Katero začimbo najraje uporabljate?

Čeprav mogoče ni vaša najljubša, je poper poleg soli najpogosteje uporabljena začimba v vsakem gospodinjstvu.

Poper kot ena izmed najstarejših začimb izvira iz Indije. Poznamo ga več vrst, v kulinariki pa ga uporabljamo kot cel suh poper, mleto začimbo ali vloženega (zeleni poper), ki je med drugim odlična sestavina za omako h govejemu steaku.

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

Pisan poper (vir: S.M.I.L.E. & G.O.)

Kaj predlagamo?

Naš predlog: uporabljajte sveže mletega ali ga zdrobite v možnarju, po čemer je okus intenzivnejši in polnejši.

Dodajamo še en recept za aromatično sol s poprom:

Aromatična sol s poprom

Potrebujemo:
2 žlici soli
1 žlico pisanega celega popra.

Poper zdrobimo v možnarju ali zmeljemo v mlinčku (če nimamo te možnosti, uporabimo mlet poper, ki pa ne bo tako aromatičen). V ponvici (uporabite takšno brez teflonskega premaza) segrevamo poper in sol na srednjem ognju. Mešanica je gotova, ko se sol rahlo obarva sivo, iz popra se rahlo pokadi in začimba odda svojo aromo. Mešanico pustimo, da se ohladi. Najintenzivnejša je sveže pripravljena, lahko pa jo tudi shranite in porabljate sproti.

Mešanica se najbolje poda k mehko kuhanemu jajcu ali k pečenemu mesu (predvsem svinjini), lahko pa jo uporabimo tudi kot posip za pečene/ocvrte perutničke.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 0 Povprečje: 0]