Zakaj finger food catering?

(Pre)Velikokrat se sprašujemo kako sprejeti in na začetku postreči goste. Klasične zgodbe posedanja za mizo, kjer nas že čaka narezek so odšle v pozabo. Danes ob sprejemu in srečanju z našimi povabljenci, še posebej če je to po dolgem času, želimo najprej vzpostaviti pristen stik. To pravimo s stiskom rok oziroma z objemom, če smo si z osebo bližje. Nato sledi izmenjava daril in odlaganje torbic in jaken in razne osebne prtljage. Šele nato pride na vrsto sprejem. Najprej s penino ali z aperitivom. Ko si ljudje nekoliko oddahnejo lahko pričnemo z nevsiljivo postrežbo. Če želimo, da se ljudje prosto gibljejo po prostoru in so neobremenjeni z uradnim posedanjem, potem je finger food hrana zelo dobrodošla.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Finger food catering primer
Finger food je lahko malodane vseh oblik, okusov in velikosti.

Finger food je lahko:

 • mrzla ali topla hrana,
 • meso, riba, vegi ali vegansko,
 • porcije so lahko čisto mini, srednje ali konkretne,
 • lahko je samo za sprejem ali pa za celotno pogostitev od sprejema preko glavne jedi do sladice.

Oprema za kulinarično inštalacijo hrane je običajno za enkratno uporabo,  lahko tudi iz zelo posebnih in iz različnih trajnih materialov. Če želimo poenostaviti lahko suhe jedi (finger food) damo v cup cake ali muffin papirnate modele in jih postrežemo na pladnjih.

Preverite tudi: POROČNA VABILA, SEDEŽNI RED, MENI IN ZAHVALA – VSE, KAR MORATE VEDETI

Način postrežbe ne predstavlja veliko dela ampak zgolj neopazno pospravljanje. Prav nasprotno pa je sama priprava hrane. Medtem ko narezek naredimo zelo na hitro, pri tovrstnih grižljajih (finger food) potrebujemo veliko več časa. Posamezen grižljaj ni sestavljen iz velike količine hrane, je pa pomembno, da so te surovine čim bolj ekološke, kakovostne, avtentične, barvno raznolike in čudovito likovno sestavljene skupaj. Pri sestavljanju finger food-a se ukvarjamo s kombiniranjem, rezanjem, zlaganjem, mazanjem in umetniškim ustvarjanjem. Grižljaji morajo biti sočni, hrustljavi, sveži in veliki v razmerju do velikosti porcije in načina postrežbe.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

>> brezplačno / pdf / download <<

Zaradi zapisanega predlagam, da se odločite za finger food način postrežbe in to delo zaupate profesionalcu. Vam bo preostalo veliko časa za druženje s prijatelji, znanci in sorodniki. Z različnimi grižljaji boste lahko okusili različne kombinacije živil. Na koncu boste ugotovili, da vas je to nekaj malega hrane v bistvu zasitilo in da se v bistvu počutite lahkotno. Nad samim sistemom prehranjevanja boste zagotovo navdušeni in se boste pridružili množici ljudi, ki v tem že uživajo.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov


  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 0 Povprečje: 0]