Pisanje bloga – zdaj ali nikoli

ocena bralcev
0 od 0

Veliko ljudi ima željo po pisanju bloga, željo, da bi z njim morda zaslužili ali pa samo delili svoja znanja in razmišljanja. Problem največkrat nastane že na začetku. Kako začeti pisanje bloga in o čem pisati? Dvom ali bo sploh kdo sledil mojemu blogu? Ne se ustrašiti, saj je že želja prvi veliki korak.

Pisanje bloga
Kako začeti in o čem pisati?

Nasveti za kreativno pisanje bloga

  1. Izberite temo – dobro razmislite, na kaj bi se radi osredotočili. Pisanje bloga je odličen način, da izrazite svoja mnenja, izkušnje in sebe. Najbolj pomembno je, da pišete o tem, v čemer uživate. Če vas zanima kuhanje, lahko pišete o svojih jedeh, če vas zanima svet glasbe, se lahko izražate v kritikah albumov, če veliko potujete pa lahko delite svoje izkušnje s svetom. Tem je res veliko, le za začetek se poskusite osredotočiti na tisto, kar vam je blizu in bi še naprej radi raziskovali.
  2. Način pisanja – stil pisanja je pomemben, saj izraža vašo osebnost, a na začetku se ne obremenjujte s tem ali dobro pišete. Pomembno je, da se k pisanju končno spravite, za začetek pazite vsaj na slovnične napake, sčasoma pa boste postali boljši in bolj ustvarjalni pri svojem pisanju.
  3. Delajte na originalnosti – bodite unikatni! Za začetek si boste verjetno pomagali z drugimi blogi, a tu bodite premišljeni. Če boste pisali o make-up trikih, boste naleteli na kup takšnih blogov – a nič zato! Vprašajte se – zakaj bo moj blog drugačen? Zaradi vas, vi ste tisti, zaradi katerega bo blog drugačen. Gre za vašo perspektivo, vaša načela in vašo posebno kreativnost. Največja napaka je, da kopirate svoj najljubši blog. Ena najboljših stvari pri blogu je priložnost, skozi katero se iščemo in razvijamo svojo osebnost. Naj se že na naslovni strani razkrije del vašega karakterja.
  4. Zakaj začeti – vprašanje, ki vam lahko pomaga pri potrditvi, da je končno čas začeti ali pa morda opustiti idejo o pisanju. Če se že več let spravljate, potem je točno zdaj pravi trenutek, brez odlašanja. Bi radi začeli pisati, ker se vam zdi, da bi vsaj enemu pomagali z nasvetom? Eden je za začetek več kot dovolj. Bi radi zabavali ljudi? Super! Želite pisati samo zase in razvijati kreativno pisanje? Zakaj pa ne. Torej, če imate vsaj en razlog, je ta dovolj za vaš nov hobi. In če za začetek potrebujete pomoč, vam lahko pomagamo pri iskanju pisca besedil, ki bi vas usmeril ali pomagal s koristnimi napotki.
Nasveti za blog
Nikoli ni prepozno začeti blog







ocena bralcev
0 od 0