Vegetarijanska poroka – ostanite zvesti svojemu načinu življenja

ocena bralcev
0 od 0

Vegetarijanstvo je v zadnjih letih v porastu. Raziskave namreč kažejo, da se za prenehanje uživanja mesa odloča vedno več ljudi, s tem pa tudi narašča število porok, ki mesa ne vsebujejo. Marsikateri mesojedec, se ob tej misli zgrozi, saj večina ljudi ne ve, da je tudi vegetarijanska poroka možna, brezmesna hrana pa je lahko povzdignjena na restavracijski nivo. Če ste torej vegetarijanci, naj izdelava poročnega menija ne bo vaša nočna mora. Ravno obratno. Izbira menija je lahko preprosta in okusna, najem pravega cateringa pa vam bo pomagal, da se boste na poroki sprostili in pozabili na neprimerne opazke nekaterih mesojedcev.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih catering ponudnikov.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Vsakdo izmed vas pozna koga, ki mesa ne uživa, tako da se izdelavi vegetarijanskega menija na poroki skoraj ne morete izogniti. Če torej pripravljate povsem, ali le delno vegetarijansko poroko, vam predstavljamo nekaj idej, s pomočjo katerih bo vegetarijanska poroka za vas pravi uspeh.

Vegetarijanska poroka naj vam predstavlja izziv
Vegetarijanska poroka naj vam predstavlja izziv

Najemite profesionalen catering servis

Dober catering servis vam bo pomagal, da vaši vegetarijanski gostje ne bodo spregledani. Pripravili bodo namreč popolne jedi, ki jih bodo oboževali tudi mesojedci. Ne bojte se razmišljati izven okvirjev, še posebej, če sami niste vegetarijanci. Po vsej verjetnosti namreč poznate le nekaj odstotkov jedi, ki jih je možno pripraviti brez mesa. Dober meni je ključen za dobro počutje vseh vaših gostov.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANEROstanite to, kar ste

Misel, da bo oseba, ki je sama vegetarijanka, na svoji lastni poroki stregla meso, je skoraj absurdna. Vseeno pa veliko vegetarijancev to naredi zaradi počutja gostov. Ker se ob poroki vsake posebnosti doplačajo, je pomembno, da si postavite vprašanje: boste pri postrežbi gledali nase in na svoja prepričanja, ali boste dovolili, da prevladajo želje gostov. Odločitev je seveda vaša. Mnogi mladoporočenci namreč mislijo, da se bo o poroki govorilo z negativnim prizvokom, če gostje ne bodo dobili klasičnega dunajskega zrezka in krompirčka. Zapomnite si – če vas imajo povabljenci zares radi, bodo brez slabe vesti lahko prenesli dan brez mesa. Catering servisi v zadnjem času ponujajo veliko izbiro vegetarijanskih jedi, neznana pa jim ni niti popolnoma vegetarijanska poroka.

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.

Primeri jedi na temo vegetarijanska poroka

Za hladno predjed lahko izberete razne obložene kruhke z avokadom, mladim sirom, papriko, paradižnikom ali zeliščnimi namazi ter namazom iz jajčevca. Lahko postrežete solate na sto različnih načinov, na primer s mozzarello, olivami in baziliko.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Kot toplo predjed postrezite juho s pomarančo, paradižnikovo juho ali juho iz vodne kreše. Dobra izbira je tudi vegetarijanska mineštra z zelenjavo in žiti. Tudi mladi sir na žaru z zelenjavo in rižota z gobami ter ocvrto koruzo, bosta pustila poseben vtis. Okusi bodo za večino gostov novi, zato vegetarijanska poroka predstavlja izziv za vsak catering servis.

{yoast-keyword}
Vegetarijanska poroka naj vsebuje meni, ki bo goste šokiral

Za glavno jed obstaja nešteto možnosti in pripravkov, zato vam predstavljamo le nekaj takih, ki jih gostje gotovo ne bodo pričakovali. Pripravite riž z zelenjavo in omako iz gob, zelenjavno rižoto, bučno pito, zelenjavno lazanjo, zelenjavne ražnjiče, avokadove žepke, špinačne mafine s paradižniki sušenimi na soncu ali ocvrto polento z omako iz špargljev. Izbira je neskončna, catering servis pa vam bo pri izbiri jedi za vegetarijansko poroko pomagal.

Catering servis naj vam predstavi svojo ponudbo

Pri izbiri sladice si dajte duška. Gostom postrezite jabolčno pito s smetano, jagodni ali kavni tiramisu, domač sladoled ali mandljevo-čokoladno tortico z malinovim prelivom. Dobra izbira je tudi sadni sorbet, ki bo vrhunskemu vegetarijanskemu meniju, dodal piko na i.

Vegetarijanska poroka je lahko veliko več, kot kuhane testenine, pečen krompir in zelenjavna solata. Pustite domišljiji prosto pot, za postrežbo pa izberite enega od naših strokovnjakov na omisli.si/catering, ki vam bo prihranil marsikatero skrb.
ocena bralcev
0 od 0