Poročni meni – kako pripraviti nepozabno pojedino?

V poletnem času se vedno več zaljubljencev odloči, da si bodo svojo zvestobo prisegli z usodnim da. V navalu navdušenja pa med zaroko redkokdo pomisli na vse odločitve, ki jih pričakujejo med pripravami na posebni dan. Veliko vprašanj se pojavi glede poročne obleke, seznama povabljencev, pričesk, ličil, poročnih prstanov … Največjo odgovornost pa, čeprav na prvi pogled trivialen, predstavlja poročni meni. Kako sestaviti takšnega, da bo ustrezal vsem? Naj vam zaupamo, da takšen meni ne obstaja – venomer se bodo našli primerki, katerim ne bo všeč hrana, poročni prostor ali izbrana glasba.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING ZA POROČNI MENI?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV ZA POROČNI MENI(LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Poroka je vsekakor vajin dan, kar pomeni, da najprej izberete hrano, ki ustreza vama in se šele nato obremenjujeta s potrebami in željami ostalih (kljub temu je večji del pozornosti zagotovo treba nameniti povabljencem s posebnimi prehranskimi potrebami – ti pa vam naj ob potrditvi prihoda vendarle sporočijo svoje zdravstvene zahteve).

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Kako torej sestaviti poročni meni?

Vsaka odločitev, povezana pripravami na poroko, pa naj bo to število gostov, sedežni red, izbir glasbe in seveda menija, zahteva svojo ceno. Z določenim proračunom vas stroški ne bodo zmedli in lažje boste sledili celotnemu dogajanju. Pomembno vlogo pri sestavi menija (predvsem poročnega!) igra pravočasnost. Catering službo je pametno poiskati več mesecev vnaprej, najbolje eno leto. Tako imate zagotovlje

Naj jedi (in poročni meni) nahranijo tudi oči

Pri izbiri catering službe bodite pozorni ne le na okus, ampak tudi na prezentacijo. Hrana, ki navduši že oči povabljencev, vam zagotavlja skorajda polovični uspeh. Poročni meni lahko goste s svojim izgledom na prvi pogled navduši, a s povprečnimi jedmi, ki spominjajo na tipično nedeljsko kosilo pri babici, ne bo dosegel želenega učinka. Bodite torej kreativni! Z najeto catering službo pretehtajte vse možne opcije – morda pripravljata tematsko poroko, v katero bi lahko vključila poseben način serviranja hrane? Obstaja namreč nešteto načinov, s katerimi lahko vizualni izgled jedi spremenite v pravo atrakcijo večera. Četudi pripravljeno porcijo sestavlja običajen telečji zrezek s pire krompirjem, jo lahko izkušena catering služba spremeni v gurmanski izdelek.

Čeprav se profesionalno oblikovanje poročnega menija zdi povsem nepomembno, pa lahko celotnemu sprejemu doda poseben čar. Za izjemno nizko ceno je možno zaposliti izkušenega oblikovalca – ta bo po vaši želji oblikoval vajin poročni meni. Seveda mu ne pustita prostih rok! Zarišita mu idejo, predlagajta barve, ki se bodo ujemale s temo vajinega večera, priskrbita mu jedilni list.

Poročni meni naj bo oblikovan po vajinih željah
Poročni meni naj bo oblikovan po vajinih željah

Kdor riskira, včasih ne profitira

Zagotovo si želita, da gostje vajino poroko pomnijo – a ne zaradi napačnih razlogov! Dobro razmislita, preden v poročni meni vključita meso na bolj surovi strani, flambiranje ali pretirano pekoče predjedi. Tudi zahtevnejše, tradicionalne jedi, kot je na primer suši, naj pripravljajo izkušeni strokovnjaki. Amatersko pripravljene jedi lahko povzročijo ne le dvigovanje nosov povabljencev, temveč tudi zastrupitev s hrano ali opekline tretje stopnje.

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.

Ne varčujte s porcijami!

Proračun, ki ga določite pred izdelavo menija, je osnova, na katero se opirate pri nadaljnjih korakih – predvsem pri količini hrane. Četudi pripravljate samopostrežni bife, catering službi podajte kolikor je možno natančno število povabljencev. Premalo hrane je zagotovo najlažji način, s katerim boste razočarali goste in pustili slab vtis. Izkušeni delavci v cateringu navadno prinesejo vsaj 10 odstotkov odvečnih živil, s katerimi pripravljajo jedi na vajinem jedilnem listu, a se na ta majhni delež ni pametno zanašati. Ta je namreč namenjen neprijetnim presenečenjem (napake pri kuhi, padec pladnjev s hrano …).

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

V obzir je potrebno vzeti prehranske omejitve

V povabilo za goste vključite tudi prošnjo, naj vam ob potrditvi sporočijo tudi morebitne prehranske omejitve – teh je namreč ogromno. Od občutljivosti na gluten, do občutljivosti na laktozo, od vegetarijanstva do veganstva, pa vse do neštetih prehranskih alergij – izbrano catering službo pravočasno obvestite o različnih variacijah obrokov. Zagotovo ne bodo preveč zadovoljni, če jim med strežbo glavne jedi sporočite, da vaša sestrična ne je mesa.

Zagotovo ne boste zgrešili z lokalnimi in svežimi sestavinami. Z njimi se odlični kuharji pogosto poslužujejo in okoli njih oblikujejo menije glede na trenutno sezono. Vaša najljubša poletna paradižnikova omaka, na primer, v januarju ne bo tako sočna in polna okusa, ravno zato pa testenine z bogato paradižnikovo omako ponujajo odlično alternativo. Zato gostince povprašajte glede svežih živil v času vaše poroke in poročni meni sestavite s pomočjo teh informacij.

Naj si povabljenci poroko zapomnijo tudi po odlični kulinariki
Naj si povabljenci poroko zapomnijo tudi po odlični kulinariki

PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov


  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 0 Povprečje: 0]