Vaje za noge, ki jih lahko izvajate doma

ocena bralcev
5 od 1

Če ste naveličani dolgočasnih treningov, poskusite s spodnjimi nasveti za oblikovanje nog. Ne le, da gre za bolj učinkovite vaje za noge, gre tudi za bolj pestro vadbo, ob kateri ne boste zdolgočaseno šteli ponovitve. Vključite dva sklopa predlaganih vaj. Prvi je sklop vaj, pri katerih potrebujete le motivacijo! Pri drugem sklopu pa boste potrebovali uteži. Če jih ta trenutek nimate, jih za začetek nadomestite s plastenko vode. Predlagan trening je odličen, kadar vam primanjkuje časa ali pa se vam kdaj ne ljubi telovaditi dlje časa.

Vaje za noge
Vaje za lepo oblikovane noge

Vaje za noge

To so vaje za tiste, ki bi radi popestrili trening in za tiste, ki vam primanjkuje časa – ta zdaj ne bo več izgovor. Če vključite spodnji trening, boste potrebovali z ogrevanjem vred približno 15 minut, kar je več kot nič. Poleg tega pa so super tudi zato, ker so vaje koristne tudi za druge dele mišic. Predlagamo šest vaj, vsako izvajajte eno minuto, nato serijo vaj ponovite.


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

Vaje za noge brez pripomočkov

Vojaške vaje

Vojaške vaje
Vojaško vajo lahko popestrite in vključite še skleco


Še vedno ena najboljših vaj za vzdržljivost in okrepitev vseh mišic. Vojaške vaje vas bodo pripeljale do vitkih nog prej kot si mislite. Ne potrebujete niti podlage, izvajate pa jih lahko v sobi, v hotelski sobi ali zunaj med sprehodom.

> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Poskoki iz počepa

Poskok iz počepa
Poskoki iz počepa so super vaja za izgubo teže in oblikovanje vitkih nog


Postavite se v položaj počepa, pri čemer pazite na pravilen položaj. Iz počepa nato naredite poskok tako, da se odrinete od tal in skočite. Če vam je vaja pretežka, lahko za začetek kombinirate tudi z menjavo navadnega počepa in skoka iz počepa. Pazite, da pristanete na prstih, hrbet pa naj bo raven.

Preverite tudi: ZDRAVA PREHRANA ZA HUJŠANJE IN DALJŠE ŽIVLJENJE: MIT ALI RESNIČNOST?

Vaje z utežmi

Uteži so že dolgo časa popularne v ženskem športnem svetu, saj so odličen pripomoček za lepo oblikovane mišice. Ene izmed najbolj učinkovitih vaj za noge so zagotovo naslednje:

Vaje z utežmi
V trening za noge vključite uteži

Izpadni korak z utežmi
Izpadni korak je odlična vaja, še boljša pa je z utežmi. Pazljivi bodite, da koleno ne gre čez prste na nogi. Predlagamo vajo, kjer imate med izvajanjem izpadnega koraka v sproščenih rokah uteži. V naslednji vaji imejte uteži dvignjene nad rameni, nato naredite izpadni korak diagonalno nazaj, vrnite se v začetni položaj in dvignite nogo vstran, nato ponovite še z drugo nogo.

Izpadni korak
Izpadnim korakom dodajte še uteži in rezultat bo viden hitreje

Počep z utežmi
Tako kot pri izpadnem koraku, tudi tu najprej izvajajte minuto navadnega počepa z utežmi, nato pa nadaljujte z zadnjo vajo, v kateri je razmak med nogama nekaj centimetrov, naredite počep in iz njega vstopite vstran v desno v širok počep, nato zopet v ozkega in v levo, v širokega.

Vzemite si minuto ali dve odmora, nato pa serijo še enkrat ponovite. Pomembno je, da poslušate svoje telo, zato naredite dodatno pavzo, če je to potrebno. Tisti, ki pa ste začetniki z utežmi, ne pretiravajte s težo – nič ni narobe, če začnete z 0,5kg težko utež. Če potrebujete pomoč ali začetno motivacijo, pa vam morda lahko pomagamo pri izbiri osebnega trenerja.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev
ocena bralcev
5 od 1