Kateri poročni fotograf naredi najlepše poročne slike za TOP poročni foto album?

Vsako poroko je potrebno ovekovečiti tako s poročnimi fotografijami kot tudi s poročnim videom. To si bomo lahko ogledali še mnogo let po najlepšem dnevu v našem življenju. Junak dneva bo poročni fotograf.  Pri najemu poročnega fotografa pa moramo biti pozorni na številne podrobnosti. Te bodo odločile, ali bomo s storitvijo fotografa zadovoljni ali ne.


PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV ZA POROČNE SLIKE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene poročnih fotografov

Vsak poročni fotograf ni pravšnji fotograf za vajino poroko

Zavedati se morate, da vsak poročni fotograf ni pravšnji za vajino poroko. S fotografom se morate dobro pogovoriti in mu zaupati svoje želje ter videti tudi ali jih razume ali ne. Dobro je, če fotografa poprosimo, da nam pokaže nekaj svojih prejšnjih del. Tako se boste enostavneje odločili ali vam njegov način poročnega fotografiranja ustreza. Poleg tega se je potrebno dogovoriti tudi o tem ali poročno fotografiranje zajema tudi komplet predporočnih fotografij. Ne pozabite niti na fotoknjigo ali fotoalbum, ki ga bo fotograf izdelal iz naših poročnih fotografij.

poročni fotograf
Najboljši fotograf za vajno poroko

Na ceno poroke vpliva tudi fotografiranje (cenik)

Ker na ceno poroke vpliva tudi sam cenik poročnega fotografa se je z njim dobro že v naprej pogovoriti o njegovih cenah. Cena poročnega fotografiranja je odvisna od obsega fotografij ter seveda tudi od tega ali želimo še poročni video. Poleg tega pa je v ceno poročnega fotografiranja navadno všteta še poročna knjiga oz. poročni foto album. Navadno poročno fotografiranje obsega 12 urno delo fotografa na poroki, pa tudi oblikovanje fotografij in videov, se je pa o tem potrebno v naprej dogovoriti.

> Preverite tudi: Najboljši poročni fotograf za 2019/2020 je …

Poročna fotografija in poročne slike: Ideje in trendi 2019/2020

Tako kot se spreminjajo trendi samih porok, se seveda spreminjajo tudi trendi poročnih fotografij. Največkrat se še zmeraj izdelujejo fotografije mladoporočencev v naravi. To je lahko v okolici cerkve, kjer je obred potekal ali pa se kasneje mladoporočenca premakneta na lokacijo snemanja. Seveda poročne fotografije nujno vsebujejo tudi slike same poroke in kasnejše zabave. Fotografi nato fotografije obdelajo in poskrbijo za manjše nepravilnosti. Po končani obdelavi, mladoporočenca dobita fotografije v digitalni obliki. Poleg digitalne oblike pa se seveda naroči tudi fotoalbum ali fotoknjiga (razlika je opisana v nadaljevanju), ki predstavlja čudovit spomin na poroko.

Poročni foto album ali poročna fotoknjiga, ki jo izdela poročni fotograf?

poročna fotoknjiga
Poročna fotoknjiga, ki jo za vas izdela poročni fotograf.

Kljub temu, da vse fotografije prejmemo v digitalni obliki, je prav poročna fotoknjiga oz. poročni foto album nekaj, kar nam bo ohranjalo spomin na ta najlepši trenutek našega življenja. Ker se trendi dan danes spreminjajo, se spreminja tudi dizajn poročnih albumov oz. fotoknjig, med katerimi lahko mladoporočenci izbirajo

Kljub temu, da so albumi še zmeraj zelo popularni, se v zadnjih letih uveljavlja trend poročnih foto knjig, ki so dobesedno poplavile naše tržišče. Prednosti fotoknjig je veliko. Fotograf bo fotografije, ki jih bo dodal v knjigo smiselno oblikoval in pri oblikovanju knjige izpostavil najpomembnejše kadre in trenutke vajine poroke. Poleg tega, vama bodo fotografi ponudili knjige, za katere so prepričani, da so kakovostne in trajne, cena knjige pa je v večini odvisna od želja mladoporočencev.

> Preverite tudi: Povprečna cena fotografiranja poroke: Koliko stane poročni fotograf?

Na drugi strani so foto albumi navadno cenejši, vendar jih ne moremo poljubno oblikovati, v večino foto albumov pa lahko spravim le standardne velikosti fotografij, kar lahko včasih vodi v prenatrpanost albuma, najpomembnejši trenutki poroke pa tako sploh niso izpostavljeni.

Leseni poročni album

Zelo popularni so leseni poročni albumi, ki delujejo naravno in nekako idilično, zato se veliko mladoporočencev odloča prav za njih. So kakovostni in obstojni, za naše spomine pa se nam tako ni potrebno bati.

Kaširani poročni album

Platnice in notranjost fotoknjige je kaširana, kar zagotavlja izjemno kakovost in posledično tudi dolgo življenjsko dobo. Seveda lahko platnico oblečemo v različne barve – dan danes so zelo popularni nevtralni toni sive in rjave, zelo velikokrat pa se mladoporočenci odločijo tudi za belo platnico.

Najboljši poročni fotograf ali poceni poročni fotograf? Kaj izbrati?

Tako kot pri vse stvareh, je tudi pri izbiri poročnega fotografa potrebno pogledati na razmerje med kakovostjo in ceno storitve. Ker gre za fotografiranje tako enkratnega dogodka, kot je poroka, je tukaj prednost bolje prepustiti kvaliteti. Kljub temu pa se moramo dogovoriti, kaj vse je v ceno vključeno.

Kdo plača poročnega fotografa?

Dan danes vsa tradicionalna pravila ne veljajo več, do dobra pa so se spremenile tudi same poroke, vendar v veliko primerih nenapisano pravilo, da poročnega fotografa plačajo priče mladoporočencev, še zmeraj velja.

Kdaj je poročni fotograf za fotografiranje poroke najbolj iskan?

Poročni fotografi so v Sloveniji najbolj iskani v času porok – to je v spomladanskih in poletnih mesecih.

poročni fotograf
Kdaj je poročni fotograf najbolj iskan?

PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV ZA POROČNE SLIKE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene poročnih fotografov

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 6 Povprečje: 5]


VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Komentiraj