fb

Lektoriranje

Lektoriranje besedil? Hitro povprašajte vse preverjene lektorje za lektoriranje besedil ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
309.750
povpraševanj strank
11.245
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za lektoriranje besedil

Preverjeni lektorji
Poceni lektoriranje Grega Rihtar s.p. - Logotip
Poceni lektoriranje Grega Rihtar s.p.
4,7
(11)
Lektoriranje besedil
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Lektoriranje vseh vrst besedil v slovenskem jeziku.
Preverjeni ponudnik Izbran že 15 krat

Opis

Vsako lektorsko storitev opravimo hitro, kakovostno in po izjemno ugodni ceni.

Moje ime je Grega in sem ustanovitelj podjetja Poceni lektoriranje Grega Rihtar s.p.

Nudimo vam visokokakovostne, hitre in cenovno ugodne storitve lektoriranja.

Naša ekipa izkušenih urednikov vam lahko pomaga pri vseh vrstah dokumentov: rokopisih, člankih, knjigah, diplomskih delih, disertacijah in drugih.

Že več kot 10 let si prizadevamo ponuditi najboljšo možno uporabniško izkušnjo.

Če potrebujete kakovostne storitve lektoriranja - nas kontaktirajte!

Reference

Različna ministrstva, državne inštitucije, fakultete, podjetja s področja časopisne in založniške dejavnosti ter več kot 3000 lektoriranih diplomskih nalog, magistrskih nalog in doktorskih disertacij.

Kako smo drugačni

Nudimo visoko kakovost lektoriranja po izjemno ugodni ceni.

Kontakt
Pokliči
Storitve
Lektoriranje besedil (Slovnično preverjanje besedila, Lektoriranje diplomskih nalog / magistrskih nalog in doktorskih disertacij, Lektoriranje (splošno))
Lokacija
Kamnik
Storitve opravljamo po celotni Sloveniji:
Ajdovščina, Ankaran, Apače, Beltinci, Benedikt, Bistrica ob Sotli, Bled, Borovnica, Bovec, Braslovče, Brežice, Cankova, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Cerkvenjak, Cirkulane, Črenšovci, Črna na Koroškem, Črnomelj, Destrnik, Divača, Dobrna, Dobrovnik, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Domžale, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grad, Grosuplje, Hodoš, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Izola, Jesenice, Juršinci, Kamnik, Kidričevo, Kobarid, Kobilje, Komen, Komenda, Koper, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kozje, Kočevje, Kranj, Kranjska Gora, Križevci, Krško, Kuzma, Laško, Lenart v Slovenskih goricah, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Luče, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Medvode, Mengeš, Metlika, Mežica, Miklavž na Dravskem polju, Mirna, Mirna Peč, Mislinja, Moravske Toplice, Moravče, Mozirje, Murska Sobota, Muta, Naklo, Nazarje, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Oplotnica, Ormož, Osilnica, Pesnica, Piran, Pivka, Podlehnik, Podvelka, Podčetrtek, Poljčane, Polzela, Postojna, Prebold, Preddvor, Prevalje, Ptuj, Puconci, Radenci, Radeče, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Rečica ob Savinji, Ribnica, Ribnica na Pohorju, Rogatec, Rogaška Slatina, Rogašovci, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sodražica, Solčava, Središče ob Dravi, Starše, Straža, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Šalovci, Šempeter pri Gorici, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Šenčur, Škocjan, Škofja Loka, Škofljica, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Šoštanj, Štore, Tabor, Tišina, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Trnovska vas, Trzin, Tržič, Turnišče, Velenje, Velika Polana, Velike Lašče, Veržej, Videm, Vipava, Vitanje, Višnja Gora, Vodice, Vojnik, Vransko, Vrhnika, Vuzenica, Zagorje ob Savi, Zavrč, Zreče, Žalec, Železniki, Žetale, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 4,7 od 11 uporabnikov.
Prijaznost:
[5,0]
Razmerje cena/kvaliteta:
[4,6]
Kvaliteta storitve:
[4,6]
Hitrost in odzivnost:
[5,0]
 • Century21 S. 08. Nov. 2023
 • Preverjena ocena

Preporočamo! Ful so hitri in zanesljivi!

 • Luka D. 07. Nov. 2023
 • Preverjena ocena

zelo odziven, hiter ponudnik. nalogo opravi odlično in zelo poceni.

 • David S. 11. Okt. 2023
 • Preverjena ocena

Hitro in zanesljivo

 • Luka H. 12. Sep. 2023
 • Preverjena ocena

Izredno hitro in kvalitetno ter z res lepo ceno.

 • Urška V. 25. Jun. 2016

Glede na to, da sem plačala 66 € za lektoriranje sem pričakovala brezhibno popravljeno diplomsko nalogo, ki jo lahko dam še samo v vezavo, ko pa sem jo še enkrat pregledala, pa sem našla še veliko napak, ki sem jih sama popravila.
Ste zelo prijazni ampak sem malo razočarana...

 • Boštjan L. 23. Jun. 2016

Kvalitetno in v roku narejeno. Zelo prilagodljiv gospod in se drži dogovora. Tudi cenovno konkurenčen. Priporočam.

 • Ines C. 23. Jun. 2016

Odzval se je v roku par ur, ter lektoriral v dnevu in pol. Hvala še 1x.

 • Primož M. 22. Jun. 2016

Nimam kaj pripomniti. Odzivnost in profesionalnost na prvem mestu.
KAPO DOL :)

 • Andreja G. 22. Jun. 2016

Pozitivno presenecena na prijaznost,strokovnost glede postopka pri lektoriranju.Vse najboljse.

 • Anamarija K. 22. Jun. 2016

Izdelano hitro, natančno in korektno in cenovno zelo ugodno.

 • Peter K. 22. Jun. 2016

Stranka je delo opravila hitro, zelo kakovostno in na visokem nivoju. Skratka, vse v skladu z željami in pričakovanji. Zelo priporočam vsakomur.

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za lektoriranje besedil je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2024. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za lektoriranje besedil in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za lektoriranje besedil

Kaj je lektoriranje?

Lektoriranje je proces pregledovanja in popravljanja besedil, ki se izvaja pred objavo ali uporabo besedila. Namen lektoriranja je preveriti pravopisne, slovnične in slogovne napake ter zagotoviti, da je besedilo jasno in razumljivo za bralca. Lektoriranje je pomemben korak pri pripravi kakovostnega in profesionalnega besedila, saj lahko celo najmanjša napaka vpliva na verodostojnost in učinkovitost sporočila.

Med ključne korake lektoriranja spadajo:

Prvo branje: z namenom pridobivanja površnega vpogleda v besedilo.

Drugo branje: z namenom iskanja slovničnih, pravopisnih in slogovnih napak.

Tretje branje: s fokusom na ugotavljanju smiselnosti ter konteksta besedila.

Pri lektoriranju se popravljajo različne vrste napak. Med najpogostejše spadajo:

Pravopisne napake (na primer "krasa" namesto "krtača").

Slovnične napake (na primer nepravilna uporaba pomišljaja).

Sintaktične napake (na primer nepravilna postavitev vejice).

Stilistične napake (na primer preveč kompleksna struktura stavka).

Lektoriranje je ključno za izboljšanje jasnosti, natančnosti in berljivosti besedila. Lektorirano besedilo pomaga izboljšati verodostojnost besedila ter omogočiti boljše razumevanje ciljne publike.

Nekaj uporabnih orodij za lektoriranje so:

Grammarly: orodje, ki preverja napake v pravopisu, slovnici in slogu.

Hemingway: orodje, ki pomaga izboljšati berljivost besedila.

ProWritingAid: orodje, ki preverja napake v pravopisu, slovnici in slogu ter ponuja orodja za izboljšanje stila besedila.

Priporočena praksa pri lektoriranju je, da se besedilo večkrat prebere ter da se pregleda vsak element besedila posebej, kot so naslovi, podnaslovi, uvodi in zaključki. Prav tako je priporočljivo, da se pregleda besedilo nekaj časa po njegovem pisanju in ga nato ponovno prebere. To omogoča odkrivanje morebitnih napak, ki jih morda nismo opazili med prvimi branjmi.

Katere so različne vrste lektoriranja?

Obstajajo različne vrste lektoriranja, med katerimi so najpogostejše: Lektoriranje pravopisnih napak: ta vrsta lektoriranja se osredotoča na popravljanje pravopisnih napak, kot so napačno napisane besede, ločila in črkovanje. Lektoriranje slovničnih napak: osredotoča se na pregledovanje skladenj, glagolskih časov in drugih slovničnih konstrukcij. Lektoriranje slogovnih napak: ta vrsta lektoriranja se ukvarja s preučevanjem besedilnega sloga in ga pomaga izboljšati, da bo besedilo bolj berljivo in privlačno za ciljno občinstvo. Lektoriranje vsebinskih napak: osredotoča se na preučevanje vsebine besedila in odpravljanje nejasnosti, nepopolnosti ali neskladnosti. Tehnično (strokovno) lektoriranje: se osredotoča na preverjanje in urejanje dokumentov, ki vsebujejo strokovno terminologijo, kot so znanstveni članki, strokovne publikacije itd.

Ali je lektoriranje diplomske naloge nujno v Sloveniji?

Da, lektoriranje diplomske naloge je običajna praksa v Sloveniji. Večina univerz in visokih šol v Sloveniji zahteva, da študenti pred oddajo diplomske naloge pridobijo potrdilo o lektoriranju. Namen lektoriranja je zagotoviti, da je besedilo brez slovničnih in pravopisnih napak ter ustreza akademskim standardom. Poleg tega lahko lektoriranje izboljša jasnost in preglednost besedila ter prispeva k boljši celostni oceni diplomske naloge.

Kateri so koraki lektoriranja?

Obstaja več korakov lektoriranja, ki se običajno izvajajo med urejanjem besedila. Ti koraki vključujejo: Prebiranje besedila: Preberite celotno besedilo, da bi dobili občutek za tok in strukturo. Bodite pozorni na napake pri črkovanju, slovnici, interpunkciji in slogu. Nadzorujte slovnico in pravopis: Preglejte besedilo in poiščite slovnične napake, kot so napačno uporabljeni glagoli ali samostalniki, zamenjave zaporedja besed in nepravilna uporaba časov. Prav tako preverite napake pri črkovanju, kot so napačno napisana imena, kraji in podjetja. Preverite skladnjo: Poskrbite, da so stavki jasni in tekoči. Osredotočite se na različne vidike skladnje, vključno z dolžino stavkov, zaporedjem besed in uporabo vejic. Poiščite ponovitve in nejasnosti: Preverite, ali ni ponovitve besed ali idej ter poudarite oz. odstranite nepotrebne besede in fraze. Poskrbite, da so ideje jasne, logične in dosledne skozi celotno besedilo. Preverite slog in ton: Poskrbite, da besedilo ustreza slogu in tonu vaše blagovne znamke ali namena besedila. Upoštevajte ciljno občinstvo in zagotovite, da bo besedilo doseglo svoj namen. Preberite znova: Preberite besedilo še enkrat, da bi se prepričali, da je brez napak. Osredotočite se na vsako posamezno besedo in stavke, da se izognete morebitnim napakam ali nejasnostim. Če želite zagotoviti najboljše rezultate, priporočamo, da uporabite večkratne preglede besedila in izkoristite svetovanje strokovnjaka za lektoriranje, ki vam lahko pomaga izboljšati kakovost vašega besedila in doseči vaše cilje.

Kakšne so prednosti lektoriranja?

Lektoriranje besedil ima številne prednosti, ki lahko izboljšajo učinkovitost in kakovost besedila. Izboljšana jasnost in razumljivost: Ena glavnih prednosti lektoriranja je, da pomaga izboljšati jasnost in razumljivost besedila. Lektoriranje omogoča prepoznavanje nejasnih izrazov, napačnega sloga pisanja ter gramatičnih in pravopisnih napak, ki lahko zmedejo bralca. S tem se zagotovi, da bo besedilo bolj učinkovito pri doseganju svojega namena in pri izražanju sporočila. Ohranjanje profesionalnosti: Besedilo, ki je polno napak, lahko daje vtis nepazljivosti in površnosti, kar lahko negativno vpliva na dojemanje avtorja ali organizacije. Profesionalno lektorirano besedilo pa izraža skrb za detajle in pozornost do kakovosti, kar pripomore k utrjevanju ugleda. Zagotavljanje pravilne rabe jezika: Lektoriranje besedil pomaga pri preverjanju pravilne rabe jezika, kar je še posebej pomembno pri prevodih ali pri poslovnih dokumentih, ki so namenjeni mednarodnim strankam. Korekcija tipkarskih napak: Lektoriranje pomaga pri odkrivanju tipkarskih napak, ki jih avtor morda ni opazil, ter odpravlja morebitne nelogičnosti v besedilu. Povečanje učinkovitosti in kakovosti pisanja: Lektoriranje lahko spodbuja avtorja k izboljšanju pisanja in ga uči pravilne rabe jezika ter sloga pisanja, kar lahko privede do boljše učinkovitosti in kakovosti pri pisanju.

Lektoriranje je proces pregledovanja besedila, s ciljem odpravljanja napak in izboljšanja njegove učinkovitosti ter kakovosti. Obstaja več prednosti lektoriranja, ki lahko koristijo različnim skupinam ljudi. Ena glavnih prednosti lektoriranja je, da pomaga izboljšati jasnost in razumljivost besedila. Lektoriranje omogoča prepoznavanje nejasnih izrazov, napačnega sloga pisanja ter gramatičnih in pravopisnih napak, ki lahko zmedejo bralca. S tem se zagotovi, da bo besedilo bolj učinkovito pri doseganju svojega namena in pri izražanju sporočila. Druga prednost lektoriranja je, da pomaga pri ohranjanju profesionalnosti in ugledu pisca ali organizacije. Besedilo, ki je polno napak, lahko daje vtis nepazljivosti in površnosti, kar lahko negativno vpliva na dojemanje avtorja ali organizacije. Profesionalno lektorirano besedilo pa izraža skrb za detajle in pozornost do kakovosti, kar pripomore k utrjevanju ugleda. Zato je pametno najeti profesionalnega lektorja, ki ima izkušnje na tem področju in pozna standardne prakse glede jezikovne rabe. Profesionalni lektor lahko pomaga prepoznati napake, ki jih laik ne bi opazil in zagotovi kakovostno lektorirano besedilo. Poleg tega lahko lektoriranje prihrani čas in energijo pri samem avtorju, ki se lahko osredotoči na druge naloge pisanja, medtem ko lektor opravi pregled besedila.

Katere so najpogostejše napake pri lektoriranju?

Pri lektoriranju se lahko pojavijo različne napake. Nekatere najpogostejše napake vključujejo: Gramatične napake - to so napake pri uporabi pravopisnih pravil, kot so nepravilna sklanjanja ali neustrezna rabo časov. Pravopisne napake - to so napake pri pravilnem pisanju besed, kot so napačni presledki, interpunkcija in ločila. Slovnične napake - to so napake pri tvorbi stavkov, kot so napačna oblika glagola ali prislovov. Stilistične napake - to so napake pri slogu pisanja, ki lahko vključujejo pretirano uporabo ponavljajočih se besed ali fraz, preveč kompleksne stavke, ali uporabo neprimernega žargona. Vsebinske napake - to so napake pri dejanski vsebini besedila, ki lahko vključujejo neresnične podatke, napačne reference ali neustrezno citiranje. Zato je zelo pomembno, da se besedilo pred objavo temeljito pregleda in popravi morebitne napake.

Ali lahko najamem lektorja za lektoriranje spletnih vsebin?

Absolutno! Obstaja veliko lektorjev, ki so specializirani za lektoriranje spletnih vsebin. Lahko uporabite spletne platforme, kot je Omisli.si, da najdete nekoga, ki se prilega vašim potrebam. Preverite tudi lokalne oglaševalske deske in oglase v vaši skupnosti, da boste našli nekoga, ki ima izkušnje z lektoriranjem spletnih vsebin. S tem boste zagotovili, da bodo vaše spletne vsebine natančne in profesionalne, kar bo izboljšalo vašo spletno prisotnost in privabilo več obiskovalcev.

Kako opravim lektoriranje za tisk?

Lektoriranje za tisk zahteva malo drugačen pristop kot lektoriranje spletnih vsebin. Tu je nekaj korakov, ki jih lahko uporabite pri lektoriranju za tisk: Preberite besedilo večkrat: Začnite z branjem besedila večkrat, da boste zagotovili, da ste zajeli vse napake. Če je mogoče, prosite za pomoč tudi drugega lektorja. Preverite pravopis: Preverite pravopis, slovnico in ločila, da se izognete morebitnim napakam v besedilu. Preverite velikost pisave in razmike med vrsticami: Zagotovite, da so velikost pisave, razmiki med vrsticami in odstavki ustrezni za določeno publikacijo. Preverite grafike in fotografije: Preverite, ali so grafike in fotografije pripravljene v pravi velikosti in ločljivosti ter se ujemajo z besedilom. Bodite pozorni na oblikovanje in postavitev: Preverite, če so oblikovanje in postavitev besedila skladni in privlačni za bralca. Preverite opombe in reference: Če obstajajo opombe ali reference, jih preverite, da se prepričate, da so ustrezne in točne. Preverite zadnjo verzijo besedila: Preden pošljete besedilo v tisk, še enkrat preverite zadnjo verzijo in se prepričajte, da ste popravili vse napake in izboljšali celoten izgled besedila. Upoštevajte te korake, da bo vaše besedilo pripravljeno za tisk in brez napak.

Kdo so lektorji?

Lektorji so ljudje, ki se ukvarjajo s tem, da najrazličnejše vsebine ne vsebujejo napak. To je njihova glavna in najpomembnejša naloga. Pogosto njihovo delo pripisujemo redaktorjem ali urednikom. A temu ni tako, oziroma temu naj ne bi bilo tako.

Preden lektor prejme besedilo v roke z namenom, da ga popravi, oziroma odpravi napake, naj bi bili v besedilu popravki na ravni besed in stavkov že narejeni. Dogaja pa se, da ljudje brez takšnih popravkov lektorjem pošiljajo besedila. To oteži njihovo delo ter hkrati od njih zahteva več časa, namenjenega popravljanju besedila.

V bistvu lektorji besedilo analizirajo na vizualni in hkrati tudi vsebinski ravni, ter na podlagi le-tega spremenijo določene dele besedila. Lektorji tako zagotavljajo, da besedilo ne vsebuje tipografskih, slovničnih, črkovalnih, ločilnih, oblikovalskih ali kakršnekoli drugih napak. Odpravljanje napak s strani lektorja omogoča, da je besedilo tako bolj tekoče in da na izviren in jasen način projicira želeno vsebino.

Kaj sploh je lektoriranje?

Lektorji se ukvarjajo z lektoriranjem. Lektoriranje je, preprosto povedano, branje najrazličnejših besedil z namenom, da bi našli in nato odpravili različne napake, ki so se pojavile pri pisanju besedil. Lektoriranje je v bistvu zadnji korak v uredniškem ciklu pred samo objavo besedila. Besedila lahko vsebujejo slovnične napake, pravopisne napake, napačen vrstni red besed, nepravilno oblikovani stavki ali povedi, nesmiselno zaporedje besed in podobno ali pa tudi kakšne vsebinske nejasnosti. Tako je naloga lektorjev, da besedilo uredijo tako, da bo pripravljeno za objavo.

Kakšne sposobnosti morajo imeti lektorji?

Delo lektorja zahteva nekaj posebnih sposobnosti in lastnosti, tako kot katerikoli drug poklic. Za lektorje velja, da morajo biti zelo potrpežljivi. Namreč, natančno branje in posvečanje vsake besede posebej in hkrati več besed skupaj, ko na besedilo gledajo celostno, lahko pogosto prinaša dolgočasje. Zaradi tega je potrpežljivost pomembna lastnost, ki jo morajo imeti lektorji. Ena izmed zelo pomembnih lastnosti in sposobnosti je tudi ta, da morajo biti natančni. Natančnost pride prav pri reviziji od besede do besede, od stavka do stavka in od odstavka do odstavka. V glavnem morajo biti natančni pri čisto vsaki besedi. Poleg tega morajo seveda biti zelo dobro podučeni na svojem področju, poznati vsa pravila ali pa vedeti, kje lahko stvari oziroma različna pravila preverijo. Prav tako morajo tudi dobro poznati in upoštevati zahteve naročnikov. Glede digitalnih vsebin ni potrebno, da imajo kakšna posebna znanja. Ponavadi zadošča osnovno poznavanje Microsoft Word-a.

Kako se začeti ukvarjati z lektoriranjem?

Z lektoriranjem se lahko začne ukvarjati kdorkoli želi, a da postane zelo dober lektor, je potrebno veliko več kot le želja.

Za lektorje oziroma tiste, ki si želijo postati lektorji, je zelo pomembno, da imajo ostro izučen pogled, da vidijo vse, oziroma opazijo vse napake. To je prvi korak za top lektoriranje, oziroma, da nekdo lahko sploh začne s popravljanjem napak v besedilu. Poleg tega je zelo pomembno in ključnega pomena, da oseba dobro pozna slovnico, ločila, sam jezik in pravila jezika na sploh. Več pravil pozna, lažje in bolj kvalitetno bo lahko popravljal besedila. Ker pa seveda nekdo ne mora poznati vseh pravil, ki obstajajo, je pomembno tudi, da oseba, ki si želi postati lektor, pozna priročnike ali spletna mesta, kjer so pravila zapisana, oziroma, kjer lahko dobi odgovor na kakšno vprašanje v zvezi s pravili.

Kje lahko najdete lektorja?

Različni lektorji ponujajo svoje storitve na različnih mestih.

Nekateri še vedno svojega dela ne oglašujejo nikjer in se zanašajo na promocijo, ki ji pravimo od ust do ust. Tako jih na primer nekdo prosi za lektoriranje določenega besedila. Ko lektor z delom konča, je stranka zelo zadovoljna in prav tega lektorja priporoča svojemu prijatelju. Ta prijatelj nato lektorja priporoča svojim prijateljem in na tak način se mreža strank lektorja širi in širi, hkrati pa se bodo zadovoljne stranke verjetno tudi vedno vračale k njemu.

Drugi lektorji pa svoje delo, oziroma storitve, promovirajo na druge, različne načine. Dandanes je pogost način promocije, da na spletu objavljajo oglase, kjer ponujajo lektoriranje, imajo svoje profile na družbenih omrežjih, svoje spletne strani ali pa se kot ponudniki dela prijavijo na že obstoječe platforme, kot so na primer Fiverr, Upwork in podobno. Na takšnih platformah namreč veliko naročnikov išče ponudnike, ki so lahko tam zbrani na kupu in imajo pripisane svoje izkušnje in ocene ostalih naročnikov, kar novim naročnikom ponavadi tako lahko olajša izbiro.

Preverjanje besedila je delo koga?

Preverjanje besedila je delo lektorjev. V glavnem gre za preverjanje besedila z namenom, da bi odkrili in odpravili vse pravopisne in tipkarske napaki v danem besedilu pred samo objavo besedila. Pri tem pa morajo biti pozorni na mnogo stvari.

Na primer, pozorni morjo biti na to, da so natančni in strpni. Pogosto bo besedilo potrebno prebrati kar nekajkrat, da bodo lahko naši prav zares vse narejene napake. Pogosto svetujejo, da naj si med branji istega besedila vzamejo premor, saj naj bi bilo po premoru lažje najti napake, ki so jih prej spregledali. Pri pregledovanju besedila je prav tako pomembno, da se posvetijo vsaki besedi posebej kot tudi besedilu kot celoti. Napake morajo popravljati na obeh ravneh. Nekateri lektorji besedila lažje oziroma raje popravljajo, če so le-ta sprintana. Pravijo, da imajo tako boljši pregled nad besedilom. Nekateri si pri pregledovanju pomagajo s tem, da si besedilo razdelijo na več delov, seveda pa morajo biti pozorni na to, da besedilo na koncu še vedno funkcionira kot celota. Pozorni morajo biti na najmanjše podrobnosti, zato je pomembno, da si vzamejo dovolj časa za to, da preverijo in popravijo besedilo.

Ali lahko preverjanje besedila opravi aplikacija na računalniku?

Pogosto se znajdemo v situaciji, ko bi si želeli, da bi določeno besedilo pregledal še nekdo drug, da bi ga lahko malo porpavil in opazil napake, ki jih sami nismo opazili. Mogoče nimamo dovolj časa ali denarnih sredstev, da bi si lahko privoščili lektorja, lahko pa se obrnemo na različna spletna orodja, ki so dandanes že tako napredna, da lahko pregledajo naše besedilo, v njem poiščejo napake in jih popravijo ali pa nam predlagajo, kako naj le-te popravimo. Spletna orodja so pri lektoriranju zelo hitra in natančna.

Ali so spletna orodja za preverjanje besedila brezplačna?

Za preverjanje besedila poznamo veliko različnih spletnih orodjih, mnogo le-teh je tudi brezplačnih, a le do neke mere. Takšna spletna orodja bodo hitro in natančno preverila napake v besedilu. Ponavadi imajo visoko stopnjo učinkovitosti, kar je zelo pozitivna lastnost spletnih orodij za preverjanje besedila in je lahko različnim piscem oziroma oblikovalcem besedil v veliko pomoč. Najbolj pridejo prav piscem besedil, ki se jim mudi in želijo bolj na hitro preveriti svoje besedilo, da se lahko prepričajo, da ne bo vsebovalo kakšnih napak.

Spletni preverjevalci morda ne bodo tako učinkoviti, kot so lahko nekateri dobri lektorji, a vseeno vas bodo obvestili o narobe zapisanih besedah, o manjkajočih ločilih, napačnih velikih začetnicah, prepogostem ponavljanju besed in podobnih stvareh.

Katero spletno orodje za preverjanje besedila je poznano?

Grammarly je zelo poznano spletno orodje za preverjanje besedila. Gre za brezplačen pregled slovničnih, pravopisnih in ločilnih napak angleških besedil. Grammarly skenira vaše besedilo in ga preuči, tako da izve, če le-ta vsebuje kakšne napake, od zamenjave črk v besedi pa do napačnio strukturiranih povedi.

Tako lahko s pomočjo Grammarly-ja odpravite slovnične napake, zapletene črkovalne napake oziroma zamenjave ali spuščanje črk v besedah in napačno postavljena ločila, kar ponavadi zna predstavljati kar velike probleme.

S pomočjo spletnih orodij, kot je na primer Grammarly, lahko tako nadgradite svoje zapisano besedilo. Našel vam bo napake, popravil ali predlagal pravilne rešitve in s tem bo besedilo oblikovano brez napak in pripravljeno za javnost.

Kako se slovnično preverja besedila?

Slovnično preverjanje je del preverjanja besedila oziroma preverjanje slovnice v določenem besedilu. To počnejo lektorji, vedno več preverjanje slovnice pa lahko opazimo tudi na spletu oziroma lahko opazimo vedno več spletnih orodjih oziroma programov, ki so namenjeni slovničnemu preverjanju besedila. Program oziroma orodje deluje tako, da v besedilu prepozna slovnične napake v besedilu. Le-te nato popravi ali pa jih označi in ponudi možne pravilne primere, ki bi lahko nadomestili narobe napisano besedo.

Pozitivne lastnosti spletnih orodij, ki opravljajo slovnično preverjanje so to, da za popravljanje napak ne potrebujejo veliko časa, svetujejo kakšne bolj primerne besede, ki lahko samo besedilo ponesejo na nov nivo ter natančno popravlja pravopisne napake. Poleg tega pa ima seveda tudi nekaj lastnosti, ki jih prištevamo k slabostim. Na primer, ker je vsako besedilo unikatno in različno od ostalih, nam nihče ne mora zagotoviti, da bodo napake v popolnosti odpravljene. Spletno orodje lahko na primer zamenja dve podobni besedi, ne upošteva celostnega besedila ali kaj podobnega.

Koliko stane lektoriranje besedil?

Lektoriranje je pravopisno in slovnični urejanje besedil kot so diplomske in magistrske naloge ter doktorske dizertacije, razni članki, zborniki, navodila, revije, poročila ... Čas in cena lekture posameznega besedila sta odvisna od dolžine in zahtevnosti besedila. Veliko ponudnikov te storitve svojim strankam ponuja možnost predogleda lektoriranega besedila. Na ta način lahko lektor natančno oceni zahtevnost in dolžino besedila ter postavi realno ceno. Lektoriranje krajših besedil (do 5o lektorskih pol) lahko na zahtevo stranke opravijo že v 24 urah, ostala besedila pa potrebujejo malo več časa. Najpogosteje je čas lektoriranja 2 dni. Upoštevati pa morate tudi datumske zgostitve npr. pred zagovori diplom itd., ko imajo lektorji veliko dela, zato se lahko datumski roki za lektoriranje tudi podaljšajo. Ena lektorska pola obsega 1500 znakov brez presledkov. Osnovna cena lektoriranja pa znaša med 1,4€ in 4,2€ na lektorsko polo. Seveda pa se lahko ta cena, glede na obseg in težavnost celotnega besedila, tudi zviša. Vse je odvisno od dogovora z lektorjem in potreb stranke.

Koliko stane lektoriranje v angleščini?

Lektoriranje v angleščini stane okoli 10€ na lektorsko polo, torej na 1500 znakov brez presledkov. Pri lektoriranju besedil v tujih jezikih moramo biti pozorni, da nam ponudnik storitve ponuja lekturo tujejezičnih besedil z maternimi govorci ciljnega jezika oz. da imajo lektorji ustrezno izobrazbo na področju ciljnega tujega jezika. Vsekakor pa je končna cena lektoriranja tujejezičnih besedil v največji meri odvisna od dolžine in zahtevnosti besedila, ki ga želimo imeti lektoriranega.

Koliko stane strokovno lektoriranje?

Strokovno lektoriranje vsebuje preverjanje slovnične in pravopisne pravilnosti lektoriranega besedila. Prav tako se pri lektoriranju preverja vsebinska in slogovna skladnost. Poskrbljeno je za umestitev besedila v kontekst in za estetiko besednega izražanja v lektoriranem besedilu. Včasih lektorji med lektoriranjem dodajo še opombe in predloge za izboljšanje besedila, za katere se lahko stranka potem sama odloči, ali jih bo uporabila ali ne. Cene tovrstnega lektoriranja se gibljejo med 4€ in 6€ na stran (1500 znakov brez presledkov). Cena je odvisna od jezika v katerem je napisano besedilo ter od obsega in zahtevnosti besedila.

Koliko stane lektoriranje diplomskih nalog, magistrskih nalog in doktorskih nalog?

Za lektoriranje diplomske, magistrske ali doktorske naloge je smiselno izbrati kakovostnega ponudnika storitve lektoriranja, pri katerem lektoriranje izvajajo diplomirani slovenisti in profesorji slovenščine. Le na ta način bo vaša diplomska, magistrska ali doktorska naloga v celoti lektorirana, odpravljene pa bodo ne le slovnične in pravopisne napake, temveč tudi slogovne. Cene lektoriranja tovrstnih nalog v slovenščini se gibljejo med 1€ in 1,60€ na lektorsko stran, torej na 1500 znakov brez presledkov. Seveda pa se cena lahko tudi zviša, če je besedilo izjemno strokovno zahtevno ali pa zelo obsežno ter vsebuje veliko napak. V tem primeru si veliko ponudnikov pridržuje pravico do zvišanja cene lektoriranja, zlasti kadar besedilo vsebuje veliko slovničnih, pravopisnih ali slogovnih napak oz. je napisano nerazumljivo.

Kaj vse obsega lektoriranje diplomskih nalog?

Lektoriranje diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog vsebuje odpravo slovničnih, pravopisnih in slogovnih napak. Za posameznike pri katerih fakultete zahtevajo potrdilo o lekturi pa je po opravljenem lektoriranju mogoče dobiti tudi le-to. . Potrdilo o lektoriranju ali pa diploma lektorja, kot dokazilo o njegovi kompetentnosti, sta všteta v ceno lektoriranja, a je po navadi treba zanju izrecno zaprositi. Pošljejo vam ju lahko po pošti ali po e-pošti. V primeru, da ima vaša fakulteta svoj obrazec za potrdilo o lektoriranju pa morate tega predložiti pri oddaji lastne naloge v lektoriranje, lektor pa vam ga brezplačno izpolni in vrne skupaj z lektorirano diplomsko, magistrsko ali doktorsko nalogo. Najpogosteje stranka po opravljenem lektoriranju prejme dva izvoda lektoriranega besedila. Prvi izvod ima označene oz. vidne popravke, v drugem izvodu pa so popravki iz prvega že sprejeti in vkomponirani v besedilo.

Katere dodatne storitve ponujajo ponudniki, ki ponujajo tudi lektoriranje diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog?

Večina ponudnikov lektoriranja ponuja hkrati še končno tiskanje in vezavo diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog. Ponekod pa ponujajo še oblikovanje celotne naloge (razmaki med vrsticami, poravnave strani ...) ali pa pisanje povzetka ter njegov prevod v tuj jezik, največkrat gre za angleščino. Ponujajo  še urejanje citatov ter seznama virov, oblikovanje avtomatskih kazal, usklajevanje oblike in velikosti pisave ter ostale oblikovne popravke tovrstnih nalog.  Za vse te dodatne storitve je potrebno seveda doplačati. Cena pa se oblikuje glede na dolžino in zahtevnost ter glede na osnovno ceno za lektoriranje diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog.

Nasveti za lektoriranje besedil

Pomagali vam bomo najti pravega lektorja za vas

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / lektorji

Hitra odzivnost in ugodna cena, obenem prijazen profesionalen odnos, tako da priporocam

Strokovno in hitro opravljeno delo. Zelo zadovoljna

Izjemno strokovna, natančna, vestna, marljiva, osebnostno topla in predvsem profesionalna lektorica. Z njenim delom sem zelo zadovoljen in jo imam na seznamu, ko bom potreboval novo lekturo. Resnično priporočam!

Preporočamo! Ful so hitri in zanesljivi!

zelo odziven, hiter ponudnik. nalogo opravi odlično in zelo poceni.

Hitro in zanesljivo

Pri Tei sem že tretje leto in moram priznati, da mi je angleščina sedaj bolj pri srcu, kot v srednji šoli. Njena pristop k poučevanju omogoča tečajniku sproščeno izražanje v angleškem jeziku. Zna prisluhniti vsakemu posamezniku in se prilagaja njegovemu predznanju. Hvala Tea, z vašo pomočjo sem veliko bolj samozavestna na potovanjih v tujini.

Ugodna cena in strokovnost.

Prevajala je mojo popotniško knjigo. Z njenim delom sem bil zelo zadovoljen.

S Teo sodelujeva ze vec kot leto. Imava individualne ure anglescine 2x na teden in moram poudariti, da sem z njo izredno zadovoljen, njene 15 letne izkusnje z ucenjem res pridejo v osprednje. Ucne ure so izredno zanimive, vedno nekako doda osebno izkusnjo/noto, ob enem pa je izredno fleksibilna/prilagoljiva glede na potrebe posameznika. Jaz sem izredno zadovoljen in jo iskreno priporocam naprej. 😄

Je zelo hitro odzivna, učinkovita, hitri prevodi, prevaja tehnične zadeve. Z njo poslujemo že nekaj let. Vedno se drži dogovorjenih rokov.

Izredno hitro in kvalitetno ter z res lepo ceno.

Maja je čudovita oseba, ki se drži postavljenih rokov in dostavlja super besedila. Sodelujemo že dolgo časa in z njenimi storitvami smo zelo zadovoljni. Definitivno priporočam!

Odlično opravljeno.

Zelo odzivna gospa, končala je pred rokom in cenovno ugodna. Zelo zadovoljena, priporočam!

Zelo korektno je opravila svoje delo in se tudi časovno prilagodila, da sem lahko ujela določene roke.

Hitro, odzivno, prijazno in ni drago.

Zelo zadovoljen. Gospa je zadevo pregledal pred dogovorjenim rokom in za nižjo ceno.

Zelo zadovoljna s storitvijo in prijaznostjo lektorice. Opravljena je bila hitro, natančno, kvalitetno in cenovno ugodno. Definitivno priporočam.

Tanja je resnično izvrstna lektorica. Kjub temu, da sem jo za lektoriranje prosila med poletjem, si je vzela čas in uskladila ostalo delo. Prav v vsak kotiček diplomskega dela se je poglobila in stavke obrnila tako, da je nastala krasna celota. Zelo sem bila zadovoljna tudi s komunikacijo, saj sva se o vseh dvoumnih stvareh hitro in učinkovito pogovorili.
Tanja je čudovita lektorica, strokovna in prijetna za pogovor. Z veseljem sem jo že in jo še priporočam vsakomur, ki želi imeti poleg lektoriranega besedila, tudi dobro izkušnjo učinkovitega sodelovanja.

S storitvijo lektoriranja sem bila zelo zadovoljna, saj je bila storitev narejena hitro, natančno, strokovno in konkurenčno. Ga. Tanja je zelo odzivna in strokovna, zato jo priporočam.

Zelo prijazna lektorica, ki mi je magistrsko delo popravila hitro in natančno. O popravkih sva se skupaj tudi pogovorili in razjasnili vse opombe, zato je bilo samo popravljanje hitro in enostavno.
Iskreno priporočam.

Tanja je lektorica, ki si jo lahko samo želiš. Zelo sem hvaležna, da sva se našli v pravem trenutku. Kljub temu, da je bila moja magistrska naloga res obsežna in tudi zaradi strokovnega besedila izziv za lektoriranje, mi je Tanja s svojo pozitivno naravnanostjo stopila naproti in se več kot pogumno lotila izziva. Mojemu delu se je posvetila z vsem svojim znanjem, vanj vložila res ogromno časa in svojo nalogo opravila zelo profesionalno. Z rezultatom sem več kot zadovoljna. Tako je moje delo še veliko bolj kvalitetno in jasno berljivo. Tanjo iz srca priporočam!

Ga. Gordana se je na moje povpraševanje odzvala takoj, delo je opravila profesionalno in strokovno. Ponovno bi se odločila prav zanjo. Torej, če iščete nekoga, ki ga odlikujejo bogate izkušnje ter velika mera natančnosti, je ga. Gordana pravi naslov.

Hiter odziv in prijaznost Ga. Gordane Rodinger.

Super strokovno, hitro in odzivno. Priporočam! Zelo zadovoljna.

Vse po dogovoru.

Strokovno, na nivoju.

Na podrocju samozdravljenja in tradicionalnega zdravstva je knjiga "Ajurvedske marma točke glave, obraza in vratu" pomemben doprinos za slovenskega bralca.

Zelo sem zadovoljen s celotno storitvijo. Hitro. Korektno. Dobro. Zanesljivo.
Priporočam.

Odzivnost.

Vse super 👌🏼

Izredno zadovoljna z gospo Nives in njeno ekipo.

Odlicna ponudba, predvsem pa kakovostne in zanesljive storitve.

Odzivna, ažurna, odlično opravlja svoje storitve. Priporočam vsakemu.

Zelo hitra odzivnost in hitro opravljeno delo

Sicer lektoriranja besedila na koncu zaradi odpovedi projekta nismo naročili, vendar je bila komunikacija 100% na mestu in lahko priporočam Gordano...

Nives je zelo korektna, profesionalna in ima občutek za tekst. V slovenščino (iz angleščine) mi je prevedla kar nekaj stvari in poleg vedno dodala komentarje in predloge, kako bi stavek zvenel še lepše in bolje. Enako velja za lektoriranje. Je odzivna in srčna. Še bom sodelovala z njo.

Z opravljenim delom sem bila zelo zadovoljna.

Hiter odziv in hitra lektura brošure (< 24h).

Super odnos, prijazni, odzivni.

Se bomo še vrnili.

Učenje angleščine v vrtcu v predšolski skupini. Hči je bila zelo vesela, ko so imeli prvo uro angleščine. Takoj, ko sem jo dvignila v vrtcu mi je povedala, da so imeli angleščino in da jih ima super učiteljica. Povedala je, da so se predstavljali v angleščini. Angleščina je potekala 1x tedensko. V kratkem času je znala veliko povedati v angleškem jeziku. Je zelo vesela in komaj čaka na ponovna srečanja. Naučili so se polno novih besed, predmetov, živali, hobijev, o družini,....
Hvala, smo zelo zadovoljni.

Odzivno in cenovno ugodno.

Zelo zadovoljna tako z delom kot odnosom do stranke

Gospa Daniela nudi instrukcije iz anglescine moji hčerki. Smo zelo zadovoljni, saj zna na zanimiv nacin razloziti snov in motivirati za ucenje. Definitivno priporocam!

Brez problemov.

Nives Mahne Čehovin poznam kot lektorico, z našo založbo sodeluje že več let. Je zelo zanesljiva, natančna, hitra. Še posebno rada sodelujem z njo, ker si delo vzame k srcu in včasih svetuje tudi z uredniškega zornega kota. Vsekakor jo priporočam!

Danieli sem prepustila lektoriranje svojega magistrskega dela. Delo je opravila res hitro, nad kvaliteto njenega dela pa je bila navdušena tudi moja mentorica na faksu, ki zaradi slabih izkušenj z ostalimi lektorji, pred oddajo tudi sama preveri pravilnost zapisanega.
Na kratko: bila sem zelo zadovoljna. Priporočam vsakemu, ki potrebuje hitro in kakovostno lektoriranje! :-)

Zelo zadovoljna. Priporocam!

Zame so opravili lektoriranje diplomske naloge in angleški prevod. Opravljeno hitro, kvalitetno, povrh vsega pa so bili še prijazni in zabavni. Pravo olajšanje v tistih stresnih dneh. Priporočam!!

Vedno pravočasno prejmem prevod, zelo sem zadovoljna tudi s kvaliteto prevodov ter strokovnostjo gospe Daniele.

Daniela je hitro odzivna in z veseljem se loti stvari. S kvaliteto prevoda in lekture magistrske naloge sem izredno zadovoljna.

Profesionalen odnos in odlicno opravljena storitev.

Lektroriranje je bilo hitromin kvalitetno izvedeno. Priporocam sodelovanje.

S prevajalko in lektorico Nives Mahne Čehovin sodelujemo že 18 let, saj jo odlikujejo strokovnost, zanesljivost in hitra odzivnost. Lepo je sodelovati s profesionalci - to je Nives! Priporočam!

Izkusnja z Nives je bila res cudovita in profesionalna. V nas prevod je vlozila svojo duso in srce. Tezko je najti tako predane osebe, kot je Nives.

Sodelovanje s prevajalko Nives Mahne Čehovin vedno poteka brez zapletov, vedno se lahko dogovorimo glede termina oddaje, zlasti, kdar se zelo mudi. S sodelovanjem smo na zavodu Slovenija-transplant zelo zadovoljni.

Nives spada med ljudi, ki svoje delo jemljejo resno in odgovorno. Pri njej se lahko zaneseš, da bo narejeno takrat, ko reče da bo. To mi, kot naročniku, ogromno pomeni. Svoje delo opravi strokovno in ima za seboj ekipo, s katerim sodeluje, če želi še dodaten pregled svojega dela.

Odlično, izredno skrbno lektoriranje! Ves čas je v stiku s stranko in se res potrudi do konca za vsako dilemo v stiku s stranko in tako, da poišče strokovne utemeljitve. Zares odlično, zavzeto, skrbno in profesionalno!

Z NIves sodelujem že nekaj let in ne bi je mogla prehvaliti. Izjemna oseba, neverjetno ažurna, hitra, natančna, samoiniciativna. Lektorirala je eno od mojih dveh knjig, sedaj mi lektorira življenjepise in vse zapise za revije, bloge, ipd. Ko potrebujemo lektorirati nekaj na hitro, me vedno usliši. Vedno doda še kakšne svoje opombe. Absolutno priporočam, nimam nobene pripombe, v vseh teh letih je bila fantastična in z največjim veseljem sodelujem z njo ;)

Nimam pripomb. Zelo, zelo sem zadovoljna z njenim delom, zanesljivostjo, prijaznostjo in nasploh.

Prekrasno je sodelovati z Nives ❤️

Ocena dela in sodelovanja: Če bi še enkrat izbirali, bi ponovno izbrali Nives. Mislimo, da ni potrebno več dodati.

Nives je strokovna, natančna, zanesljiva (kar obljubi, izpolni!) in prilagodljiva, še posebej, ko je treba kaj urgentno rešiti. Hkrati pa je tudi kot oseba izjemno pozitivna in te med prevajanjem in urejanjem tekstov mimogrede spravi še v dobro voljo. Zelo priporočam.

Kot večina, tudi mi vedno potrebujemo prevod zdaj takoj, še bolje že včeraj :) Pri ge. Nives ni bil nikoli problem postoriti kako zadevo čez noč in nam jo prevedeno vrniti takoj zjutraj!
Resnično smo z njenim delom izredno zadovoljni!

Same petke včasih izpadejo neresno ampak z Nives sodelujem že tretje leto in moram priznat, da sem se vsakič lahko zanesla nanjo, v najkrajših rokih in največjih pritiskih. Všeč mi je njen stil lekture, ker jezikoslovno ne spreminja konteksta mojega besedila temveč ga z besedami še izboljša in še lepše poudari.
Nives je res idealna lektorica!

Vsaka moja izkušnja sodelovanja z Nives je več ko odlična. Pri svojem delu je profesionalna, strokovna in fleksibilna. Svoje delo opravi v dogovorjenem roku, kdaj še prej. Z veseljem jo priporočam vsakomur, saj svoje delo res opravlja izvrstno! Njen način dela je prava dodana vrednost tako za podjeta kot za samostojne podjetnike ali posameznike, saj poleg prevajanja in lektoriranja vedno poda še kakšno svojo idejo, z željo, da bi zapisane ali prevedene besede pripomogle k doseganju še boljšega rezultata oz. k večji prepoznavnosti naročnika. Vsekakor bom še naprej njena zvesta stranka!

Z Nives sodelujeva že dve leti. Sodelovati z njo je čista poezija. Je natančna, vestna in hitra. Vedno se drži dogovorjenih rokov. Priporočam.

imam zelo dobre izkušnje in uspešno sodelovanje

Vse je bilo OK, kaj druga mi v tem trenutku ne pade na misel...

Izvrstno in zelo hitro opravljeno delo. Moje želje so bile vse upoštevane. Marija je zelo kompetentna oseba. Z veseljem priporočam najboljšo oblikovalko!
Hvala Marija!!!

Glede na to, da sem plačala 66 € za lektoriranje sem pričakovala brezhibno popravljeno diplomsko nalogo, ki jo lahko dam še samo v vezavo, ko pa sem jo še enkrat pregledala, pa sem našla še veliko napak, ki sem jih sama popravila.
Ste zelo prijazni ampak sem malo razočarana...

Kvalitetno in v roku narejeno. Zelo prilagodljiv gospod in se drži dogovora. Tudi cenovno konkurenčen. Priporočam.

Odzval se je v roku par ur, ter lektoriral v dnevu in pol. Hvala še 1x.

Nimam kaj pripomniti. Odzivnost in profesionalnost na prvem mestu.
KAPO DOL :)

Pozitivno presenecena na prijaznost,strokovnost glede postopka pri lektoriranju.Vse najboljse.

Izdelano hitro, natančno in korektno in cenovno zelo ugodno.

Stranka je delo opravila hitro, zelo kakovostno in na visokem nivoju. Skratka, vse v skladu z željami in pričakovanji. Zelo priporočam vsakomur.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.