oškodovanca pred Okrožnim sodiščem, tožba bo vložena iz naše strani, potrebujemo le prisotnost pravnika z pravosodnim izpitom

I.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Idrija)

Pozdravljeni, moj oče Ivan Zajc je pred 30 leti dobil v bolnici transfuzijo in se okužil s hepatitisom B. Vse skozi ima tezave, zato ga zanima, če se s tovrstnimi odškodninskimi tožbami v vaši pisarni ukvarjate. Predvsem pa bi prosil za informacijo ali je zadeva po toliko letih že zastarana oz.če ni, bi se pa želel oglasiti pri vas. Hvala za odg.že v naprej. Lep dan, Tanja Zajc

L.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Koper)

2016 se sin z zeno kitajko in 2 letno Lucy vrne domov.Išče službo ona dobi vendar 700 eu! Pričakovanja 2.000. Po 3 mesecih se ji "utrže" želi nazaj dec 2016 kam ???nazaj s čim?' Izvede napad z nožem sin z otrokom se zateče k sosedu pokliče pp da so ji ugrabili otroka?'pp odredi prihod na postajo,čakajo 6 ur da pride dežurna CSD g.Nina. ne zna angleško.ji pomaga sin,da ona gre nazaj in pika!sin in tast želita da se pomiri in vrne,vendar jima ne ugodijo. Napadalko dajo v varno hišo skupaj z otrokom kljub temu, da je sin vstrajal,da otroka ne da in da bo iz varne hiše pobegnila skupaj z otrokom. Ni uspel gre v varno hišo, ponoči Lucy joče hoče nazaj k očetu, stiki prekinjeni!Od tu se je izgubila vsaka sled.Sin je hodil dol v avto spat,ker ni imel prepovedi prebliževanaj,da se srečasta da se pogovorita . dejansko so njej pomagali v azilni dom na Vič,tja so hodile tudi delavke vendar sin to takrat ni vedel. Nikoli ga niso povabile! On je spal v Luciji nakar dobi sporočilo "sem nekje v kleti vse vas bom pobila" kar mu je dalo mislit! šel na policijo, lagali da je vse ok da sta v varni hiši! bili so prazniki,3. janur 2017 ga klice csd da sta odpotovali 1. 1. preko carigrada v šanghay! Sina je zlomilo, Idrija tablete, nevarnost samomora itd... po 6 mesecih se meni (noni) javi na majl,da zapuščata pekin vas od doma- ker starši tako želijo.Pošlje sliko ko potujeta v Šanghay. Nato sinu poda vizo družinsko,ker ni imela iz česa živet! sin odpravi tja zaradi otroka, in preživetja, najde ju v kleti starčka kitajčka ki spi z Lucy. Sinu damo par tisoč eu da si ji uredi dom! On ni prijavljen tam,je v bližini! otroka videva, ji pomaga,vendar sodišče ne sme ali sme to ??? prijavljen je na starem naslovu! Živi kot podnajemnik pri nekem Izraelcu. Tožba odškodnina je bila vložena vendar napačna! Odv. Radanovič ni podal tožbe pravilno in ukazal prekinitev 11. 1. 2019 je bil sin tu! Tožilka dejala,da ni to odškodnina proti DRŽAVI !!! temveč je csd SAMOSTOJNI ZAVOD! sin je bil tam a ni bil zaslišan! Sin se je odločil za prekinitev z imenovanik odvetnikom,saj v 3 letih ni storil ničesar,kar bi zadevo pripeljalo naprej! toži državo ne ve koga sploh tožit! Nista na isti liniji. Ker je za novo vlogo čas samo še letos išče nekoga,ki bi prevzel to novo tožbo za odškodnino! Zakaj Csd mu je kljub nasprotovanju da bo pobegnila, da se ženska tu ne znajde, brez razloga,ni bil fizično nasilen,ni imel prepovedi (pp ) odvzame otroka in ga da nevarni mater (pp ) pp ne vem če vsak prepir vodi družino na policijo?? porezanega zabodenega z nožem niso zaščitili, zanje je bila usmiljena le žena kitajka. soc.služba je imela več možnosti-stanovanje,sorodniki,ampak varna hiša otrok z mamo in pika! Od tu naprej se je na skrivaj gibala po Ljubljani, azilni dom,kitajska ambasada ji je na osnovi laži izdala duplikat dokumente,saj so osnovni bili v hiši Harije 69. Tam so jo vodile prostovolkje,foto v Lj se je zapomnil,ker je otrok jokal.. vsi so ji pomagali da je lahko pobegnila! Sin zahteva odškodnino,saj smatra da niso ne prvi ne CSD ravnali prav! Hodile so k njej v azilni dom pa niso povedale očetu oz.možu! Ni bil izdelan plan kako zaradi otroka speljat slov državljanke speljat drugačen izid. Da bi se poletje vsi vrnili,če je že tako hotela. S tem ko so ji pomagali so sinu prizadejali nepopisno škodo! Kje otrok je. To je bil za nas nepopisno črn čas! Grozno ne želim nikomur tega! Deklica se je tu navadila igrala na klavir angleško slovensko kitajsko potem pa čez noč ,tema!

J.R. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Pravni nasvet in pregled pogodbe o prodaji hiše,ter ali se splača iti v tožbo ter povračilo stroškov,ki so nastali naknadno zaradi pridobivanja uporabnega dovoljenja,ki bi ga morali pridobiti že prejšni investitorji ter lastniki v letu 2007.

D.V. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šoštanj)

Rabil bi nasvet glede dedovanja.sestra in brat sta prodala stanovanje od očeta in nisem dobil nič.

A.K. išče pravnika (Zastopanje v sporih)

Zavod za šolstvo Maribor in kimisija slovenska bistrica nista pravilno usmerila otroka z posebnimi potrebami

D.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ribnica Na Dolenjskem)

Pozdrav; v svojem stanovanju sem imel najemnike, kateri pa niso plačali zadnje položnice preden so šli ven iz stanovanja. ostalo je za 120€ položnic za komunalo in za elektriko. zanima me kako to izterjati, se sploh spalača iti v sodne postopke kateri kot vemo trajajo zelo dolgo? rad bi izterjal to od njih. pišem jim in kličem pa ni odziva. sodnio stroški in odvetniški stroški so visoki glede na znesek kateri je odprt. imam pa pogodbo podpisano iz obeh strani in vem da na sodišču nebi izgubil. sprašujem se samo za stroške in vse živce ki bi šli če bi prišlo do sodišča. zanima me ali obstaja možnost, da bi se najemojemalcem poslal samo nek dopis in poziv k plačilu. prosim za info,.. hvla in lp dejan

Z.Š. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Ruse)

Ugovor na višje sodišče po izrečeni sodbi delovnega sodišče v Mariboru. Sodbo prejel 16.10.2018. S pogodbo o zaposlitvi sva bila z delodajalcem dogovorjena, da lahko uporabljam v skladu z internimi akti službeno vozilo tudi v privatne namene. To je med drugim pomenilo, da delodajalec pokriva vse stroške uporabe vozila ( gorivo, zavarovanje , popravila itd.) Od 2010 do 2014 mi delodajalec v nasprotju z pogodbenim dogovorom ni več omogočal uporabe službenega vozila v privatne namene. Leta 2014, potem ko je bila pogodba o zaposlitvi prekinjena sem vtoževal povračilo vseh stroškov, ki sem jih utrpel, ker nisem mogel uporabljati službenega vozila v privatne namene: to so stroški goriva, popravil, dajatve...torej stroški, ki sem jih imel s privatnimi vožnjami po leti 2010. Stroške sem dokazoval z računi za sztroške uporabe privatnih vozil, katera sem uporabljal za privatne vožnje po letu 2010. Vtoževana vrednost stroškov je 23.000 EUR. Na sodišču sem se zastopal sam, brez odvetnika. Delovno sodišče MB moji tožbi ni ugodilo. Po uspešni pritožbi na Višje sodišče, je bilo odločanje vrnjeno na delovno sodišče MB, ki pa ponovno ni odločilo v mojo korist. Zdi se, da sem bil zavrnjen v glavnem zaradi nastopanja brez odvetnika. V kolikor ocenite, da je velika verjetnost, da v pravdi zmagamo, bo vaša nagrada dogovorjen delež od vtoževanega. Rok je kratek. Porobnosti sporočim v primeru interesa. LP Zdenko Štraus

R.W. išče pravnika (Zastopanje v sporih / Ljubljana)

Potrebujem odvetnika za zastopanje na sodiscu v zadevi, kjer smo upniki, ker mam poslovni partner ni placal.

J.G. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje, Ljubljana, Koper...)

Pozdravljeni. Zanima me, pravni nasvet v primeru posoje denarja prijateljici. Letos meseca julija me je prijateljica prosila, da ji posodim 13.000 eu posojila z namenom da ta denar vrne, kot posojilo nekomu drugemu. Odločil sem se da vzamem bančni kredit na dobo 10 let, ki je skupaj z obrestmi znesel ca.18.400eu. Pri notarju sva napravila notarski zapis ter kot zastavno pravico vpisala avto BMW. Dogovorila sva se da mi bo vsak mesec izplačala 500eu na TRR ter da se bova sproti dogovarjala, kako in kaj. Prvi obrok je v mesecu septembru izplačala. Sedaj ne mara več da jo kličem na mobitel in ne mara da me še kdaj vidi, zato me skrbi, da mi nebi več vračala in vrnila denarja. Kakšne so možnosti sodelovanja z vami v tem primeru.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Zastopanje v sporih — po mestih