fb

Povprečne cene: Hiter pravni nasvet

20-150€

Cene za hiter pravni nasvet preko elektronske pošte

Cene za kategorijo „hiter pravni nasvet“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji hiter pravni nasvet, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Hiter pravni nasvet: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za hiter pravni nasvet in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.938
povpraševanj strank
8.530
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (hiter pravni nasvet)

Koliko stane hiter pravni nasvet?

Cene nihajo glede na zahtevnost vašega primera ter porabljenega časa. Večina ponudnikov vam bo okvirno ceno povedala takoj po prejemu povpraševanja, v primeru, da se postopek zavleče oz. zaplete, pa se cena lahko spremeni.

Cena je odvisna tudi od velikosti podjetja, izkušenj posameznega pravnika, njihovega ugleda, izobrazbe, uspešnosti, ipd.

Cene za hiter pravni nasvet kar preko elektronske pošte so od 20 € naprej, drugače pa boste povprečna odšteli med 20 – 150 €; odvisno od tega, kaj točno iščete in koliko časa bo trajalo. Pravno svetovanje se običajno računa na uro.

Ali obstajajo različne vrste pravnega svetovanja?

Da. Večinoma gre za razliko v pravnem svetovanju in hitrem pravnem svetovanju ter izbrano vrsto komunikacije – ali gre za svetovanje v živo, po elektronski pošti, po videokonferenčnih orodjih (Zoom, Skype), itd.

Od česa je odvisna cena pravnega svetovanja?

Cena je odvisna od različnih dejavnikov, npr. od velikosti podjetja, izkušenj posameznega pravnika, njihovega ugleda, izobrazbe, uspešnosti … Prav tako je odvisna tudi od vašega primera – kolikšna je njegova zahtevnost, koliko časa bo potrebnega, katero storitev pravzaprav iščete, itn.

Ali lahko dobim brezplačno pravno svetovanje?

Da. Do brezplačne pravne pomoči ste upravičeni, če vam materialni položaj ne omogoča plačila sodnih stroškov in stroškov odvetnika. Glede na trenutni zakon to pomeni, da vaš mesečni prihodek oz. povprečni mesečni dohodek na člana gospodinjstva ne presega 2-kratnega osnovnega zneska minimalnega dohodka, ki znaša 402,18 €.

Če želite uveljavljati brezplačno pravno pomoč, morate zanjo vložiti vlogo. Če imate odprtih več različnih sodnih postopkov, to pomeni, da morate vlogo vložiti za vsak postopek posebej.

Na koga naj se obrnem?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. V njihovih opisih boste našli vse potrebne informacije, na podlagi katerih se boste lažje odločili, kdo je pravi naslov za vas. Pošljite jim povpraševanje in izvedeli boste ali vam lahko pomagajo in koliko bo točna cena storitve.

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — hiter pravni nasvet — cene in ceniki

C.I. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Slovenske Konjice)

Ločitev s tožbo zanima me kakšen je postopek in kolik je približen strošek.

D.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Spoštovani, potreboval bi samo potrditev, da pravilno berem ZDR-1; in sicer imam po 82. členu ZDR-1 pravico do izredne odpovedi, če med drugim po 111. členu ZDR-1, peta alineja, delodajalec 3 mesece zaporedoma ali v obdobju 6 mesec ni v celoti plačal prispevkov za socialno varnost. Iz IREK-1 obrazca na dan 18.11.2022 je razvidno, da prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje niso bili plačani od 1.8.2022 naprej; prispevki za zdravstveno zavarovanje pa niso plačani od 1.9.2022 naprej. Se pravi, ker prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje niso bili plačani 3 mesece zaporedoma, ali imam pravico do izredne odpovedi (neglede na to, da za prispevke za zdravstveno zavarovanje ta rok še ni pretekel)? Lepo prosim za pomoč. Lep pozdrav

F.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Žalec)

Spoštovani! Moja partnerka je prejela odločbo o prenehanju delovnega razmerja za nedoločen čas. Razlog odpovedi je poslovne narave (zmanjšanje obsega proizvodnje). V odločbi je bil napačno naveden datum pričetka sklenitve delovnega razmerja za nedoločen čas, kar je partnerka ustno ugovarjala. Dne 9.11.2022 pa ji je delodajalec le prinesel popravljen list tistega dela pogodbe, kjer je bila storjena napaka z naročilom, da prvotnega strga in vstavi novega. Menim, da takšno poslovanje ni pravilno, saj bi moral biti izvršen uradni popravek odločbe. Kaj storiti.

H.T. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Pozdravljeni, U januaru sam kupio godišnju vinjetu, u petak 28.10. su mi poslali da sam vozio bez vinjete, bio sam na DARS i radnica mi je rekla da sam pri kupinji vinjete upisao prve registrske oznake, a ne trenutne. Rekla mi je da uslikam taj račun i papir koji sam dobio uz račun da kopiram, da kupim novu ljetnu vinjetu i da isto iskopiram, da napišem zašto se to dogodilo i da se pritužim na adresu koju su dali. Ako se ne pritužim u 8 dana kazna je 1500€, poslije 8 dana je 3000€, tražim savjet da li da se pritužim sa svim dokazima ili da pristanem na 1500€. Hvala

V.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Koper)

Pozdravljeni, potrebujem bpp, brezplačno pravno pomoč, zaradi nepremičnine. Lepo prosim za pomoč. Hvala, lp.

M.E. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana A)

Pravnik za dedno pravo

V.C. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Na kratko sem izgubil spor in sem prejel sklep da moram plašati nasprotnem odvetniku stroške v znesku 2681 eur. Mene zanima ali je smiselno podati pritožbo zoper sklep?

M.S. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Fram)

Pritožba na zavrnitev vloge za subvencijo Eko sklada, zamujen rok 1 dan

S.T. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Maribor)

S partnerjem sva se razšla. Pri dogovarjanju za preživnino želi od zneska preživnine odšteti znesek otroškega dodatke, ki ga prejema v Avstriji, kjer je zaposlen. Jaz pa sem mnenja, da je otroški dodatek namenjen otrokom za dodatne dejavnosti ne pa del preživnine. Ali imam prav?

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šempeter)

Svetovanje delovno pravo

S.Š. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Potrebujem pravno pomoč s področja obligacijskega prava, ugovor na sklep sodišča. Z današnjim dnem prične teči 8 dnevni rok. Gre za upnika(banko) iz leta 2007. V isti zadevi je sodišče že odločalo 2017 in postopek ustavilo, v celoti in ne delno. Upnik oz zakoniti zastopnik je ponovno vložil tožbo za isto zadevo ki se je vodila pod isto opr. št iz leta 2007.

A.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje)

Potrebujem pravno svetovanje glede pogodbenega prava. Pred kratkim sem z gradbenim podjetjem podpisal pogodbo o izvedbi gradbenih del, kjer sem predal polovico investicijskega denarja za nakup materiala. Od takrat se podjetje ni oglasilo na moja sporočila in klice. Želel bi pomoč glede povratka tega denarja in tožbe tega podjetja.

S.Š. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Potrebujem pravno pomoč s področja obligacijskega prava, ugovor na sklep sodišča. Z današnjim dnem prične teči 8 dnevni rok. Gre za upnika(banko) iz leta 2007. V isti zadevi je sodišče že odločalo 2017 in postopek ustavilo, v celoti in ne delno. Upnik oz zakoniti zastopnik je ponovno vložil tožbo za isto zadevo ki se je vodila pod isto opr. št iz leta 2007.

Z.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Majšperk)

Pozdravljeni, potreboval bi pravni nasvet če lahko izvajalec zahteva dodatno plačilo ali novo pogodbo zaradi zvišanja cen... namreč lani smo podpisali pogodbo z izvajalcem za izgradnjo sončne elektrarne. Resnično so zadeve trajale nerazumno dolgo pri elektro distributerjih - pridobivanju soglasij... do tega da je naš izvajalec pozabil dati vlogo za eko kredit, kar je spet podaljšalo čakanje za subvencijo... Sedaj, ko so dobili nakazilo e-kredita od banke in končno vsa potrebna dovoljenja-soglasja se nobeden ni več oglasil več kot 8 tednov... Po 8 tednih pokličejo, da bo potrebno doplačati, če hočemo da nam montirajo elektrarno. Zanima me če imajo za to kakšno pravno podlago oz. kako se naj lotimo zadeve. Hvala Lp Zdravko Zupanc

V.V. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Gorišnica)

Smo manjši kolektiv štirih zaposlenih. Potrebovali bi pravno pomoč pri odpustitvi delavca. Delavec je problematičen in povzroča nemir v kolektivu. Je nezadovoljen in vedno išče probleme, grozi z inšpekcijo, konzumira alkohol na delovišču - sam odpovedi ne poda. Zanj smo že poiskali zamenjavo sicer državljana BIH, ki je v fazi zaposlovanja. Potrebovali bi pravno svetovanje, da se zaščitimo pred grožnjami zaposlenega. Plačo izplačujemo redno, dobil je izplačan tudi regres, prispevki so redno plačani. Ampak bi radi ohranili kakovost podjetja in delavca pravilno po pravni poti odpustili. Zdravniški in varstvo pri delu so redno opravljeni. Delovno obleko in zaščitne čevlje mu je priskrbelo podjetje.

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Nadzorni odbor bloka mi je dal ze drugi ali tretji opomin zaradi hrupa. Pritozuje se moj spodnji sosed, nadzorni odbor pa brez pogovora z mano ali partnerko daje opomine, napisejo le to v zapisnik in delijo z vsemi stanovanji v bloku (cca 140 stanovanj). Le to se je zacelo leta 2018, prvi opomin 3 mesece po vselitvi) in kljub opozorilu da nimajo pristojnosti in da se z mano ne pogovorijo se vesno dobim opomin.

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Nadzorni odbor bloka mi je dal ze drugi ali tretji opomin zaradi hrupa. Pritozuje se moj spodnji sosed, nadzorni odbor pa brez pogovora z mano ali partnerko daje opomine, napisejo le to v

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Nadzorni odbor bloka mi je dal ze drugi ali tretji opomin zaradi hrupa. Pritozuje se moj spodnji sosed, nadzorni odbor pa brez pogovora z mano ali partnerko daje opomine.

Anonimen išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Dedno pravo

M.U. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Stražišče)

Ugotovitev pripadajočega zemljišča okoli stavbe v kateri sem lastnik 1/10.

A.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje)

Potrebovala bi nasvet odvetnika, glede zasaditve zive meje. Sosed je čisto zraven našega mejnika zasadil zivo mejo. Problem bo nastal takrat, ko bo treba zivo mejo obrezati. Ali lahko sosed zivo mejo poreze na našem dvoriscu, ki je naša lastnina. Prijazno smo ga opozorili, da se ziva meja sadi tako, da jo tudi obrezujes na svoji parceli, vendar se je negativno odzval. Lp, Alma

S.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Kranj)

Išem pravni nasvet v zvezi z dediščino.

M.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Grosuplje)

Spoštovani, od operaterja A1 (upnik), sem dobila izvržbo na bančni račun in ob enem še rubež na premičnine. Zamima me, ali se lahko kako znebim tega dolga, ki izhaja iz leta 2013? Upnik je pred iztekom roka zastaranja sprožil postopek na sodišču, tako da očitno 355. člen OZ-NPB3 ne pride v upoštev. Kaj lahko še storim v tem primeru, in ali imam še kakršno koli možnost rešiti se tega dolga? Hvala za nasvet. Lp, Maja Bizjak

M.Š. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Cerklje Na Gorenjskem)

Izvajalec del (prenova in prekrivanje strehe) se ne odzove na reklamacijo. Več kot eno leto ga kontaktiramo (kličemo, pišemo), obljublja da bo zadevo uredil, pa do izvedbe del še ni prišlo. Plačilo po predračunu je prejel v celoti, zadnji polog ob zaključku del, omenjena reklamacija pa se nanaša na popravilo kasneje opaženih pomankljivosti. Ker na posameznem delu streha zamaka, se posledično dela škoda. Zaradi njegovih nedokončanih popravil ne moremo dokončati tudi drugih začetih projektov (fasada). Za prenovo hiše nimamo dovoljenj in ustreznih nadzornikov, saj zaradi starosti zgradbe to po zakonu ni zahtevano. Reklamacijski postopek smo uvedli s poslanim e-sporočilom, katerega je izvajalec prejel in prebral. V obdobju od začetka del in do sedaj izvajalec ne upošteva dogovorjenih rokov in datumov. Pripravljeni smo uvesti postopek zoper izvajalca. O tem smo ga seznanili.

U.I. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ivančna Gorica, Grosuplje (Služba), Ljubljana)

Pozdravljeni, znašla sem se pred razhodom, torej ureditvijo skrbništva otrok in potencialno delitvijo premoženja. Z bivšim sva skupaj kupila hišo s hipotekarnim kreditom pred 10 leti. Kredit je bil na njegovo ime, ker je imel boljšo plačo, jaz pa sem bila noseča, bila sem porok pri kreditu. Hipoteka je bila na zemljišče na drugi lokaciji, ki ga je on dobil od svojega očeta. Pozneje je zemljišče prodal in del kredita odplačal, preostanek denarja pa je vložil v druge stvar (avto itd). Nekajkrat sem predlagala, naj prepiše polovico premoženja name, saj je ves čas trdil, da sva enakovredna solastika, vendar do tega ni prišlo. Imava dva mladoletna otroka. 7 let od nakupa hiše sem delala od doma (sp), plačevala večji del položnic (ker je imel on kredit) in skrbela za otroka (vožnja v vrtec in nazaj, bolniške). Nato sem se redno zaposlila v podjetju. Zdaj je odšel k drugi (odšel je že nekajkrat prej, a je prišel nazaj, doslej brez varanja). Skrbi me, kako bo z ureditvijo skrbništva, kako bo z delitvijo premoženja, kakšne imam pravice? Mi pripada polovica ali ne? Kaj, če se ne bo strinjal s prodajo? Trenutno sem v hiši z otrokoma, a je on še prijavljen tu, sem prejema pošto in pride, ko se mu zahoče. Otroka vidi 2-3 krat na teden, ko ima čas. Pravi, da bo plačeval del položnic in da sta otroka na prvem mestu. Spi drugje. Nočem sporov, vse bi rada uredila na spodoben način, kolikor se da. Opravičujem se za dolg dopis, a sem želela bi ti temeljita. Lep pozdrav, Urška Ilič

S.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Gorišnica)

Pozdravljeni. 2.11.2022 sem si zlomila nogo. V bloku sem padla po stopnicah. Zanima me če bi lahko dobila kako odškodnino, v primeru če je blok zavarovan ali kaj podobnega. Hvala za odgovor.

H.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šk Loka)

Mam 28 letnega sina je zaposlen živi že 4 leta pri partnerci prijavljen je na mojem naslovu novi svet 16 šk loka sem lasnica stanovanja ki sem ga kupila pred 4 leti sin je biv že na bledu pri partnerci zdaj sem ugotovila da ima sin denarne težave vendar se ne pusti ksebi zanima me kaj lahko storim da zavarujem svoje imetje in stanovanje sin ni denarno ne fizično pomagal pri tem stanovanju

A.L. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / TržIč)

Izvajalec del pri montaži toplotne črpalke se izmika izdaji računa. Račun in potrdilo o plačilu potrebujemo za uveljavitev subvencije EKO sklada. Večji del je že dobil plačan v obliki avansa - da smo črpalko sploh lahko naročili. Sedaj (po končanih delih) čakamo še zadnji/končni račun, da lahko plačamo in s tem priložimo zahtevano dokumentacijo za uveljavitev subvencije. Ker se nam rok za predložitev dokumentov izteka, ne vemo kaj pravno še lahko storimo, da pridemo do izdaje računa izvajalca del.

P.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Maribor)

Prometne kazni, ADr predpisi, kadri, gospodarsko pravo, zavarovalnica, zastopanje pri sodnih sporih

Z.M. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Maribor)

-pravni nasvet pri nakupu neprimičnine

M.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Grgar)

Ppzdravljeni, v ponedeljek moram na zagovor na sedez podjetja, kjer sem zaposlena zaradi postopka pred izredno odpovedjo zaradi hujse malomarnosti.. kako naj se obnasam in kako naj se zagovarjam kaj je bistveno, prosim pomagajte mi

U.V. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Pozdravljeni, s partnerjem sva pred kratkim kupila stanovanje , že v pogodbi sva si razdelila delże glede na udeležbo pri plačilu in sicer 3/5 ter 2/5, pa vendar naju zanima glede na to, da nisva poročena in nimava otrok, sicer sva že prej živela na istem naslovu v najemniškem stanovanju ampak nimava urejene zunajzakonske zveze. Zanima naju, če se enemu od naju kaj zgodi in umre ali drugi avtomatsko deduje preostali delež stanovanja po njem, oz. ali se lahko takoj javijo vsi dediči po njegovi strani, ki jih je potrebno takoj izplačati? Sicer imava trenutno še kredit in sva en drugemu porok, in posledicno je tu tudi obveznost ,...ampak kako bi bilo, če bi stanovanje že izplačala. Prosila bi za odgovor na mail. Hvala,lp Urška

M.Š. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Logatec)

Prosila bi za pregled pogodbe o poslovnem sodelovanju(računovodske storitve) in enostranske odpovedi te pogodbe. Mnenje, ali pogodbo lahko enostransko odpovem zaradi vpitja,žaljenja ipd.naročnika.

Z.E. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Podravska Regija Maribor)

Hči iz prvega zakona od mojega moža zahteva plačilo preživnine za 5 let nazaj,ker naj bi se redno šolala še naprej,ampak potrdila mu ni posredovala ne preko pošte,ne preko sms_a, ne osebno, skratka na noben način ne njemu,ne CSD do letos,ko je vložila vlogo za štipendijo. Mož pa ve samo,da je v teh 5 letih delala v tujini s svojim fantom in živela s njim oz.še živi pa čeprav verjetno ne po predpisih. Kaj mu je storiti? Ji je dolžan plačati preživnino za nazaj? Kakšne so sploh njegove pravne pravice,ali gre samo za izkoriščevanje odraslega "otroka" za denar?

T. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Piran - Pirano)

Nasvet glede zasledovanja s strani bivšega partnerja Že jutri rabim pomoč pri pisanju izjave za policijo,ker me partnerka bivšega obtožila zasledovanja

N.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Kranj)

Vzela sem 30.000 eur kredita in jih bivsemu partnerju posodila. Moral bi mi vsak mesec, ko placam obrok dati znesek obroka. Ampak mi noce vracati. Notarske pogodbe nimava, imam pa sporocila in posnetke, ki dokazujejo, da sem mu jih res posodila. V sporocilih in posnetkih so tudi groznje z njegove strani.

H.J. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Preserje)

Motenje posesti s strani solastničinega sina, ki niti prijavljen ni na našem naslovu. Mislim, da gre za več kršitev (lasti si skupno dvorišče za parkirišče, uničuje nam 28 let staro živo mejo, omislil si je krave, ki jih ima v popolnoma neurejenem hlevu čisto blizu naše hiše...)

S.J. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Skofljica (1291))

Imam naslednjo zaposlitveno situacijo: 01.09.2021 sem nastopila delovno razmerje za nedoločen čas s šestmesečnim poskusnim delom. Dne 16 in 17.09 sem bila v bolniški. 20.09 sem prejela prekinitev delovnega razmerja o neuspešno opravljeni poskusni dobi z odpovednim rokom 7 dni. V času odopevednega roka 24.09. sem ponovno nastopila bolniško. 27.09 so me odjavili iz delovnega razmerja. Ali je odjava ok ali bi mi morali podaljšati zaposlitev do izteka bolniškega staleža? 15.10 se ponovno zaposlim in do 14.10 bi lahko bila v bolniški. Gre za delovno mesto vodja financ in računovodstva v zasebnem podjetju in že sama prekinitev po 8 delovnih dneh je sporna, ker je neutemeljena. Zanima me vaše mnenje in moje možnosti, da si uredim delovno razmerje brez prekinitve. In seveda tudi možnost zastopanja v postopku.

A.L. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Slovenj Gradec Ali Ravne Na Koroškem)

Kako pridobiti stvarno služnost s priposetovanjem oz. kako jo uveljaviti?

S.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Dobil sem pritožbo na izvršbo ki mi je naročnik dolžan denar

Z.N. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Sinu sem pred njegovo poroko z darilno pogodbo izročila stanovanje. Po poroki sta z ženo to stanovanje prodala in kupila večje stanovanje in za doplačilo vzela kredit. V Zemljiško knjigo sta vpisana vsak pol.Zdaj se ločujeta in me zanima kako je z njegovim. deležem ali mu dejansko pripada le polovica stanovanja?

Ž.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Trbovlje)

Rabim pojasnila glede odtegljajev osebnih prejemkov s strani fursa in pregled dokumentov,ter natancne razlage o zakljucku osebnega stecaja.

N. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Postojna)

Izbranega imamo izvajalca montažne hiše, sedaj smo pred podpisom pogodbe in bi želela, da nam pravnik pregleda pogodbo, da vidimo ali je res vse v redu.

A.G. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Potrebujem pomoč pri reševanju izpita iz zakonodaje- smer zdravstvo. (Pravni predpisi)

J.L. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje)

Izselitev najemnika brez pogodbe iz lastniškega stanovanja

Anonimen išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje)

Živimo v krajni vrstni hiši in na naši parceli so stopnice, ki jih sosed uporablja za dostop do njegovega vrta. Stopnice niso vpisane kot služnostna pot in nimamo nobenega dogovora. Te stopnice bi mi želeli pozidati, da bi pridobili večjo teraso. Sosed trdi, da mu moramo mi pozidati nove stopnice na njegovi parceli, da bo imel dostop do vrta, ki mu ga zdaj omejuje njegova škarpa. Preko te škarpe se po njegovem in iz njegove hiše da lepo urediti dostop do njegovega vrta. Kaj lahko naredimo, da zapremo te stopnice in da ne bomo v kakšnem prekršku? Hvala

M.V. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Imam dkleo pravnomocnosti ... želim odskodnino dobila sta 2 leti pogojno na 3 meseca resta sta brata . Žaia in grozila ter ogrožala moje življenje . Želim odskodnino

M.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Zagorje Ob Savi)

Potrebujemo pravni nasvet o dedovanju nepremičnine.

M.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Zagorje Ob Savi)

Potrebujemo pravni nasvet o dedovanju nepremičnine.

E.D. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Skofljica)

Pozdravljeni, prosim za pojasnitev... z necakinjo sva solastnici hise in zdaj jo etaziramo.. smo v sodni poravnavi, mediaciji in skusamo hiso deliti na 2 dela ceprav so 3 etaze. Problem so nastali odri , sluznost odrov ki jih zelijo imeti vpisano v sodno poravnavo... ali ni sluznost predmet sporov... komu se bom pritozila ce odrov ne odstranijo... sicer zakaj bi jih sploh vpisali saj je skupna streha zlebovi fasada in zemlja pod hiso... naj bodo samo za ta namen... tega ne zelim vknjizit oni pa vztrajajo.... hvala za odgovor...

M.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šempas)

Pozdravljeni, Na našo staro hišo oz. Ozidje kar je še ostalo od nje, meji velik oreh iz sosedove parcele, ki je sicer vraščen tik ob našem zidu. Zanima me kdo krije stroške? Sicer bi si želela tisti del parcele odkupkti vendar nevem ali bi sosed želel. Najbrž bi bil problem zato vas prosim za nasvet. Hvala!

K.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Podpisal sem ponudbo o prenovi stanovanja. Ponudba zajema tri točke. Prva in druga sta bili opravljeni v skladu z dogovorom, v tretji točki (priprava ocene investicije) pa je podjetje brez upoštevanje mojih želja pripravilo dokumentacijo, kjer je večina materialov napačnih (npr. namesto lesenih bi želel PVC okna), dodali so stvari, ki jih nikoli ne ustno ne pisno nisem naročil (urejanje skupnih prostorov več stanovanjske hiše), brez moje vednosti so presegli predvideno število ur, skupno so torej porabili 21 ur, namesto predvidenih 10, vse te ure pa so tudi zaračunali. Na koncu pa je poleg vsega skupaj še polno napak (npr. odstranjevanje tapet, ki jih v stanovanju sploh ni). Ker je bil znesek še pred koncem projekta poravnan sedaj želijo plačilo za popravek teh dokumentov, čeprav je v podpisani ponudbi zajet celo enkratni brezplačni popravek... Zanima me na kakšen način lahko izvedem postopek reklamacije glede na to, da so v celoti kršili 38. člen Zakona o varstvu potrošnikov? Celotna korespondenca je potekala pisno preko elektronske pošte, ki jo lahko priložim.

T.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Maribor)

Potrebovala bi pravno pomoč zaradi spora pri izstavitvi/plačilu računa. Želela bi kontakt od odvetnika.

D.B. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Zatolmin)

Rabim pravno pomoč iz kmetjistva, iz zavarovanja govedi,na dve vprašanji. 1.Je dolžna zavarovalnica obvestiti zavarovatelja o spremembi zavarovalnih pogojev pred podpisom zavarovalne ponudbe za prihajajoče zavarovalno obdobje.2.Ali lahko podpis zapisnika higjenika o prevzemu trupa mrtve živali usodno vpliva na izplačilo odškodnine zavarovane živali.

K.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Pregled pogodbe za gradnjo hise

P.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Svetovanje o vsebini oporoke in nasvet glede reklamacije storitve pri gradnji hiše.

M.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Nova Gorica)

Napaka zdravniška

A.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Pozdrav, potreboval bi patentnega zastopnika za mednarodno področje. Prototipa še ni, saj potrebujem podjetje, ki mi ga bo realiziralo (to pa baje ne smem izdati, ker bi izgubil možnosti za pridobitev patenta). Potrebujem torej osebo, ki mi bo znala dobro svetovati.

A.D. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Torej nujno potrebujem pomoč pri dveh treh zadevah glede zemljišča oz. posesti parcele. Zadolžen sem za prodajo te parcele in imam tudi že potencialnega resnega kupca Zemljo sta te dve parceli in pot podedovala moja mama in stric. Slednji je to prepisal že mojemu bratrancu, ki se s prodajo strinja noče pa s tem imeti nič opravka in vse prepušča meni. Od mame imam overjeno notarsko potrdilo, da sem pooblaščen o vseh teh zadevah. Torej ta teden smo dobili nove dokončne izmere od geometra, ki bo to sedaj postavil meje v naravi, moramo pa še drugi stric, bratranec in jaz še podpisati pogodbe o zadnjih dogovorih in to vložiti v zemljiško knjigo. Še ta drugi moj stric in bratranec živit zraven imate en dve drugi eno sosednjo hišo. To se ureja in upam da bo urejeno kmalu. Torej po dediščini sta bili to dve parcele in je sedja po tej odmeri ena številka in ena parcela. Torej ta parcela je predmet prodaje pol lastništva ima bratranec druga polovica moja mama. Od tu dalje rabim pomoč 1. To res potrebujem takoj. Ob teh izmerah se je pojavil še nekdo, ki naj bi imel uslužnostno pravico prehoda preko parcele. Prva varianta izpisa da tega človeka najdemo odpade. Sem najel in dal poizvedbo in je zadeva taka, da je ta pogodba o uslužnosti preko parcele iz leta 1938. Med ali po vojni so skoraj (mogoče ne vse) celotno družino pobili in na njihovo posestvo hišo naselili druge. Po vojni nihče več ni koristil te pravice. Torej prva varianta odpade. Potrebujem pa da se izpelje postopke in sicer preko tega da je prehod že več kot 30 let zagrajen nemogoč in nihče v teh 30 letih ni se pritožil oz zahteval, da se mu ta prehod omogoči. Čez celotno parcelo je sosed (ne vmes sicer kdo in kaj je) že takrat postavil živo mejo in potem tudi fizično ograjo tako, da noben prehod ni možen. Torej je to treba utemeljit in čim prej vložiti v zemljiško knjigo jaz pa rabim neko potrdilo dokazilo, da se to ureja in da dam to kupcu. 2. Potrebujem pomoč se pravi proda se ta ena parcela poleg tega želim jaz v paketu prodati tudi četrtinski delež vseh parcel ki tvorijo pod do in mimo parcele kupcu. (bratranec ta del ne prodaja ker se tu vozi in živi) Torej potrebujem da se pogodba pravno formalno pregleda da so na njen vsi podatki pravilen parcele in deleži in vsi členi in ostali pogoji ki jih mora imeti kupoprodajna pogodba. 3. Je pa en problem več kot pol leta nazaj so moji mami dali neki denar aro in predkupno pogodbo za ti dve parcele. Kako je mama ta denar dobila ali ga je res ne ve nihče. Skratka tudi tega kupca sam nisem mogel najti je bil neznan (baje je bil v tujini) Ko se je vrnil si je menda parcelo ogledal in se je premislil ne vem sicer za kaj a je od prodaje odstopil. Po tem je poslal neki dopis da od prodaje odstopa in bi rad teh 1500 e nazaj. Sedaj ko se parcela prodaja intenzivno nagaja in tudi mi je že grozil da je vse mogočen in da bo vsako prodajo preprečil. Torej tu rabim nasvet kako v teh stvareh postopati. Pogodbo ki so jo bom rekel potaknili moji mami imam in tudi to da odstopa in želi denar nazaj. Vse skupaj je neuradno brez notarjev brez advokatskega podpisa. Sedaj čaka da bo izpodbijal prodajo. Sicer je moje mnenje naj vloži uradno tožbo proti moji mami in bom jaz potem že poiskal pravno pomoč in na to odgovoril. Torej tu rabim nasvet pomoč kako se na to situacijo pripravit in kako naprej preprečiti onemogočiti izpodbijanje prodaje. Sicer ne vem zakaj bi nekdo vračal aro če je pri tem sam odstopil. Najbrž je kupil nekje nekaj drugega in sedaj izsiljuje še za ta denar. Sicer pa parcelo še vedno lahko kupi, še vedno je stanje tako kot je v tej pogodbi, naj plača in je zadeva zaključena. Zaradi njega parcele 6 mescev in več nismo prodajali in vse te papirje pogodbe geometre vpise v zk urejamo že pol leta samo zaradi njega ker je bilo v pogodbi tako dogovorjeno. Drugače mogoče sploh še ne bi urejali vseh teh zadev. Torej prvo rabim ponudbo za vsako postavko posebej in časovni okvir kdaj lahko to začnete urejati in okvirno rok trajanja. Cenovna postavka je lahko od najmanj do največ. Ko dobim ponudbe pogledam in se naročim na termin in dostavim vso dokumentacijo in vse kar ob tem potrebujete.

M.T. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Pozdravljeni. Potrebujem izvedenca - cenilca, ki bo ocenil, za koliko je vrednost nepremičnine višja zaradi vlaganj. Zanima me, kakšni so postopki, stroški in čas realizacije. Ter na koncu, kakšne so opcije prepisa lastništva oz. odkupa. Ker v kratkem odhajamo iz tega naslova. Imamo slike pred in po vlaganjih, finančno knjigo. Lep pozdrav, Miha

I.Z. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Idrija)

Pozdravljeni, moj oče Ivan Zajc je pred 30 leti dobil v bolnici transfuzijo in se okužil s hepatitisom B. Vse skozi ima tezave, zato ga zanima, če se s tovrstnimi odškodninskimi tožbami v vaši pisarni ukvarjate. Predvsem pa bi prosil za informacijo ali je zadeva po toliko letih že zastarana oz.če ni, bi se pa želel oglasiti pri vas. Hvala za odg.že v naprej. Lep dan, Tanja Zajc

S. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Rogaška Slatina)

Dedno-procesno pravo

Z.R. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Lj. - Črnuče)

Odškodnina za ugriz psa.

L.P. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Koper)

2016 se sin z zeno kitajko in 2 letno Lucy vrne domov.Išče službo ona dobi vendar 700 eu! Pričakovanja 2.000. Po 3 mesecih se ji "utrže" želi nazaj dec 2016 kam ???nazaj s čim?' Izvede napad z nožem sin z otrokom se zateče k sosedu pokliče pp da so ji ugrabili otroka?'pp odredi prihod na postajo,čakajo 6 ur da pride dežurna CSD g.Nina. ne zna angleško.ji pomaga sin,da ona gre nazaj in pika!sin in tast želita da se pomiri in vrne,vendar jima ne ugodijo. Napadalko dajo v varno hišo skupaj z otrokom kljub temu, da je sin vstrajal,da otroka ne da in da bo iz varne hiše pobegnila skupaj z otrokom. Ni uspel gre v varno hišo, ponoči Lucy joče hoče nazaj k očetu, stiki prekinjeni!Od tu se je izgubila vsaka sled.Sin je hodil dol v avto spat,ker ni imel prepovedi prebliževanaj,da se srečasta da se pogovorita . dejansko so njej pomagali v azilni dom na Vič,tja so hodile tudi delavke vendar sin to takrat ni vedel. Nikoli ga niso povabile! On je spal v Luciji nakar dobi sporočilo "sem nekje v kleti vse vas bom pobila" kar mu je dalo mislit! šel na policijo, lagali da je vse ok da sta v varni hiši! bili so prazniki,3. janur 2017 ga klice csd da sta odpotovali 1. 1. preko carigrada v šanghay! Sina je zlomilo, Idrija tablete, nevarnost samomora itd... po 6 mesecih se meni (noni) javi na majl,da zapuščata pekin vas od doma- ker starši tako želijo.Pošlje sliko ko potujeta v Šanghay. Nato sinu poda vizo družinsko,ker ni imela iz česa živet! sin odpravi tja zaradi otroka, in preživetja, najde ju v kleti starčka kitajčka ki spi z Lucy. Sinu damo par tisoč eu da si ji uredi dom! On ni prijavljen tam,je v bližini! otroka videva, ji pomaga,vendar sodišče ne sme ali sme to ??? prijavljen je na starem naslovu! Živi kot podnajemnik pri nekem Izraelcu. Tožba odškodnina je bila vložena vendar napačna! Odv. Radanovič ni podal tožbe pravilno in ukazal prekinitev 11. 1. 2019 je bil sin tu! Tožilka dejala,da ni to odškodnina proti DRŽAVI !!! temveč je csd SAMOSTOJNI ZAVOD! sin je bil tam a ni bil zaslišan! Sin se je odločil za prekinitev z imenovanik odvetnikom,saj v 3 letih ni storil ničesar,kar bi zadevo pripeljalo naprej! toži državo ne ve koga sploh tožit! Nista na isti liniji. Ker je za novo vlogo čas samo še letos išče nekoga,ki bi prevzel to novo tožbo za odškodnino! Zakaj Csd mu je kljub nasprotovanju da bo pobegnila, da se ženska tu ne znajde, brez razloga,ni bil fizično nasilen,ni imel prepovedi (pp ) odvzame otroka in ga da nevarni mater (pp ) pp ne vem če vsak prepir vodi družino na policijo?? porezanega zabodenega z nožem niso zaščitili, zanje je bila usmiljena le žena kitajka. soc.služba je imela več možnosti-stanovanje,sorodniki,ampak varna hiša otrok z mamo in pika! Od tu naprej se je na skrivaj gibala po Ljubljani, azilni dom,kitajska ambasada ji je na osnovi laži izdala duplikat dokumente,saj so osnovni bili v hiši Harije 69. Tam so jo vodile prostovolkje,foto v Lj se je zapomnil,ker je otrok jokal.. vsi so ji pomagali da je lahko pobegnila! Sin zahteva odškodnino,saj smatra da niso ne prvi ne CSD ravnali prav! Hodile so k njej v azilni dom pa niso povedale očetu oz.možu! Ni bil izdelan plan kako zaradi otroka speljat slov državljanke speljat drugačen izid. Da bi se poletje vsi vrnili,če je že tako hotela. S tem ko so ji pomagali so sinu prizadejali nepopisno škodo! Kje otrok je. To je bil za nas nepopisno črn čas! Grozno ne želim nikomur tega! Deklica se je tu navadila igrala na klavir angleško slovensko kitajsko potem pa čez noč ,tema!

J.R. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Pravni nasvet in pregled pogodbe o prodaji hiše,ter ali se splača iti v tožbo ter povračilo stroškov,ki so nastali naknadno zaradi pridobivanja uporabnega dovoljenja,ki bi ga morali pridobiti že prejšni investitorji ter lastniki v letu 2007.

D.V. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Šoštanj)

Rabil bi nasvet glede dedovanja.sestra in brat sta prodala stanovanje od očeta in nisem dobil nič.

M.M. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Dedno pravo

S.S. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Sošolec mi je podaril pol stanovanja ampak. sedaj imam probleme ker ne dobim varstvenega dodatka. Stanovanje je zasedeno in imam same probleme zaradi tega imam pa nizko pokojnino 353 eura Hvala in lp srebrena

J.R. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ljubljana)

Potrebovali bi pravno,notarsko pomoč ali nasvet, ker smo trenutno v pridobivanju uporabnega dovoljenja za našo hišo dvojček, so pa izvajalci in glavni soivenstitor že pokojni, in bi me zanimalo na kakšen pravni način to preveriti,dokazati z i(zjavo,dokazilom) ker nam to potem bistveno olajša pot do uporabnega dovoljenja,če bi imel tako potrdilo in bi se to lahko preverilo.

J.R. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Medvode)

Potrebovali bi pravno pomoč ali nasvet, ker smo trenutno v pridobivanju uporabnega dovoljenja za našo hišo dvojček, so pa izvajalci in glavni soivenstitor že pokojni, in bi me zanimalo na kakšen pravni način to preveriti,dokazati z i(zjavo,dokazilom) ker nam to potem bistveno olajša pot do uporabnega dovoljenja,če bi imel tako potrdilo in bi se to lahko preverilo.

D.K. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ribnica Na Dolenjskem)

Pozdrav; v svojem stanovanju sem imel najemnike, kateri pa niso plačali zadnje položnice preden so šli ven iz stanovanja. ostalo je za 120€ položnic za komunalo in za elektriko. zanima me kako to izterjati, se sploh spalača iti v sodne postopke kateri kot vemo trajajo zelo dolgo? rad bi izterjal to od njih. pišem jim in kličem pa ni odziva. sodnio stroški in odvetniški stroški so visoki glede na znesek kateri je odprt. imam pa pogodbo podpisano iz obeh strani in vem da na sodišču nebi izgubil. sprašujem se samo za stroške in vse živce ki bi šli če bi prišlo do sodišča. zanima me ali obstaja možnost, da bi se najemojemalcem poslal samo nek dopis in poziv k plačilu. prosim za info,.. hvla in lp dejan

R.D. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Ptuj)

Za skrbništvo in preživnino

S.M. išče pravnika (Hiter pravni nasvet)

Spoštovani, Smo lastniki dveh podjetji (Slovenija in tujina) ki razmišljajo o združitvi v organizacijo, kjer bi imeli možnost povabiti še še druge osebe-člane ali druga podjetja,ki bi nas želeli v projektu podpreti. V mislih imamo kakšno zadružništvo oz. kooperativo kjer bi člani imeli možnost pridobitve lastniškega deleža. Iščemo predvsem cenejšo in hitrejšo obliko kot je d.d. oz alternativo temu.

M.H. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Nova Gorica)

Problem z Csd Nova Gorica

J.G. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Celje, Ljubljana, Koper...)

Pozdravljeni. Zanima me, pravni nasvet v primeru posoje denarja prijateljici. Letos meseca julija me je prijateljica prosila, da ji posodim 13.000 eu posojila z namenom da ta denar vrne, kot posojilo nekomu drugemu. Odločil sem se da vzamem bančni kredit na dobo 10 let, ki je skupaj z obrestmi znesel ca.18.400eu. Pri notarju sva napravila notarski zapis ter kot zastavno pravico vpisala avto BMW. Dogovorila sva se da mi bo vsak mesec izplačala 500eu na TRR ter da se bova sproti dogovarjala, kako in kaj. Prvi obrok je v mesecu septembru izplačala. Sedaj ne mara več da jo kličem na mobitel in ne mara da me še kdaj vidi, zato me skrbi, da mi nebi več vračala in vrnila denarja. Kakšne so možnosti sodelovanja z vami v tem primeru.

K.T. išče pravnika (Hiter pravni nasvet / Sežana, Koper)

Oddaja stavbnega zemljišča v dolgoročni najem (cca 20 let), pravice in dolžnosti enega in drugega, delitev dobička, davki...

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Hiter pravni nasvet — po mestih