Katere storitve smo Slovenci najbolj iskali v 2016?

ocena bralcev
0 od 0

iskanje ponudnikov storitev v sloveniji v 2016

Iskanje ponudnikov storitev: Povpraševanje in ponudba v Sloveniji v 2016

V 2016 ste bili zares pridni. No, vsaj, če smo pozorni na iskanje ponudnikov storitev. Tako iskalci, ki preko Omisli.si iščete in najemate lokalne ponudnike storitev, ki jim zaupamo, kot tudi ponudniki, ki vam redno dostavljamo preverjene stranke za mala podjetja. Poglejmo, kako smo se odrezali v 2016.

omisli.si

Povpraševanja po storitvah v 2016: Prednjači najem prostora

V 2016 ste preko Omisli.si skupaj poslali 2.132 povpraševanj po ponudnikih storitev za različne osebne in poslovne projekte. Največkrat ste iskali prostor za poročna in rojstnodnevna slavja, kar je predstavljalo 18,9 % vseh iskanj. Sledijo iskanja catering ponudnikov pogostitev (18,2 %), glasbenikov (13,2 %) in keramičarjev (10,8 %). Najmanj ste v 2016 iskali make-up artiste.

Ponudniki: Od 59.530 priložnosti so jih največ izkoristili glasbeniki

V 2016 se je Omisli.si pridružilo 1.068 novih ponudnikov, največ glasbenikov (16,5 %). Temu sledijo ponudniki najema prostorov (11 %), oblikovalci (8,2 %) in fotografi (6,9 %). Najmanj pridruženih ponudnikov smo zabeležili pri slaščičarjih, ki nudijo torte.

O vaših povpraševanjih (iskanje ponudnikov storitev) smo seveda obvestili vse pridružene ponudnike, natanko 59.530-krat, če smo natančni. Ko so bili ponudniki na voljo, so poslali svoje ponudbe. Skupaj so Omisli.si ponudniki v 2016 poslali 3.935 ponudb. Največ ponudb so poslali glasbeniki (31,3 %). Temu sledijo ponudniki catering storitev (14,4 %), keramičarji (10,1 %) in fotografi (8,5 %). Najmanj ponudb so v 2016 poslali ponudniki prevoza blaga.

Ocene ponudnikov: Največkrat so zadovoljne stranke, ki najemajo glasbenike

V 2016 ste iskalci 856-krat ocenjevali Omisli.si ponudnike, ki jim tudi zaradi teh ocen zares lahko zaupamo. Največkrat ste ocenjevali glasbenike (35 %). Sledijo fotografi (17,6 %), oblikovalci (6,2 %), catering (5,1 %) in ponudniki najema prostorov (5 %). Najmanjkrat so bili ocenjeni ponudniki predelave vozil na avtoplin.

Kako vi (o)cenite Omisli.si? 4,81 od 5

Ko po najemu ponudnika ocenite, pomagate drugim, ki bodo ponudnike iskali in najemali za vami, da lažje sprejmejo informirano odločitev. Seveda pa je ekipi Omisli.si zelo pomembno tudi vaše mnenje glede platforme Omisli.si. Vaše povratne informacije, ki jih prejmemo preko ocenjevanja podporne službe, kažejo, da dobro rešujemo težave, ki nastanejo ob iskanju in najemanju ponudnikov. Skupaj smo v 2016 zabeležili 203 (povprečno 1,96 na delavnik) zahtevke za podporo v živo in 234 podpornih sporočil preko e-maila. Večina zahtevkov za podporo se zgodi med 8:00 in 16:00. Povprečen odzivni čas rešitve težav Omisli.si agentov na podpori je znašal manj kot 1 minuto (39 sekund). Povprečno ste iskalci in ponudniki ocenili delo agentov podporne službe Omisli.si z oceno 4,81 od 5, na kar smo še posebej ponosni.

ocene podpore omisli.si
Ocene podpore za pomoč uporabnikom Omisli.si

 

Redno tudi iskalce in ponudnike sprašujemo ali bi priporočili Omisli.si svojim prijateljem, kjer izberete verjetnost priporočila od 1 do 10. Velika večina se strinja, da bi Omisli.si priporočili prijateljem, srednja vrednost NPS pa znaša 7,7.

NPS (Net promoter score) - Zvestoba uporabnikov Omisli.si
NPS (net promoter score) – Zvestoba uporabnikov Omisli.si

Kaj je delala ekipa Omisli.si v 2016?

V 2016 smo sprejeli pomembno odločitev, da se ustanovitelji fokusno usmerimo v razvoj Omisli.si. Da, to je pomenilo, da smo zapustili redne službe in se popolnoma posvetili naši skupni misiji: Pametno povezati iskalce različnih storitev s ponudniki, ki jim zaupamo. V sklopu tega nas je podprl Slovenski podjetniški sklad in zasebni investitor, o čemer so pisali tudi večji mediji kot sta Delo in Finance.

Primož Verdnik, tehnični dirigent in vizualni specialist: »Veliko tehnološkega dolga se je nabralo v času, ko Omisli.si še ni bil na prvem mestu. Jeseni 2016 se je razvoj izredno pohitril in danes so že vidni prvi sadovi razvojnega fokusa. Komaj čakam, da vam lahko pokažemo novosti, na katerih pravkar delamo in pridejo zelo kmalu…«

V 2016 smo v proces iskanja umestili delovno mesto svetovalca, ki deluje kot posrednik med iskalci in ponudniki. Po eni strani preverja verodostojnost iskalcev in jim pomaga oblikovati povpraševanja na način, da bi kar najhitreje prejeli kvalitetne ponudbe. Po drugi strani pa je svetovalec vedno na voljo ponudnikom ob pridobivanju dodatnih podrobnosti glede strankinih želja in s predlogi, kako pisati boljše ponudbe.

Dodali smo kar nekaj novih področij in pristali na skupni številki 26 ter v sklopu dodajanju področij za osebne dogodke otvorili omisli.si/poroko.

Iskanje ponudnikov storitev - Omisli.si/poroko
Omisli.si/poroko

 

Ker smo želeli zares ugotoviti, kje vas iskalce in ponudnike najbolj čevelj žuli, smo opravili ogromno intervjujev, sestankov in sejemskih aktivnosti, kjer smo se v živo pogovarjali z vami, cenjenimi uporabniki Omisli.si. Zdaj je čas, da te zaključke strnemo v odločen novoletni razvojni premik.

Martin Korenjak, marketinški poveljnik in vodja prodaje: »Včasih smo vlagali veliko naporov v prepričevanje ponudnikov, naj se nam pridružijo. V veselje mi je, da nas danes ponudniki sami sprašujejo, kje in kako se lahko pridružijo.«

Poleg tega smo prenovili izgled naslovne strani Omisli.si, odpravili ogromno pomanjkljivosti in upravljalcem dostavili učinkovita orodja, s pomočjo katerih lahko detajlno analiziramo proces najema storitev preko Omisli.si (in spišemo članek, kot je ta).

Iskanje ponudnikov storitev - omisli.si
Prenovljena naslovna stran Omisli.si.

Kaj lahko pričakujete od Omisli.si v 2017?

V bistvu to, kar ste od nas zahtevali. Ekipa Omisli.si je v preteklosti že ustvarila portala Najdi-glasbenika.si in Najem-fotografa.si, ki ju lahko prav tako uporabljate za iskanje ponudnikov storitev (fotografe in glasbenike). Omisli.si je odgovor na nekatere pomanjkljivosti teh predhodnikov. Po številnih pogovorih z iskalci in ponudniki smo ugotovili, da moramo zgraditi most med uveljavljenimi koncepti preteklosti in tehnologijo prihodnosti. V praksi bo to pomenilo, da se boste iskalci lahko zares zanesli na Omisli.si ob iskanju ponudnikov različnih storitev, saj vam bomo dostavili enostaven pregled nad celotno ponudbo izvajalcev za storitev, ki jo iščete. Iskalci boste tako res dobil največ za svoj denar. Prav tako pa bomo ugodili tudi ponudnikom v željah, ki prevladujejo.

Zelo pomemben vidik bo uvedba različnih garancij in proces najema neposredno preko Omisli.si (booking). Več o novostih kmalu…

Iskanje ponudnikov storitev

 








ocena bralcev
0 od 0