ALU OKNA: Prednosti, slabosti, cena ter preverjeni ponudniki za okna

ocena bralcev
5 od 1

Investicija v nova okna je prav gotovo ena izmed pomembnejših pri novogradnji ali obnovi hiše. Kvalitetna okna bodo namreč vplivala na kvaliteto življenja v prostoru (manj vlage, zračenje, svetlost …), prav tako pa bodo zelo vplivala tudi na ambient. Če se odločate za nakup novih oken, vas bodo aluminijasta okna prepričala s svojo varčnostjo, trpežnostjo in stabilnostjo. Če pa še niste sigurni kateri tip oken je pravšnji za vas, najprej preverite cene, prednosti in slabosti za vse vrste oken.

Preverjeni ponudniki za ALU okna z montažo
aluminij-okna-cena-ponudniki
ALU okna so odlična za zasteklitev večjih površin.

Povprečne cene za ALU okna in ceniki

Povprečne cene za aluminijasta okna se po navadi gibljejo od 250 € naprej – glede na vaše preference.

okna-ponudniki-cena
ALU okna se bodo odlično podala tudi prostorom, ki jih boste opremili v modernem “industrijskem” videzu.


Prednosti aluminijastih oken

Ker je aluminij odporen na številne vremenske vplive imajo takšna okna dolgo življenjsko dobo. Prav tako ta material omogoča, da ne privlačijo prahu in umazanije, zato ne boste imeli problema z vzdrževanjem/čiščenjem. Aluminijasta okna so tudi varčna, trpežna in stabilna. Ravno zaradi trpežnosti in stabilnosti vam nudijo tudi učinkovito protivlomno zaščito.

Slabosti ALU oken

Pomankljivosti aluminijastih okvirjev so slabše toplotne karakteristike in visoka cena – cca 110 višja investicija v primerjavi s PVC. Če želite vašo hišo opremiti v nekoliko rustikalnejšem slogu, potem ALU okna ne bodo prava izbira za vas. Izgled slednjih je namreč precej moderen.

Preberite tudi: OKNA CENA: ANALIZA CEN, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV OKEN Z MONTAŽO (+SENČILA +POLICE) in NEPOVRATNA SREDSTVA EKO SKLADA ZA OKNA.

Ideje in trendi za ALU okna

alu-okna-primerjava-cena-ponudniki
Aluminijasta okna zlahka tudi avtomatiziramo.

ALU okna so primerna predvsem za zasteklitve večjih površin zaradi svoje stabilnosti, varnosti in enostavnega vzdrževanja. Prav tako so odlična pri inteligentnih hišah, saj jih lahko zlahka avtomatiziramo, ponujajo pa nam tudi opcijo inovativnega prezračevalnega sistema.

Pridobite ponudbe / kontakte / cene za ALU okna z montažo

Ponudniki za ALU okna

Nekaj ponudnikov ALU oken: pribaokna.si, maton.si, cugelj.si, mik-ce.si, ajm.si, okna-satler.si, pvcnagode.si, okna-vrata.si, m-sora.si, jelovica-okna.si, slatin.si, oknacapris.si, itd. Ob menjavi starih ali namestitvi novih oken se pogosto odločimo tudi za nakup okenskih polic – več o opcijah in cenah le-teh si lahko prebrete tukaj.

V kolikor se boste odločili za nakup aluminijastih oken, smo za vas izbrali preverjene ponudnike. Z izbiro enega izmed njih lahko prihranite tako vaš čas kot denar. Prav tako smo z vašo pomočjo izbrali najboljšega ponudnika oken v letu 2020.


Ponudniki ALU oken se lahko brezplačno vpišete tukaj


alu-okna-ponudniki-cene
Z aluminijastimi okni zasteklite večje površine in spremenite temno mansardno stanovanje v svetel in veder bivalni prostor.

Kdaj Slovenci najbolj iščemo okna?

graf-okna-cena-povpraševanje
Največ povpraševanj strank po oknih opažamo v pomladnih mesecih.

Po podatkih omisli.si in analize Google iskanj je povpraševanje po oknih v Sloveniji, skorajda brez izjem, prisotno skozi vso leto. Porast zaznavamo v pomladnih mesecih (marca in maja), ko se ljudje ob koncu zime, zaradi njenih številnih vremenskih vplivov odločajo za renovacijo, nakup novih oken. Prav tako pa so ti meseci primerni za renovacijo, da stanovanje še pred poletjem primerno izoliramo in se tako izognemo vročini. Nekoliko nižje povpraševanje opažamo v decembru, ko so dela zaradi nižjih temperatur otežena. Tukaj preverite za kakšne vrste oken se najpogosteje odločajo Slovenci.

Preverjeni ponudniki za ALU okna z montažoocena bralcev
5 od 1