Kako lahko sami ustvarite popoln poročni šopek kar doma?

Si želite svoji poroki podariti unikaten pečat? Bi radi hkrati spodbudili svojo kreativnost in gostom pokazali svoj talent? Si želite izbrati vsako vrsto rož posebej in sami določiti velikost in obliko šopka? Če ste na vsaj eno od vprašanj odgovorili z da, potem si po spodnjih navodilih poročni šopek izdelajte kar sami doma!

1. Vizualno si zamislite svoj poročni šopek

Preden se lotite sestavljanja svojega šopka, uredite banalnosti. Najprej izberite barvo in vrsto cvetja. Za poroke je najznačilnejša in najbolj tradicionalna bela in kremna barva, vendar pa vam naj to nikar ne predstavlja ovire. Izberite namreč tisto barvo, ki se bo najbolje ujemala z vašo poročno obleko. Ker želite, da je vaša obleka osrednji objekt poroke, je nočete zasenčiti s preveč barvitim šopkom.

Poročni šopek naj bo v barvah, ki se ujemajo z vašo obleko
Poročni šopek naj bo v barvah, ki se ujemajo z vašo obleko

Če je le mogoče, izberite barve, ki so značilne za letni čas v katerem bo poroka potekala. Prav tako je iz finančnega stališča ne-sezonsko cvetje veliko dražje od sezonskega. Za poroko so najprimernejše vrtnice, orhideje, tulipani, lilije in marjetice, seveda pa to ne pomeni, da ne smete izbrati drugih vrst cvetja. Vaša ustvarjalnost bo prišla še bolj do izraza, če boste izbrali še nekaj stranskega zelenja, ali manjših cvetic. Tako bo vaš šopek garantirano popoln.

Šopek naj bo iz sezonskega cvetja
Izberite sezonsko cvetje

Velikost šopka naj se ujema z vašo podobo. Močnejše neveste izberite večji šopek, tiste bolj drobne pa manjšega. Šopek naj ne bo nikoli širši od vašega pasu – zlato pravilo je, da naj bo premer šopka med 20 in 30 cm. Prevelik šopek bi vam namreč lahko zaradi svoje teže, predstavljal nelagodje.

2. Izdelava okroglega šopka

Ko ste izbrale vrste in barve rož se lahko lotite izdelave. Pri izdelavi šopka je priporočljiva uporaba dvanajstih glavnih rož+stranske rože. Seveda se to število razlikuje od velikosti šopka, ki ga želimo ustvariti.

Odstranite trne in listje z nožem za cvetje. Ovrzite rože, ki so poškodovane ali ovenele. Na sredino postavite 4 najlepše in največje rože. Te naj sestavljajo center vašega šopka. V šopek postavljajte sproti po eno rožo, tako da ga neprestano vrtite ter sproti popravljate nepravilnosti. Rože naj bodo kolikor je mogoče tesno skupaj, pri čemer stebla prekrižajte me seboj.

Odstranite trnje
Odstranite trnje in listje

Pomožno cvetje postavljajte tja, kjer se vam zdi, da je šopek pust. Obvezno ga namestite okoli glavnih rož. Ko končate z nameščanjem cvetja, bi naj imeli čudovit trden šopek z večjimi cveticami na sredini in manjšimi okoli. Poskrbite za višino rož. 4 glavne cvetice naj bodo višje od tistih, ki jih obdajajo. Če opazite nepravilnosti dodajte zelenje in stransko cvetje. Če želite dodajte bisere, vendar z njimi nikar ne pretiravajte. Šopek zavarujte z vrvico, približno 2.5 cm pod cvetovi ter trak za zavezovanje močno in večkrat ovijte okoli stebel.

Poročni šopek zavarujte z vrvico
Poročni šopek zavarujte z vrvico

Na koncu porežite stebla tako, da bodo vsa na tisti dolžini, ki jo želite imeti. Stebla naj bi bila relativno kratka, in sicer od 15 do 18 cm, da ne popraskajo poročne obleke. Prav tako naj bodo pred sprejemom popolnoma suha. Vedno lahko na koncu dodate še pentlje in druge okraske, vendar pazite, da ne boste z dodatki pretiravali.

Če pa bi izdelavo poročnega šopka raje prepustili strokovnjaku in sami dan pred poroko namesto tekanja po cvetličarnah raje sedeli v najljubšem naslonjaču, pošljite povpraševanje našim lokalnim ponudnikom na omisli.si/cvetje, kjer boste gotovo našli ponudbo, ki bo ustrezala vašim željam.

 

 

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 0 Povprečje: 0]


Vprašajte & Odgovorimo


Ker sodelujemo z ogromno preverjenimi ponudniki, ki opravljajo v tem članku opisane storitve, nas lahko vprašate karkoli. Potrudili se bomo, da vam odgovorimo čim prej!
Storitev je brezplačna. Z oddajo vprašanja se strinjate s pogoji na https://omisli.si/pogoji-uporabe/.