Kvalitetno tesnenje vgrajenih oken brez plesni na zidu

Ste dali dovolj poudarka na kvalitetno tesnenje vgrajenih oken, da ne bo plesni na zidu?

Vrsta montaže okna: PU pena ali RAL?

Poznamo dve vrsti montaže oken, navadno Poliuretansko peno (ali po domače PU pena) in pa RAL montažo. Pri navadni montaži oken (še posebno zamenjavi) se velikokrat pojavijo napake tesnenja novega okna, tudi zato imamo lahko plesen na notranji strani špalete. Dobro tesnenje vgrajenih oken je torej zelo pomembno!

Pravilna vgradnja oken za dobro tesnenje vgrajenih oken

Po odstranitvi starega okna iz zidu se pojavi stara vgradna odprtina z veliko luknjami. Za kvalitetno tesnenje vgrajenega okna bi morali te luknje zapolniti z malto, šele potem okno vstaviti in “zapurpenati”.

> Preberite tudi: Okna cena: Analiza cen, prednosti in slabosti različnih tipov oken z montažo (+senčila +police)

Primer izgleda in obdelave vgradne odprtine je razviden na spodnji sliki. Takšen način je sicer nujen za izvedbo RAL montaže, seveda pa tudi pri klasični montaži s PU peno omogoča bolj kvalitetno tesnenje, saj PU pena, kljub temu, da se ob strjevanju razteza, običajno takrat, ko bi bilo potrebno, v take luknje ne zaide. Skozi te luknje potem piha in na notranjem zidu se pojavlja plesen.

tesnenje vgrajenih oken - obdelava vgradne odprtine okna
Primer izgleda in obdelave vgradne odprtine okna.

Ko se odločate o ponudniku in izvajalcu vgradnje novih oken ali zamenjave obstoječih oken, se posvetujte in naj vam ponudnik oken natančno razloži na kakšen način bo celoten postopek vgradnje oken opravil.VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 1 Povprečje: 5]
One Comment

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.