Notranje oblikovanje: Cena, ideje, trendi in preverjeni arhitekti

V svojem domu preživimo veliko časa, zato je pomembno, da se v njem počutimo sproščeno in udobno. K temu velikokrat prisostvujejo številni dejavniki, med drugim igra ključno vlogo tudi interier. Detajli pri oblikovanju domu dodajo pravo noto vaše duše in ga naredijo edinstvenega. Notranja ureditev opreme in njena postavitev ter barve v prostoru so ključni pri tem, kakšno je vzdušje v vašem prostoru. Prav zato je dobro, da predhodno o tem prej temeljito premislite. Preverite, kakšne ideje za notranje oblikovanje smo tokrat pripravili za vas, koliko boste odšteli oz. kakšna je cena za notranje oblikovanje, kateri so najboljši preverjeni ponudniki ter najnovejši trendi za interier.

Notranje oblikovanje: CENE

povprečne cene za notranje oblikovanje / interier in ceniki

450-5000 EUR

Kontaktirajte preverjene arhitekte za notranje oblikovanje (ponudbe / cene)
interier
Arhitekt za notranje oblikovanje vam lahko prihrani veliko časa in nepotrebnih skrbi.


Koliko stane arhitekt za notranje oblikovanje (notranji arhitekt cena / ceniki)?

Povprečna cena za notranje oblikovanje se lahko giblje od 450 € in vse do 5000 €.

Cena je odvisna od tega, kako velika je površina prostora, ki ga notranji oblikovalec oblikuje, števila pripravljenih predlogov za prostor in obsega dela, ki ga interier naredi. To lahko vključuje tudi predloge glede dispozicije svetil, izbire svetil, izbor tal. Vključuje tudi celotno opremo, ki s svojim prepletom doda prostoru svojo unikatnost. Delo interier-ja vključuje vse od idejne zasnove in predlogov, izmere obstoječega stanja in vodenja ter uresničitve celotnega projekta.

Cena osnovnega izrisa se giblje od 450 € dalje in vključuje laserske merilnike objekta, načrt postavitve notranje opreme ter 3D računalniške izrise. Za bolj detajlno notranje oblikovanje pa boste odšteli lahko nekaj več. Če povzamemo, vam najem notranjega oblikovalca v večini primerov obenem prihrani čas in številne skrbi ter morebitne nepotrebne stroške.

Seveda končna cena variira tudi glede na želeno pohištvo, namreč po meri oblikovano pohištvo bo posledično podražilo celotno storitev. Hkrati lahko storitev podraži tudi večje število predlogov. Zato vam predlagamo, da se odločite za notranjega oblikovalca, ki bo znal poslušati in upoštevati vaše želje. Tu se lahko z enostavnim postopkom poslane prošnje obrnete na naše preverjene notranje oblikovalce.

notranje oblikovanjeq
Trendi v notranjem oblikovanju se vsako leto spreminjajo, a nekateri ostajajo isti.

Kateri so najbolj iskani / najboljši arhitekti za notranje oblikovanje oz. interier?

Delo z interierjem, ki vam bo postavil vaše prostore na glavo? Večkrat se ob misli, da bi v svoje prostore pripeljali notranjega oblikovalca, poraja sledeče vprašanje.  Ali bo razumel vaše želje in jih tudi upošteval? A brez strahu, predhodno notranje oblikovanje vam lahko prihrani številne nevšečnosti. Hkrati vam interier predlaga številne rešitve, na katere sploh ne bi pomislili. Prav iz tega razloga je lahko delo z notranjim oblikovalcem lahko zelo prijetna odločitev za vas.


Najboljši arhitekti za notranje oblikovanje v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih arhitektov za notranje oblikovanje

Loading

celoten seznam arhitektov >

Če menite, da vam ljubi arhitekt notranjega oblikovanja manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


ARHI-TURA d.o.o., Aleksander Vujović s.p., MAJOMA – Josip MATEŠIČ & Partner d.n.o., PETRA PAŠKULIN – SAMOZAPOSLENA V KULTURI, ARHITEKTKA, ARHICENTER d.o.o., AGENCIJA 3000 d.o.o., ProAmbient d.o.o., DOMVISION, Robert Rogelj s.p., EDH, Katja Gale, s.p., HABITARE, ATELJE ZA NOTRANJO OPREMO IN INŽENIRING D.O.O., KLAJDER ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU, D.O.O., ANDREJ KREGAR – SAMOZAPOSLENI V KULTURI, ARHITEKT IN OBLIKOVALEC,  MIHA VEHOVAR S.P., ML ARHITEKTURA, MAJA LAURENCE – ARHITEKTKA,…


ARHITEKTI za notranje oblikovanje se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


…BAZAARHITEKTURA D.O.O., HAFNER ARHITEKTI d.o.o., INVESTICIJSKA DRUŽBA d.o.o., Eho Projekt d.o.o., Arhideja Irmina Klenovšek s.p., ARHILINE STUDIO, NINA BOGDANOVIĆ TASIĆ S.P., ARHIMODUL, ARHITEKTURA, OBLIKOVANJE, SVETOVANJE, NINA GRM S.P., CANDEO D.O.O., STUDIO PORTIKUS SAŠA VOVK S.P., Kreatif d.o.o., OFIS ARHITEKTI D.O.O., DAMJAN BRADAČ S.P., ELEMENT-ARE d.o.o., Podjetje BP2 d.o.o. so lahko ponudniki, ki vam pomagajo pri dobrem počutju v vaših prostorih. Številne izkušnje in premišljenost pri izbiri stila, barv in postavitvi pohištva ter z njimi povezanimi izzivi pa je ta, ki vam pomaga pri pravem vzdušju in pozitivni energiji v vašem prostoru.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Notranje oblikovanje in interier: Trendi in ideje

Z vsakim novim letom prihajajo tudi novi trendi notranjega oblikovanja in modrosti, o katerih morate razmisliti, da boste lahko svoj dom samozavestno in enostavno posodobili. Nedavno so bili precej v trendu klasični slogi in ideje, a tokrat opažamo, da je novo leto s seboj prineslo tudi nekaj fantastičnih trendov oblikovanja doma, ki bodo popestrili vaš dom. Sledeči trendi vam bodo pomagali, kako oblikovati in okrasiti svoj prostor ne glede na velikost in vaš proračun. Med njimi boste lahko prepoznali tudi nekaj trajnih favoritov, ki verjetno nikoli ne bodo zastareli. Da se boste z notranjim oblikovalcem res dobro ujeli, preverite še več pri nasvetih, ki smo jih pripravili za vas.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Interier v kuhinji 

Vintage stil – še vedno prisoten v našem svetu, kamorkoli se ozremo, še posebej kot gre za trende v domovih. Kar lahko opazimo v modernih domovih, so izsledki iz 1800-ih in zgodnjih 1900-ih, kot so stol, vreteno, malenkosti, ki nas povrnejo nazaj v čas. A pazite, da z njimi ne pretiravate – običajno se v prostoru pojavi le kos ali največ dva iz tega stila.

kuhinja trend
Še vedno je zelo moderen vintage stil, ki ga lahko najdemo v številnih elementih našega doma.

Cvetlični vzorci

Če vas misel na ozadje s pridihom cvetlic močno pritegne, je leto 2020 ravno pravšnje leto za vas, da z njihovo moderno posodobitvijo popestrite svoje notranje prostore. Nasvet za vse, ki vam je ta ideja še posebej privlačna: cvetlični vzorci so še posebej odlična dobra izbira v kopalnicah in predprostorih.

cvetlični vzorci
Leto 2020 so preplavili cvetlični vzorci,

Interier v dnevni sobi – visokokontrastni dekor

Visokokontrastni dekor je trenutno na vrhu –  kar pomeni, da če ste si svoj dom vedno želeli prebarvati v temnejše barve in jih popestriti s kontrastnimi, je sedaj pravi čas, da naredite to drzno potezo. Izgleda dobro, kajne?

notranje oblikovanje
Ljubitelji kontrastnih vzorcev boste lahko prišli na svoj račun – to leto je polno temno-svetlih kombinacij.

Zaobljene sedežne garniture

Ta trend urejanja doma 2020 vas bo popeljal nekaj desetletij nazaj. Ukrivljene sedežne garniture so priljubljeno in elegantno pohištvo, ki vam omogoča, da ustvarite edinstvene, udobne in moderne oblike dnevnih sob v okroglih in pravokotnih bivalnih prostorih. Ukrivljene sedežne garniture se lahko uporabljajo za okrasitev velikih in majhnih dnevnih sob, družinskih sob in hišnih gledališč. Prinašajo svež občutek modernim dizajnom dnevnih sob in ustvarjajo avanturističen, sodoben in nenavaden videz, obenem pa poosebljajo življenjske prostore in oblikujejo prijetne in vabljive prostore.

notranje oblikovanje
Sedežne garniture so zamenjali ostri in ravni robovi, sedaj so v ospredju lepo zaobljene krivine.

Maksimalizem

Zdi se, da je v svetu notranjosti za vedno zavladal minimalističen dizajn. Toda vsi znaki kažejo na odmik od čiste, gole notranjosti proti bolj neokusnemu dekorju. Govorimo o številnih vzorcih, vseh drznih barvah in neusklajenih kosih pohištva, ki prav s tem težijo k prefinjenosti.

maksimalizem
Minimalizem ni več tako priljubljen, vrača se tudi maksimalizem, ki povrne barvitost v naš dom.

Interier v kopalnici – prostostoječe kadi

Potrebujete svežo kopalniško idejo? Poskusite razkošno samostoječo kad. Ste vedeli, da je pri preurejanju svojega doma kar 50 % ljudi odločilo za preoblikovanje svoje kopalnice, natančneje s prostostoječo obliko kopalne kadi?

kopalniški interier
Kopalnice vedno bolj preplavljajo trendi, kot so samostoječe omarice in kopalne kadi.

Trajnostni materiali

Medtem ko družba gravitira k bolj prijaznim življenjskim slogom, so ljudje bolj ekološko osveščeni in večji ekološki poznavalci kot kdaj koli prej. V skladu s tem trajnost postaja vse pomembnejša, zato se pri odločitvah pri pohištvu čedalje pogosteje pojavlja tudi etična sestavina. To se predvsem  kaže tudi v celotni oblikovni občutljivosti in želji po vnosu toplih, zemeljskih elementov v bivalne prostore.

trajnostni materiali
Naravno in ekološko – trend, ki v ospredje prihaja prav v vseh panogah našega življenja.

Interier v spalnici – postelje z baldahinom

Zdaj je čas, da se uresničite vse vaše sanjske želje o postelji kot v pravljici. S posteljnim baldahinom si lahko naredite pravo romantično zatočišče  Postelje ni treba več okraševati v težke tkanine in s številnimi vzglavniki. Iz preteklosti se vračajo različice, izdelane iz akrilnih, kovinskih in elegantnih oblazinjenih okvirjev.

postelje z baldahinom
Postelja kot v pravljici – to leto obožuje razkošje v spalnici.

Še vedno je »in« PINK

Nazadnje, ko ste želeli oblikovati svojo sobo v rožnatem stilu, ste bili verjetno stari približno 9. Nato se jo izogibate na veliko, a po desetletju ali dveh, se roza zagotovo vrne! Obstaja pa nekaj pravil za obvladovanje te nežne barve. Najprej se izogibajte vsemu, kar vas nejasno spominja na barvo, ki bi jo nosila Barbie – bleščice, sijaj, kontrast …in ohranite robove mat barve.

pink
Za vse, ki ste vedno oboževali, ali ponovno obožujete roza barvo – privoščite si.


Pogosta vprašanja in odgovori glede notranjega oblikovanja

Odločam se za prenovo svojega doma, a nisem prepričan ali potrebujem notranjega oblikovalca ali pa arhitekta?

To je pogosto vprašanje. Običajno ima notranji oblikovalec znanje in strokovno izobrazbo za oblikovanje in načrtovanje že obstoječih in novih prostorov – in poda tudi nasvete glede osvetlitve in električnih načrtov in tudi talnih oblog, pultov, ploščic, barv za barvanje, obdelave sten in oken, pa tudi vodovoda, aparatov, omar in opreme, če naštejemo le nekaj njegovih nalog, ki jih lahko opravlja. V primeru, da vaš projekt vključuje spreminjanje konstrukcijskih nosilnih sten ali dodajanje prostornine, bo arhitekt vsekakor moral biti del vaše ekipe. Zagotovil bo potrebne skice in strukturne izračune, ki so zahtevani v skladu z gradbenimi predpisi.

notranja ureditev
Za popolno notranjo ureditev vam priporočamo usklajeno mnenje arhitekta in tudi notranjega oblikovalca.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Ali lahko za notranje oblikovanje vključim nekaj svojih najljubših kosov pohištva ali dodatkov?

Vsekakor! Zelo zanimivo je, ko svoje posebne kose vključite v vaš končni dizajn.

Po resnici povedano, ne vem, kakšen je moj želeni slog ali kako ga artikulirati, ali naj še vedno sodelujem z notranjim oblikovalcem?

Ta negotovost se pogosto pojavi pri naših strankah. Seveda ima vsak ponudnik svoj t.i. ocenjevalni sistem, s katerim lahko ugotovi, katere barve, teksture, slike, oblike, zaključki in občutki odmevajo z vami. Prav iz tega razloga se ponudnik z vami večkrat sestane in dogovori o vaših potrebah in željah, ki jih nato oblikuje v dizajn. Tako vam lahko pravi ponudnik pomaga ustvariti prostor, ki res odraža vašo osebnost in ne le replike sloga, ki je sicer videti profesionalno narejeno, a popolnoma neosebno za vas.

V kateri fazi se odločim za notranjega oblikovalca?

Radi pomagamo ustvariti prvotno vizijo prostora, zato več časa ko bomo lahko prisotni pri vašem projektu in spoznali vaše želje, lažje bomo lahko te želje upodobili v oblikovanju.

Kako se pripravim na svoje prvo posvetovanje z notranjim oblikovalcem?

Da bi nam pomagali ustvariti lepo in funkcionalno notranjo ureditev za vas, predlagamo, da pripravite vizualno datoteko slik ali predmetov, ki zajamejo občutek, barve, teksture in funkcionalnost tistega, kar vam je všeč in želite dodati v svoj prostor. Tako bo ponudnik lažje razumel vaše želje in oblikovali vaše edinstveno okolje. Zabavajte se z zbiranjem teh fotografij, vedoč, da bojo dragoceno orodje za vašega notranjega oblikovalca.  Hkrati je tudi potrebno premišljeno pretehtati vaš projektni proračun, da kasneje ne izgubljate časa in energije s predlogi, ki jih ni možno realizirati. Lahko si preberite tudi, s katerimi izzivi pri prenovi so se soočali drugi.

Kontaktirajte preverjene arhitekte za notranje oblikovanje (ponudbe / cene)
Notranje oblikovanje: Cena, ideje, trendi in preverjeni arhitekti

  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 1 Povprečje: 5]