7 ključnih stvari, na katere morate biti pozorni, ko najemate catering

Najpomembnejši izziv dobrega cateringa je kvaliteta hrane, nič manj pomembni dejavniki najema pa niso dobro predvidevanje in kalkulacija ter odnos s ponudnikom catering storitve. Konkurenca je visoka, zato izbirajte pametno. Spodaj je nekaj namigov, ki vam bodo prišli prav, ko boste v procesu izbiranja najboljšega catering ponudnika za vaš dogodek.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov

> Preverite tudi: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji (+ catering cenik)?

1. Prepričajte se o kakovosti hrane

Osnova vsakega cateringa je dobra hrana. Tudi če je prostor najlepše urejen in so pogrinjki pripravljeni res prikupno, ne boste zadovoljni, če bo hrana zanič (nezadovoljni bodo tudi potencialne stranke – gostje). Pred naročilom se natančneje pozanimajte o okusu in kvaliteti hrane, ali so meniji primerni za posamezne priložnosti in kako drugi ocenjujejo izpeljavo cateringa na podlagi lastnih izkušenj.

2. Je ponudnik v skladu s HACCP standardom?

Organizatorji cateringa vam morajo prav tako zagotoviti, da bo strežba v skladu s HACCP standardom.

3. Kakšni bodo meniji in postrežba?

Ponudniki cateringa morajo biti pripravljeni skupaj z vami ustvariti ustrezen meni. Dober in preverjen ponudnik vam bo znal svetovati, se z vami pogajati, vas prepričati o morebitnih boljših rešitvah, kot ste si jih zamislili, hkrati pa vam bo znal podrobneje predstaviti podrobnosti izvedbe celotnega cateringa. Zagotoviti vam mora vrhunsko postrežbo in časovno prilagodljivost.

Poslušnost in prilagodljivost naj bosta visoko na lestvici, ko izbirate med kandidati. Ne želite si namreč, da bi se na vašem krožniku znašla svinjina, kljub temu da večina gostov zaradi verskih razlogov tega ne je. Skoraj vedno se med gosti najdejo tudi takšni z alergijami ali kakšnimi drugimi težavami in prav je, da so vsi primerno preskrbljeni.

Člani ekipe catering podjetja morajo biti proaktivni, prijazni in entuziastični glede opravljanja svojih storitev, če si želijo dobro opraviti svoje delo. Pri vrhunskih ponudnikih takšnih nihanj niti ne boste opazili, raje pa se ognite takšnim, ki že na prvem sestanku jamrajo o težavah podjetja.

Preverite lahko tudi forum.4. Pridejo v vaše konce?

Slovenija je sicer majhna, ni pa tako majhna, da bi se lokalni gostilni s Kopra splačali streći v prekmurju. V vaše povpraševanje vključite podatke o točni lokaciji vašega dogodka, tudi če je catering ponudnik iz istega mesta.

5. Kako se bo odvijala catering strežba na dogodku?

Fino je, da ste seznanjeni z izvedbo pogostitve, saj se vaše aktivnosti na dogodku prepletajo s storitvami catering osebja. Dober ponudnik vam bo znal natančno opredeliti podrobnosti glede časovnega plana, postavitve, nalog personala in vas s tem prepričal, da bo dogodek potekal tako, kot ste si ga zamislili.

6. Kolikšna bo cena za cateing?

Nestalnost cen je eden tipičnih elementov catering posla. Nekatera naročila so večja, nekatera manjša, variira število gostov, kot tudi število menijev na posameznem dogodku. Zato je tudi končni obračun vedno različen. Za dobro primerjavo o cenah catering storitev se pozanimajte vnaprej, pri večih ponudnikih, da bi našli tisto, kar vam najbolj ustreza.

7. Ali catering ponudnik poskrbi za aranžma?

Pogosto imajo catering ponudniki poleg dobre prezentacije hrane opravka tudi z dekoracijami prostora ter pripravami aranžmajev. Ko boste naslednjič udeleženec kakšnega dogodka bodite pozorni na to, kaj vam je všeč in kaj ne. Na podlagi vtisa in vaših pričakovanj boste takoj vedeli ali je to prava izbira za vaš naslednji dogodek.


Preberite še: Teden restavracij

Če iščete catering, boste zdaj znali poslati takšno povpraševanje na Omisli.si/catering, ki vam bo 100% dostavilo rezultat, ki ga pričakujete in si ga zaslužite.


PRIPRAVLJENI NAJETI CATERING?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CATERING PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih catering ponudnikov


  NASVETI ZA VAŠ DOM

  Revija z idejami in analizami cen preverjenih izvajalcev za gradnjo in obnovo.

  VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA

  Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.
  Vprašajte brezplačno >

  Skupna ocena bralcev
  [Skupaj: 0 Povprečje: 0]

  Add a Comment

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja