fb

Iščete lektorja za svoj projekt?

Hitro povprašajte vse preverjene lektorje za lektoriranje besedil ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
240.247
povpraševanj strank
8.829
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za lektoriranje besedil

Preverjeni lektorji
Poceni lektoriranje - Logotip
Poceni lektoriranje
4,7
(7)
Lektoriranje besedil
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Lektoriranje vseh vrst besedil v slovenskem jeziku
Preverjeni ponudnik Ponudnik izbran že 4 krat

Opis

Vsako lektorsko storitev opravimo hitro, kakovostno in po izjemno ugodni ceni. Skratka, nudimo visoko kakovost lektoriranja po izjemno ugodni ceni.

Reference

Različna ministrstva, državne inštitucije, fakultete, podjetja s področja časopisne in založniške dejavnosti ter več kot 3000 lektoriranih diplomskih nalog, magistrskih nalog in doktorskih disertacij.

Kontakt
Pokliči
Storitve
Lektoriranje besedil (Slovnično preverjanje besedila, Lektoriranje diplomskih nalog / magistrskih nalog in doktorskih disertacij, Lektoriranje (splošno), Lektoriranje spletne strani ali trgovine, Spletno stran / e-novice, Strokovno lektoriranje tehnične dokumentacije)
Lokacija
Ljubljanska cesta 4B, 1241 Kamnik

Storitve opravljamo v
Sloveniji
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 4,7 od 7 uporabnikov.
  • Urška V. 25. Jun. 2016

Glede na to, da sem plačala 66 € za lektoriranje sem pričakovala brezhibno popravljeno diplomsko nalogo, ki jo lahko dam še samo v vezavo, ko pa sem jo še enkrat pregledala, pa sem našla še veliko napak, ki sem jih sama popravila.
Ste zelo prijazni ampak sem malo razočarana...

  • Boštjan L. 23. Jun. 2016

Kvalitetno in v roku narejeno. Zelo prilagodljiv gospod in se drži dogovora. Tudi cenovno konkurenčen. Priporočam.

  • Ines C. 23. Jun. 2016

Odzval se je v roku par ur, ter lektoriral v dnevu in pol. Hvala še 1x.

  • Primož M. 22. Jun. 2016

Nimam kaj pripomniti. Odzivnost in profesionalnost na prvem mestu.
KAPO DOL :)

  • Andreja G. 22. Jun. 2016

Pozitivno presenecena na prijaznost,strokovnost glede postopka pri lektoriranju.Vse najboljse.

  • Anamarija K. 22. Jun. 2016

Izdelano hitro, natančno in korektno in cenovno zelo ugodno.

  • Peter K. 22. Jun. 2016

Stranka je delo opravila hitro, zelo kakovostno in na visokem nivoju. Skratka, vse v skladu z željami in pričakovanji. Zelo priporočam vsakomur.

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za lektoriranje besedil je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2023. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za lektoriranje besedil in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za lektoriranje besedil

Kdo so lektorji?

Lektorji so ljudje, ki se ukvarjajo s tem, da najrazličnejše vsebine ne vsebujejo napak. To je njihova glavna in najpomembnejša naloga. Pogosto njihovo delo pripisujemo redaktorjem ali urednikom. A temu ni tako, oziroma temu naj ne bi bilo tako.

Preden lektor prejme besedilo v roke z namenom, da ga popravi, oziroma odpravi napake, naj bi bili v besedilu popravki na ravni besed in stavkov že narejeni. Dogaja pa se, da ljudje brez takšnih popravkov lektorjem pošiljajo besedila. To oteži njihovo delo ter hkrati od njih zahteva več časa, namenjenega popravljanju besedila.

V bistvu lektorji besedilo analizirajo na vizualni in hkrati tudi vsebinski ravni, ter na podlagi le-tega spremenijo določene dele besedila. Lektorji tako zagotavljajo, da besedilo ne vsebuje tipografskih, slovničnih, črkovalnih, ločilnih, oblikovalskih ali kakršnekoli drugih napak. Odpravljanje napak s strani lektorja omogoča, da je besedilo tako bolj tekoče in da na izviren in jasen način projicira želeno vsebino.

Kaj sploh je lektoriranje?

Lektorji se ukvarjajo z lektoriranjem. Lektoriranje je, preprosto povedano, branje najrazličnejših besedil z namenom, da bi našli in nato odpravili različne napake, ki so se pojavile pri pisanju besedil. Lektoriranje je v bistvu zadnji korak v uredniškem ciklu pred samo objavo besedila. Besedila lahko vsebujejo slovnične napake, pravopisne napake, napačen vrstni red besed, nepravilno oblikovani stavki ali povedi, nesmiselno zaporedje besed in podobno ali pa tudi kakšne vsebinske nejasnosti. Tako je naloga lektorjev, da besedilo uredijo tako, da bo pripravljeno za objavo.

Kakšne sposobnosti morajo imeti lektorji?

Delo lektorja zahteva nekaj posebnih sposobnosti in lastnosti, tako kot katerikoli drug poklic. Za lektorje velja, da morajo biti zelo potrpežljivi. Namreč, natančno branje in posvečanje vsake besede posebej in hkrati več besed skupaj, ko na besedilo gledajo celostno, lahko pogosto prinaša dolgočasje. Zaradi tega je potrpežljivost pomembna lastnost, ki jo morajo imeti lektorji. Ena izmed zelo pomembnih lastnosti in sposobnosti je tudi ta, da morajo biti natančni. Natančnost pride prav pri reviziji od besede do besede, od stavka do stavka in od odstavka do odstavka. V glavnem morajo biti natančni pri čisto vsaki besedi. Poleg tega morajo seveda biti zelo dobro podučeni na svojem področju, poznati vsa pravila ali pa vedeti, kje lahko stvari oziroma različna pravila preverijo. Prav tako morajo tudi dobro poznati in upoštevati zahteve naročnikov. Glede digitalnih vsebin ni potrebno, da imajo kakšna posebna znanja. Ponavadi zadošča osnovno poznavanje Microsoft Word-a.

Kako se začeti ukvarjati z lektoriranjem?

Z lektoriranjem se lahko začne ukvarjati kdorkoli želi, a da postane zelo dober lektor, je potrebno veliko več kot le želja.

Za lektorje oziroma tiste, ki si želijo postati lektorji, je zelo pomembno, da imajo ostro izučen pogled, da vidijo vse, oziroma opazijo vse napake. To je prvi korak za top lektoriranje, oziroma, da nekdo lahko sploh začne s popravljanjem napak v besedilu. Poleg tega je zelo pomembno in ključnega pomena, da oseba dobro pozna slovnico, ločila, sam jezik in pravila jezika na sploh. Več pravil pozna, lažje in bolj kvalitetno bo lahko popravljal besedila. Ker pa seveda nekdo ne mora poznati vseh pravil, ki obstajajo, je pomembno tudi, da oseba, ki si želi postati lektor, pozna priročnike ali spletna mesta, kjer so pravila zapisana, oziroma, kjer lahko dobi odgovor na kakšno vprašanje v zvezi s pravili.

Kje lahko najdete lektorja?

Različni lektorji ponujajo svoje storitve na različnih mestih.

Nekateri še vedno svojega dela ne oglašujejo nikjer in se zanašajo na promocijo, ki ji pravimo od ust do ust. Tako jih na primer nekdo prosi za lektoriranje določenega besedila. Ko lektor z delom konča, je stranka zelo zadovoljna in prav tega lektorja priporoča svojemu prijatelju. Ta prijatelj nato lektorja priporoča svojim prijateljem in na tak način se mreža strank lektorja širi in širi, hkrati pa se bodo zadovoljne stranke verjetno tudi vedno vračale k njemu.

Drugi lektorji pa svoje delo, oziroma storitve, promovirajo na druge, različne načine. Dandanes je pogost način promocije, da na spletu objavljajo oglase, kjer ponujajo lektoriranje, imajo svoje profile na družbenih omrežjih, svoje spletne strani ali pa se kot ponudniki dela prijavijo na že obstoječe platforme, kot so na primer Fiverr, Upwork in podobno. Na takšnih platformah namreč veliko naročnikov išče ponudnike, ki so lahko tam zbrani na kupu in imajo pripisane svoje izkušnje in ocene ostalih naročnikov, kar novim naročnikom ponavadi tako lahko olajša izbiro.

Nasveti za lektoriranje besedil

Pomagali vam bomo najti pravega lektorja za vas

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / lektorji

Ga. Gordana se je na moje povpraševanje odzvala takoj, delo je opravila profesionalno in strokovno. Ponovno bi se odločila prav zanjo. Torej, če iščete nekoga, ki ga odlikujejo bogate izkušnje ter velika mera natančnosti, je ga. Gordana pravi naslov.

Hiter odziv in prijaznost Ga. Gordane Rodinger.

Vse po dogovoru.

Zelo sem zadovoljen s celotno storitvijo. Hitro. Korektno. Dobro. Zanesljivo.
Priporočam.

Odzivnost.

Vse super 👌🏼

Izredno zadovoljna z gospo Nives in njeno ekipo.

Ne zabušava, ko je dolgo besedilo. Temeljito pregleda od začetka do konca, presentljiva in prijetna izkušnja.

Odlicno. Hitra, prijazna, strokovna.

Zelo hitra odzivnost in hitro opravljeno delo

Komunikacija odlična, korektni in predvsem natačni. Kakovostno so pregledali magistrsko nalogo v angleščini, cena več kot primerna glede na kvaliteto opravljenega dela.

Korektna komunikacija, hitro in kvalitetno lektoriranje besedila. Priporočam!

Sicer lektoriranja besedila na koncu zaradi odpovedi projekta nismo naročili, vendar je bila komunikacija 100% na mestu in lahko priporočam Gordano...

Nives je zelo korektna, profesionalna in ima občutek za tekst. V slovenščino (iz angleščine) mi je prevedla kar nekaj stvari in poleg vedno dodala komentarje in predloge, kako bi stavek zvenel še lepše in bolje. Enako velja za lektoriranje. Je odzivna in srčna. Še bom sodelovala z njo.

Zares dobro in kvalitetno opravljeno. Komunikacija odlična. Priporočam vsakomur. :)

Z opravljenim delom sem bila zelo zadovoljna.

Nimam podrobnosti

Glede na tematiko, je gospa Otoničar Pajk opravila izvrstno delo, naloga je bila lektorirana skladno z uradnim navodilom. Končni rezultat je popolna in lepo izpisana magistrska naloga.

Hiter odziv in hitra lektura brošure (< 24h).

Super odnos, prijazni, odzivni.

Se bomo še vrnili.

Učenje angleščine v vrtcu v predšolski skupini. Hči je bila zelo vesela, ko so imeli prvo uro angleščine. Takoj, ko sem jo dvignila v vrtcu mi je povedala, da so imeli angleščino in da jih ima super učiteljica. Povedala je, da so se predstavljali v angleščini. Angleščina je potekala 1x tedensko. V kratkem času je znala veliko povedati v angleškem jeziku. Je zelo vesela in komaj čaka na ponovna srečanja. Naučili so se polno novih besed, predmetov, živali, hobijev, o družini,....
Hvala, smo zelo zadovoljni.

Odzivno in cenovno ugodno.

Zelo zadovoljna tako z delom kot odnosom do stranke

Gospa Daniela nudi instrukcije iz anglescine moji hčerki. Smo zelo zadovoljni, saj zna na zanimiv nacin razloziti snov in motivirati za ucenje. Definitivno priporocam!

Brez problemov.

Nives Mahne Čehovin poznam kot lektorico, z našo založbo sodeluje že več let. Je zelo zanesljiva, natančna, hitra. Še posebno rada sodelujem z njo, ker si delo vzame k srcu in včasih svetuje tudi z uredniškega zornega kota. Vsekakor jo priporočam!

Danieli sem prepustila lektoriranje svojega magistrskega dela. Delo je opravila res hitro, nad kvaliteto njenega dela pa je bila navdušena tudi moja mentorica na faksu, ki zaradi slabih izkušenj z ostalimi lektorji, pred oddajo tudi sama preveri pravilnost zapisanega.
Na kratko: bila sem zelo zadovoljna. Priporočam vsakemu, ki potrebuje hitro in kakovostno lektoriranje! :-)

Zelo zadovoljna. Priporocam!

Zame so opravili lektoriranje diplomske naloge in angleški prevod. Opravljeno hitro, kvalitetno, povrh vsega pa so bili še prijazni in zabavni. Pravo olajšanje v tistih stresnih dneh. Priporočam!!

Vedno pravočasno prejmem prevod, zelo sem zadovoljna tudi s kvaliteto prevodov ter strokovnostjo gospe Daniele.

Daniela je hitro odzivna in z veseljem se loti stvari. S kvaliteto prevoda in lekture magistrske naloge sem izredno zadovoljna.

Profesionalen odnos in odlicno opravljena storitev.

Lektroriranje je bilo hitromin kvalitetno izvedeno. Priporocam sodelovanje.

S prevajalko in lektorico Nives Mahne Čehovin sodelujemo že 18 let, saj jo odlikujejo strokovnost, zanesljivost in hitra odzivnost. Lepo je sodelovati s profesionalci - to je Nives! Priporočam!

Izkusnja z Nives je bila res cudovita in profesionalna. V nas prevod je vlozila svojo duso in srce. Tezko je najti tako predane osebe, kot je Nives.

Sodelovanje s prevajalko Nives Mahne Čehovin vedno poteka brez zapletov, vedno se lahko dogovorimo glede termina oddaje, zlasti, kdar se zelo mudi. S sodelovanjem smo na zavodu Slovenija-transplant zelo zadovoljni.

Nives spada med ljudi, ki svoje delo jemljejo resno in odgovorno. Pri njej se lahko zaneseš, da bo narejeno takrat, ko reče da bo. To mi, kot naročniku, ogromno pomeni. Svoje delo opravi strokovno in ima za seboj ekipo, s katerim sodeluje, če želi še dodaten pregled svojega dela.

Odlično, izredno skrbno lektoriranje! Ves čas je v stiku s stranko in se res potrudi do konca za vsako dilemo v stiku s stranko in tako, da poišče strokovne utemeljitve. Zares odlično, zavzeto, skrbno in profesionalno!

Z NIves sodelujem že nekaj let in ne bi je mogla prehvaliti. Izjemna oseba, neverjetno ažurna, hitra, natančna, samoiniciativna. Lektorirala je eno od mojih dveh knjig, sedaj mi lektorira življenjepise in vse zapise za revije, bloge, ipd. Ko potrebujemo lektorirati nekaj na hitro, me vedno usliši. Vedno doda še kakšne svoje opombe. Absolutno priporočam, nimam nobene pripombe, v vseh teh letih je bila fantastična in z največjim veseljem sodelujem z njo ;)

Nimam pripomb. Zelo, zelo sem zadovoljna z njenim delom, zanesljivostjo, prijaznostjo in nasploh.

Prekrasno je sodelovati z Nives ❤️

Ocena dela in sodelovanja: Če bi še enkrat izbirali, bi ponovno izbrali Nives. Mislimo, da ni potrebno več dodati.

Nives je strokovna, natančna, zanesljiva (kar obljubi, izpolni!) in prilagodljiva, še posebej, ko je treba kaj urgentno rešiti. Hkrati pa je tudi kot oseba izjemno pozitivna in te med prevajanjem in urejanjem tekstov mimogrede spravi še v dobro voljo. Zelo priporočam.

Kot večina, tudi mi vedno potrebujemo prevod zdaj takoj, še bolje že včeraj :) Pri ge. Nives ni bil nikoli problem postoriti kako zadevo čez noč in nam jo prevedeno vrniti takoj zjutraj!
Resnično smo z njenim delom izredno zadovoljni!

Same petke včasih izpadejo neresno ampak z Nives sodelujem že tretje leto in moram priznat, da sem se vsakič lahko zanesla nanjo, v najkrajših rokih in največjih pritiskih. Všeč mi je njen stil lekture, ker jezikoslovno ne spreminja konteksta mojega besedila temveč ga z besedami še izboljša in še lepše poudari.
Nives je res idealna lektorica!

Vsaka moja izkušnja sodelovanja z Nives je več ko odlična. Pri svojem delu je profesionalna, strokovna in fleksibilna. Svoje delo opravi v dogovorjenem roku, kdaj še prej. Z veseljem jo priporočam vsakomur, saj svoje delo res opravlja izvrstno! Njen način dela je prava dodana vrednost tako za podjeta kot za samostojne podjetnike ali posameznike, saj poleg prevajanja in lektoriranja vedno poda še kakšno svojo idejo, z željo, da bi zapisane ali prevedene besede pripomogle k doseganju še boljšega rezultata oz. k večji prepoznavnosti naročnika. Vsekakor bom še naprej njena zvesta stranka!

Z Nives sodelujeva že dve leti. Sodelovati z njo je čista poezija. Je natančna, vestna in hitra. Vedno se drži dogovorjenih rokov. Priporočam.

Želela bi poudariti prijaznost in natančnost lektorice. Pri pregledu vsebine je zelo skrbna, razumljivo razloži popravke in tudi svetuje pri morebitnih spremembah. Poleg tega pa je bila tudi zelo hitra in odzivna.

Super oseba. Odlično lektoriranje. Priporočam!

Hiter in prijazen odziv, strokovno in natančno lektorstvo diplomske naloge. Absolutno priporočam in se hkrati iskreno zahvaljujem za pomoč.

Naše podjetje je naročilo prevod letnega poročila. Kakovostne storitve in svetovanje. Odlična cena in odzivnost.

Hitro in kakovostbo opravljebo delo. Zelo zadovoljna.

Ker se mi je ze rahlo mudilo z zagovorom, sem iskala nekoga, ki bi mi hitro, ampak se vedno kakovostno lektoriral mojo magistrsko. In hvala bogu sem nasla pravo osebo za to. Bilo je popravljeno se predcasno, izredno strokovno, razumljivo, popravki pa dobro oznaceni :) Skratka vrhunsko!

Zelo sem zadovoljna s končnim izdelkom, pohvaliti pa moram tudi prijaznost in razpoložljivost.

Glede na to, da sem plačala 66 € za lektoriranje sem pričakovala brezhibno popravljeno diplomsko nalogo, ki jo lahko dam še samo v vezavo, ko pa sem jo še enkrat pregledala, pa sem našla še veliko napak, ki sem jih sama popravila.
Ste zelo prijazni ampak sem malo razočarana...

Kvalitetno in v roku narejeno. Zelo prilagodljiv gospod in se drži dogovora. Tudi cenovno konkurenčen. Priporočam.

Odzval se je v roku par ur, ter lektoriral v dnevu in pol. Hvala še 1x.

Nimam kaj pripomniti. Odzivnost in profesionalnost na prvem mestu.
KAPO DOL :)

Pozitivno presenecena na prijaznost,strokovnost glede postopka pri lektoriranju.Vse najboljse.

Izdelano hitro, natančno in korektno in cenovno zelo ugodno.

Stranka je delo opravila hitro, zelo kakovostno in na visokem nivoju. Skratka, vse v skladu z željami in pričakovanji. Zelo priporočam vsakomur.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.